Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
Ja se nekad pitam cinim li vise stete ili koristi pranjem ulozaka i nekad davno platnenih pelena. Vrecice kupujem rijetko, ali opet kuci ih donesem puno, jer ne znam kako kupovat povrce i voce bez vrecica. Trznice nemam u blizini. Proizvodimo jako puno smeca koje ne razdvajamo, buduci u nasem kraju sve iz kontejnera se isprazni u jedan kamion, pa na smetliste.
U biti vrlo lako. Ja koristim ove, tri su u setu i uvijek imam barem jednu platnene vrećicu i dvije ove za voće i povrće sa sobom.
https://www.guteguete.at/2018/12/bei...ieren-sie.html

One su skroz bio razgradive, ako se ikada raspadnu. Ne moraju biti te iste, možeš uzet neku koja je tebi ok i može se stalno koristiti. Ja izvažem povrće i voće pa zaljepim na vrećicu naljepnice. Za sir i šunku uzmem svoje posudice. Za plac isto kao i za dućan. Na placu u ZG sam im isto dala tu vrećicu za šampinjone npr, sve drugo samo stavim u platnenu.
Netko je pitao za boce pod gasom. Ne kupujem ih već dugo, čini mi se da imam samo jednu doma još od nekog osvježivača koji još nije prazan, to se u RH nosi na reciklažno, isto primaju i staro ulje ili stare deterđente i sve to što spada pod opasni otpad.