-
S cepovima ni ja ne znam. Znam da je za PET boce bilo i da treba skidati i da treba ostavljati, mijenjalo se, a sto je sad ne znam. Ja ostavljam. Čep je od PP, koliko znam.
Žuta, kao sto Peterlin kaze, nitko ne misli da su mogli izbaciti plastiku, to i je poanta, da je to jako tesko danas. Evo me u bolnici, puno je plastike. Jednokratnih proizvoda.
Naprosto je plastika kao neka žuta tema u medijima, a zaštita okoliša je puno kompleksnija od vrećica i slamki. I dobro je vjezbati razdvajati i osvijestiti kolicinu otpada koju generiramo, smanjiti sve, a ne samo plastiku, jasno kritizirati namjernu proizvodnju tehnickih pomagala s namjerno napravljenim kratkim rokom trajanja, meni je to užas. Laboratorijskim uređajima proizvođači garantiraju rezervne dijelove samo 7 godina, onda je kao zastarjelo i kupi novo. Ima stvarno puno stvari koje su problematicne. I ne mislim da je loša inicijativa sa Zlarina, ali je nedorecena i više kao neka mladenacka inicijativa, nego stvarno neko rjesenje. Kao sto sam ja sretna sto moja rekreacija minimalno opterecuje okoliš. Nije to nista veliko i komicno je da predsjednica misli da je Zlarin velika prica.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma