Upravo ovo sam kao savet dobila još davno od strica: Ako sa nekim imaš problem sama si za to kriva.
Ovako to malo grubo zvuči, ali kada pogledaš i jeste tako. Zašto te nervira sveki? Zato što ne možeš da je ignorišeš. Znači problem je u tebi i trebalo bi da radiš na sebi ako želiš normalan odnos.
Ne znam kako neki misle da se tu treba rezati u korenu. Uvek se zamislim kako bih se ja jednog dana osećala da me se moje dete odrekne.
I moja svekrva ima ružne provokacije i uvrede od prvog dana. Mojoj mami je rekla da ona nije prava baka jer ne nosi isto prezime kao unuka. Bilo je i ozbiljnijih sukoba, ali to što su mi ona i zaova radile i na koji način su pokušavale da mi unište brak jer su se osećale da gube sina/brata ne mogu ovde pisati. Sve smo to prevazišli i ne mogu reći da imamo super odnos, ali živimo u istoj kući, one su majka i sestra MM-a, baka i tetka mom detetu i poštujem ih zbog toga. Bilo je teško, i još uvek zna da me zaboli neki komentar i postupak, ali prećutim ili ako sam dobre volje prebacim na šalu.

Odgovori s citatom