Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
Kako se manifestira ta depresija - povlačenjem u sebe, ležanjem u krevetu, nesuočavanjem s vanjskim svijetom, ili čak i sitnije stvari spadaju u depresivno ponašanje, nešto te sjeti te osobe pa se rasplačeš jer ti fali, a fali ti i vaša budućnost koja se nikada neće događati dalje, sve ono što nećete skupa iskusiti i podijeliti? Ozbiljno, zanima me, općenito, i za mene osobno. Koja je granica između normalnog tijeka žalovanja a kada postaješ depresivan - razumijem da je vrijeme dobar indikator, ali ne može biti samo taj datum, primjerice izgubiš nekoga 1.1. I HOP, 1.6. si i dalje tužan na recimo rođendan te osobe pa si depresivan. Ne pitam samo Tanči, nego sve Meni je osobno teško procijeniti. Moja je mama u 3 godine izgubila mlađu sestru doktoricu, mlađeg brata, mamu i tatu, i znam da je bila tužna ali mi se čini da se 'brzo' oporavila, da je vedra, iskreno.

Balarosa i vertex, baš mi je žao zbog velikih vaših gubitaka.
Što znači:”brzo oporavila”?
Možda glumi ispred tebe jer te ne želi opterećivati, a možda je i samo realna i svjesna da je smrt normalna pojava te je to tako i prihvatila.
Ako psihijatri daju taj rok od šest mjeseci, daju ga s razlogom i treba s njima o tome razglabati.
Meni su brojali suze na pokopu mog tate i kažu da ih je bilo malo.
Zapravo nije ih bilo iako sam iznimno bila tužna, ali sam znala da je njemu smrt bila spas. Spas od boli, patnje, pelena, mučenja...
Ljudi su čudni u svojim pokušajima da procijene tuđu tugu.
Što se u meni događa, znam samo ja.
...depresija se manifestira na razne načine.
Osoba koja mršavi ili se naglo deblja, zapušta sebe i stan, ne spava ili pak stalno bude u krevetu, nezainteresirana je za posao, okolinu, sve...
To su znaci depresije i alarmanti su te hitno treba pomoći takvoj osobi.
Centar za krizna stanja na Rebru prima 0-24 i ne treba uputnica.
Kome god je loše neka im se obrati.
Dobri su.

Sent from my iPhone using Tapatalk