Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
Alexa...ne. Ajmo se pouzdati da će nam Alexa sve reć i na sve nas podsjetit pa uskoro ne moramo uopće razmišljati. A kaj je s papirom i olovkom? Umjesto da sve utipkam, napišem na papir, stavim na mega vidljivo mjesto i to je to. Moraju sami znati koji su im zadaci i što trebaju radit, u suprotnom ne vidim kako će postati samostalniji.
P.S. Oni se mogu cijeli dan i zabavljat s Alexom slično kao i s mobitelom, tako da ne znam koliko ti je to sretno riješenje.
Ovako je i kod nas - i danas je papir i olovka zakon, aliiiii da su mi djeca 10 godina mlađa, nisam sigurna da ne bi i oni imali Alexu umjesto papira i olovke. Na isto dođe.

Evo iz iskustva - papir i olovka ima isti nedostatak kao i Alexa - moji sinovi su navikli oslanjati se na to (na moju pamet) i ako npr. ne napišem da uz ručak (varivo od leće, pečeno meso) ima još i zdjela cikle u frižideru, uredno će to preskočiti. Sad sam prestala svakodnevno pisati, pišem samo kad je bitno. Stekli su naviku čitanja s papira umjesto da promisle svojom glavom.