-
A cime se bavi ministarstvo kulture u Srbiji? Moje pitanje nije provokacija, nego pitanje. Ne znam ni ja sve detalje rashoda hrvatskog MK, a o srpskom tek nista ne znam. Ako je doista situacija takva da je drzava digla ruke od svakog oblika investiranja u umjetnost, onda donekle mogu razumjeti ogorcenje javnosti da sva jaja odu jednoj osobi. Ali i dalje ne vidim da to ogorcenje za argument koristi propitivanje umjetnicke kvalitete.
Ne znam, postoji mnogo umjetnivkih djela koja se meni ne sviđaju. Ne mislim da su stoga ta djela manje umjetnicka. Mozda je umjetnkst bas ta odbojnost koju u u meni izaziva, jer je djelo ocito izazvalo neku reakciju, nisam indiferentna. Mozda se trebam zapitati zasto mi je odbojno, zasto me uzrujava.
Ja nazalost nisam izlozena toj vrsti kulture, jednostavnije (i poznatije i sigurnije) mi je uroniti u neki (pa cak i art) film nego hodati po izlozbama, stoga ce primjer biti iz svijeta filma. Postoji gomila filmova ili knjiga koje su me strasno uzrujale. Lobster npr. To je iznimno kvalitetan film koji je mene do te mjere unezvjerio da vise ne mogu gledati nista od tog rezisera. Ili, jos bolji primjer, Lars von Trier. Ja Antikrista nikad isam pogledala jer znam da bi me tema satrala. To ne znaci da oni nisu kvalitetni umjetnici i ne znaci da bi filmska industrija trebala ulagati samo u nastavke Hangovera.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma