Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako prepoznati upalu pluca?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Kako prepoznati upalu pluca?

Andrea je zadnja 2 dana bila kod mojih. Jucer sam otisla po nju i dovela ju kuci.
    Bila je skroz zdrava, smijala se, ma sve super. Ali nocas je pocelo. Ne moze spavati. temperatura, kasalj..Kad kasnje, onako cuje se dosta jako, kao da nesto iskasljava. Ja mislim da ne moze spavati jer svako malo mora iskasljati. Inace, kad se umiri, disanje se cini normalno, cak je i vesela. Onda se onako nasloni na mene i pokusava spavati.
    Temperatura je 38 u guzi, stavila sam joj cepic. Dosad nismo bili nikad bolesni osim urinoinfekcije, pa sam sad skroz zbunjena.

Nisam pobornik doktora, i svaki put kad sam isla, pozalila sam i nikako ne zelim ici muciti ju trosatnim cekanjem i vadjenjima krvi ako je u pitanju obicna prehlada, ali me strah da nije bronhitis, upala pluca ili nesto drugo slicno.
    Ima li netko kakav savjet za prepoznati ozbiljne bolestine?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako joj curi nos, onda vjerojatno iskašljava to što joj se cijedi niz grlo.

Ako primjetiš da je jako klonula, pospana, diše brže i plitko, ima plavkasti jezik, bolno plače ili ima pravu tresavicu morate ići na hitnu. U protivnom ispiri i kapaj nos, spuštaj temperaturu i nudi puno tekućine.

Nadam se da je samo neka virozica; i mi (jai L.) smo slično bolesni već nekoliko dana.
    Andrei.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja se nadam da je virozica, iako ona je jako klonula (mozda samo jer nije spavala nocas), malo mi i ubrzano dise...promatrat cu ju jos malo, bas me nekako frka.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj, baš mi je žao Andreice! Razumiješ da je ne želiš mučiti odlascima doktoru ali bilo kakvo bolesno stanje koje traje više od tri dana je dijete preporučljivo odvesti doktoru (prvenstveno mislim na temp). Kod vas je tek počelo pa je samo promatraj i puuuno mazi! Bržim disanjem tijelo se nastoji osloboditi temperature!
    Šaljemo velike puse ozdravilice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se upala pluća razvila brzinski (dva dana kašlja i dan temperature; prije toga klasično šmrcanje, kašljucanje itd.)

simptomi: teško disanje, hvatanje zraka, izvijanje u leđima, bol u leđima i to sve se događalo vrlo brzo - zaspala je, i nakon sat vremena su se počeli pojavljivati gornji simptomi

nadam se da ipak nije upala pluća, no kako kažu cure, dobro je otići liječniku jer bronhitis može postati i kroničan, možda je alergija u pitanju itd.itd.

sretno!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Treba otići liječniku. Kod mog M. se upala pluća isto naglo razvila, a manifestirala se visokom temperaturom (40 C), teškim disanjem, općom klonulošću.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod kombinacije temperatura + kašalj, ja ga vodim doktoru, makar čekaonica bila puna kao šipak.
    Jednom mu je sasvim slučajno dijagnosticiran bronhitis, a došli smo doktoru samo zato jer smo bili naručeni na cijepljenje. Poslije sam danima bila u šoku, u što bi to razvilo da nismo bili naručeni.
    Nadam se da kod vas nije ništa više od obične prehlade, ali bolje neka joj dr posluša pluća...
    Andreici

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala cure.
    Andrea se danas prilicno normalno ponasa. Curi joj nosic, i tu i tamo zakaslje, ali temperature nema. Papala je normalno, igra se, hoda, spavala vec 2 puta valjda da nadoknadi proslu noc. Nadam se da se nece pogorsati stanje, pratiti cu ju i ako opet dobi temperaturu, ujutro idemo kod perijatrice

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D Jako mi je drago što je malenoj bolje!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

odite vaditi krv.
    ja sam imala upalu pluća sad nedavno, a simptomi: samo kašalj. temperatura ništa, klonulost ništa, disanje ok. malo su mi bile staklene oci (iako nisam imala temp) i ubrzani puls. povišeni leukociti i sedimentacija. doktorica nije skužila, tek na rengenu...ja sam ostala u šoku! :shock: zato rađe odite, da ne bi bilo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako je jutros?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šaljemo puse ozdravilice Andrei

Mi smo u sličnom slučaju otišli kod dr. samo da joj posluša pluća i pogleda uha... puno ispiranja nosića i prošlo je za par dana...

Jel danas što bolje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •