Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: sveki van kontrole

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje obje babe su maltretirale moju mamu. Ona nije potkopavala nas odnos s njima. Babe su to same odradile.
    S vremenom se sve izkristalizira pa se ne moras previse uzrujavati kako ce baba svojim glupostima utjecati na djete.

Mene bi jedinobrinulo kako ce sve te gluposti utjecati na mene. Nju ne mozes promijeniti. Mijenjaj sebe.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Nju ne mozes promijeniti. Mijenjaj sebe.
    Upravo ovo sam kao savet dobila još davno od strica: Ako sa nekim imaš problem sama si za to kriva.
    Ovako to malo grubo zvuči, ali kada pogledaš i jeste tako. Zašto te nervira sveki? Zato što ne možeš da je ignorišeš. Znači problem je u tebi i trebalo bi da radiš na sebi ako želiš normalan odnos.

Ne znam kako neki misle da se tu treba rezati u korenu. Uvek se zamislim kako bih se ja jednog dana osećala da me se moje dete odrekne.

I moja svekrva ima ružne provokacije i uvrede od prvog dana. Mojoj mami je rekla da ona nije prava baka jer ne nosi isto prezime kao unuka. Bilo je i ozbiljnijih sukoba, ali to što su mi ona i zaova radile i na koji način su pokušavale da mi unište brak jer su se osećale da gube sina/brata ne mogu ovde pisati. Sve smo to prevazišli i ne mogu reći da imamo super odnos, ali živimo u istoj kući, one su majka i sestra MM-a, baka i tetka mom detetu i poštujem ih zbog toga. Bilo je teško, i još uvek zna da me zaboli neki komentar i postupak, ali prećutim ili ako sam dobre volje prebacim na šalu.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    Znači problem je u tebi i trebalo bi da radiš na sebi ako želiš normalan odnos.
    Ne znam kako neki misle da se tu treba rezati u korenu. Uvek se zamislim kako bih se ja jednog dana osećala da me se moje dete odrekne.
    problem je u meni?? ja trebam raditi na sebi? znači tu je riješenje!
    baš sam glupa, a ja mislila da na odnosu trebaju poraditi obje osobe
    ako ti ne zamjeraš svojoj sveki i zaovi super za tebe, meni ipak smeta kad me provocira, i da, trudim se što više ignorirati ali nekad ni to ne pomaže niti je zdravo uvijek šutjeti! a primjetila sam da nekog pomaka na bolje ima tek kad kažem što mislim, bar na neko vrijeme
    i nikada, ni u kom scenariju ne bih tražila mm da se odrekne svoje mame, nisam nerazumna i nemam ništa od toga!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •