-
Meni je super kod profa što usprkos zrelim godinama (provjerila, čovjek ima pune 83 godine) promišlja o području koje je godinama bilo polje njegovog interesa. Njegova razmišljanja nikako nisu za odbaciti. Moram se složiti sa žutom kad kaže da sitničari o tome je li zabrana plastike ili proizvoda od plastike, budući da dosad još nisam vidjela da je netko pozivao na zabranu nekog tipa plastike (s izuzetkom političke odluke o uvođenju PET-a umjesto PVC-a za ambalažu). S druge strane, žuta, proizvodnja aluminija ima ogroman utjecaj na okoliš. Recikliranje aluminija je problematično zbog nečistoća koje jako utječu na kvalitetu materijala i jedini aluminij koji trenutno ima smisla reciklirati je čisti aluminij iz automobilske industrije.
Ja razumijem viđenje profa - ovaj potez zabrane jednokratne plastike ima više marketinšku vrijednost, nego globalnu ekološku, a papirnata ambalaža nije dobra alternativa (linkala sam na vrhu stranice). Također ono što na kraju članka spominje, a nisam išla čitati na što referira je anorganski polimer za kojeg isto stvarno ne znam po kojem kriteriju bi bio prihvatljiviji.
Dakle, mislim da njegov tekst može dati nekome misliti kako da naprave bolje lanč pakete, da se ne zavaravaju da će s papirnatom ambalažom spasiti svijet. Ne slažem se s kritikom Zlarina u smislu kritike zabrane jednokratnih proizvoda od plastike, jer je bolje išta nego ništa, ali ono što se da iščitati iz njegovih tekstova je isto ono što sam ja linkala da je problem daleko širi i da je npr. sportska industrija, ceste i automobilske gume veći problem od vrećice i slamke.
Posljednje uređivanje od Jelena : 06.11.2019. at 11:42
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma