Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: Slabo dobivanje na težini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Izajalica me ne voli. Probala par puta- ma ni kapi a cice pucaju. Prekjucer sam dopodne dojila,popodne AD,navecer dojenje+AD.
    Jucer AD uz par pokusaja dojenja. Danas prije svake par dojenja i par AD-ova.
    Pokusat cu vratiti se na staro. Cim vise dojiti a flasicu cu raditi svaka 4 sata po rasporedu pa koliko popije. Hvala puno.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nelica001 prvotno napisa Vidi poruku
    Izajalica me ne voli. Probala par puta- ma ni kapi a cice pucaju. Prekjucer sam dopodne dojila,popodne AD,navecer dojenje+AD.
    Jucer AD uz par pokusaja dojenja. Danas prije svake par dojenja i par AD-ova.
    Pokusat cu vratiti se na staro. Cim vise dojiti a flasicu cu raditi svaka 4 sata po rasporedu pa koliko popije. Hvala puno.
    Ne, nikakav raspored s AD-om. Zelis dojiti, a ne slusati kutiju AD-a.

Znaci dojenje ide po "rasporedu", sto znaci da moras dojiti cesve, vise, duze, uspjesnije. Nema razloga da pokusavas dojiti -- dijete je uspjesno sisalo, nije zaboravilo preko noci. Nastavi onako kako si radila i prije.

Nisi mi odgovorila nista o broju podoja, a jos manje o kolicini dodanog AD-a. Bez toga ti ne mogu pomoci oko plana kako da se rijesis adaptiranog mlijeka. NEovisno o tome, svakako bi bilo bitno da mu ne dajes bocicu, vec da tu formulu nudis nekom alternativnom metodom: http://www.roda.hr/portal/dojenje/pr...hranjenja.html

Javi mi kolicinu AD-a (broj obroka, mililitri po obroku) u ova dva dana.
    Broj podoja, takodjer.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Prekjucer je bila patronazna a jucer pedijatrica...ubile su me u pojam govoreci kako sam ostala bez mlijeka tako da smo ova dva dana sve unistili po pitanju dojenja.
    AD (kršitelj koda)1 jucer 3 × 150ml
    AD (kršitelj koda)1 danas: 4 x150 ml.

Podoji jucer 4× po cca 5 min + 1xnocno
    Podoji danas 4 x po cca 5 min
    Oprostite,bas sam rastresena. Kad te netko uvjerava da mjesec dana nemas mlijeka i da ne dobivanje na tezini steti razvoju djeteta...budes rastresen.
    Hvala na svakoj pomoci.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nelica001 prvotno napisa Vidi poruku
    Prekjucer je bila patronazna a jucer pedijatrica...ubile su me u pojam govoreci kako sam ostala bez mlijeka tako da smo ova dva dana sve unistili po pitanju dojenja.
    AD (kršitelj koda)1 jucer 3 × 150ml
    AD (kršitelj koda)1 danas: 4 x150 ml.

Podoji jucer 4× po cca 5 min + 1xnocno
    Podoji danas 4 x po cca 5 min
    Oprostite,bas sam rastresena. Kad te netko uvjerava da mjesec dana nemas mlijeka i da ne dobivanje na tezini steti razvoju djeteta...budes rastresen.
    Hvala na svakoj pomoci.
    Zao mi je sto si naletjela na takve neznalice. Niste nista unsitili po pitanju dojenja, ali trebat ce malo poraditi na rasporedu.

Dijete JE dobilo na tezini; stvar je u tome da je mogao dobiti nesto vise. Nista strasno, nista alarmantno, svakako ne znaci da treba prestati dojiti i zamijeniti dragocjeno mlijeko formulom.

Napravi ovako:

Zapisi zadnju tezinu, pretpostavljam od jucer ili prekjucer. To ti je polazna tocka trenutno.

Pocni opet dojiti. Uvijek prvo dojenje. 10-12 ili vise puta u 24h. Danju i nocu. Napisala sam ti gore, izmjenjuj dojke, radi kompresije. Nemoj cekati dok ogladni i place, vec nudi na najmanji mig. Ako pocne plakati, smiri ga, a onda nastavi dojenje.

Ova dva dana formule nista nisu unistila, ostavi ukupno 3 x 30 ml za svaki slucaj. Znaci jednu dozu od 30 ml ujutro, drugu od 30ml nekad usred dana, trecu od 30ml nekad predvecer/navecer. Samo tri. Ne vise. Nije bitno sto pise na kutiji i kako oni uvjetuju da hranis bebu. Ne treba vam vise ovaj cas. Tu formulu daj NAKON podoja i to nekom alternativnom metodom iz onog clanka kojeg sam ti gore linkala. Zlica, casa, zdjela, kako god. Nemoj nuditi bocicu, s obzirom da se ionako buni oko dojenja.

Probaj se umiriti sto vise, da ne steka refleks otpustanja mlijeka zbog grca i nervoze oko ovih nebuloza koje si dobila kao savjete. Probaj dojiti dok gledas nesto na TV-u ili slusas neku muziku koja ti se svidja.

Probaj izdojiti nakon nekih podoja, 15 minuta po strani, neovisno o kolicini mlijeka koju mozes izvuci. Vidi ide li bolje rucno, bez izdajalice, ako s njom bas i ne uspijevas. Ako izdojis neku kolicinu, ponudi to nakon podoja, umjesto jednake kolicine formule.

Nakon 48 sati ovakvog rasporeda (prvo dojenje, onda ovo malo formule), pocni izbacivati formulu tako sto ces umanjiti tu dnevnu kolicinu za 10 ml svaki dan. Ako u bilo kojem trenutku odbije uzeti formulu, to je ok, ne brini.

Prati pelene cijelo vrijeme, bitno je da ne dodje do smanjenja kolicine mokrih, a i pokakanih.

Ako mozes, odnesi dijete na vaganje nakon 7 dana ovakvog rasporeda, ali pazi da te ne unezvjere savjeti, s obzirom da ne ocekujem da ce biti dobri, odnosno da ce podrzavati dojenje.

(Raspored hranjenja kao zadnja dva dana svakako nije ok za bebu, jela ona formulu ili iskljucivo majcino mlijeko.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •