-
Ovo jest zanimljivo, i mislim da je poruka na kraju vrijedna i adekvatna. Koju god imaš, koristi nju, koristi je dugo, popravi je ako možeš. I dodala bih: onda to preslikaj na baš sve predmete u svom životu.
Međutim, nije mi baš čisto ovo uspoređivanje plastične/papirnate/platnene vrećice. Prvo, ne vidim baš kako, pored sve odjeće koju nosimo, jedna platnena vreća koja će trajati godinama (sigurno puno više od onih 130 i nešto upotreba) može biti razmatrana kao neki značajan ekološki problem. Onda, papirnate ne valjaju zbog sječe. Sječa stabala može biti planirana. Može li biti održiva sadnja i sječa za proizvodnju papirnatih vrećica? Problem sječe je drugačiji problem od problema zagađenja plastikom, iako oba spadaju pod probleme zaštite okoliša. Koji je lakše rješiv? Ne znam. Spominju recikliranje plastičnih vrećica (kao da se i tekstil i papir ne mogu reciklirati?) Koliko ja znam, plastika se može reciklirati određeni, mali broj puta. Svaki put se dobije plastika lošije kvalitete, pogodna za manji broj proizvoda, i mislim da već nakon drugog, trećeg puta reciklaža više nije moguća.
Problemi okoliša obuhvaćaju toliko puno različitih područja i utjecaja, vrlo je teško tu pojednostavniti stvari. Mislim da nema neke sreće od izabiranja pojedinih objekata pa piljenja po njima (vrećice, ili po novome u Americi slamke i save the turtles).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma