Ja sam baš sa mužem sinoć komentirala plastične vrećice pa smo zaključili da platnene nikad neće postati prvi izbor dok se zakonom ne zabrani proizvodnja plastičnih. Ništa od savjesti, da ima nešto od nje onda bi ih prestali koristiti sa prvim slikama jadnih riba koje gutaju plastiku u moru.

Ne bih pristala na politiku jednog djeteta. Mislim, ne bi se mene ni pitalo jel pristajem da je uvedu ali kad bih mogla odlučiti ne bih pristala. Ne bi to bilo fer jer bi to značilo da moram nečije stare dugove otplaćivati. Generacije koje su starije od mene su zagađivale 20-30-40-50 godina duže nego ja i imali koliko hoće djece, a sad bih ja trebala pristati na uvođenje granice jer je netko prije mene sve zasrao, e ne može.

I inače ne mislim da je problem u tome što se neki ljudi odlučuju za više djece. Problem je ne naučiti djecu ništa o odnosu prema prirodi. Tko zna, možda će se svih 4-5 djece neke brojne obitelji baviti zaštitom okoliša i napraviti velike stvari u tom području.

Kako je princ Harry rekao nekidan, ne želi imati više od dvoje djece da bi sačuvao planet. Ma daj. Bitno da se gospodin voza tamo vamo privatnim avionima i da za svako izlaženje na balkon kraljevska obitelj mora imati drugu odjeću. Da, djeca su tu problem, on nije uopće.

Ne znam što je bolje što se tiče ekološkog pristupa, ali mislim da se i s tim podacima dosta manipulira. Pa ćemo jedne godine na temelju onoga što nam je servirano misliti da je bolje koristiti papirnate ručnike, a druge godine ćemo prati krpe. Treće godine ćemo zaključiti da je ipak najbolja samo voda, pa ćemo četvrte godine shvatiti da na taj način trošimo previše vode. Ne znamo što je bolje i dokle god se cijeli svijet vrti oko novaca i moći, nećemo moći ni saznati.