Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: Slabo dobivanje na težini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Rina, ja bi poslusala savjet pedijatrice i uvela dohranu ranije. Pretpostavljam da bi to bilo s navrsenih pet (a ne cetiri mjeseca). Sad kad gledam, iz mog iskustva s dva decka koja su s 4, 5 mjeseci bili vec izuzetni veliki (odnosno super su napredovali prva 4 mjeseca) onaj kojem nisam uvela dohranu prije 6 mjeseci je bio gladan, a ovaj mladji kojem jesam, nije.

Alef, ako je maleni zaista smrsavio sa 6 mjeseci, i tjednima ima zelenu stolicu, ja bi ga odvela pedijatrici.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Rina, ja bi poslusala savjet pedijatrice i uvela dohranu ranije.
    Zato što ti po opisu ponašanja i rasporeda dojenja Rinina beba deluje gladno, nedovoljne težine za uzrast, nedovoljnog prirasta i nezadovoljna?

Ili zato što je to pedijatarka rekla?

Ako je ovo drugo, onda sam sigurna da bi Rina mogla oko sebe naći još jednu pedijatarku koja bi rekla da joj je trebala uvesti i adaptirano od prvog meseca, još jednu koja misli da je dohranu trebala početi odmah sa 4 meseca i još jednu dr koja bi rekla da je sve odlično i tako kako je i da sačeka sa dohranom do šestog meseca, sve u zavisnosti šta je kojoj dr cilj i parametar.
    One koje očekuju od deteta da jednostavno ima što veću telesnu masu, sigurno će zagovarati sve moguće načine dohrane.
    One koje smatraju da je dovoljno da je beba težinom u proseku, aktivna i zadovoljna, verovatno neće videti problem u tome što beba sa 6 meseci neće imati skoro 9,5kg- težinu jednogodišnjaka.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zato sto je pedijatrica pregledala dijete.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zato sto je pedijatrica pregledala dijete.
    Tebi se sa tri deteta nikada nije desilo da od dva-tri dr istih kvalifikacija dobiješ različite zaključke i uputstva o istom problemu?

Ili da ti neki dr kaže nešto o tvojoj deci a tebi to izgleda kao potpuno pogrešna procena? (I kasnije se ispostavi da si bila u pravu ti, a ne dr?)

Ili da dobiješ mišljenje od dr koje on posle uopšte ne može da argumentuje?

Kao što je ovde nejasan argument za dohranu: beba neće uspeti da postigne 99% percentil normalne težine za uzrast, stoga obavezno uvedite dohranu?

Uostalom, neka se jave savetnice, možda neke bebe stvarno i moraju postići 9, 5 kg sa 6 meseci ako će to učiniti jednu pedijatarku srećnom.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Alef, ako je maleni zaista smrsavio sa 6 mjeseci, i tjednima ima zelenu stolicu, ja bi ga odvela pedijatrici.
    Bili smo, na pregledu sa 6 mj, napisala sam da ona misli da je sve ok...
    Mi smo počeli s dohranom, ali ne polažem prevelike nade u 10 ml kasice od mrkve

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •