Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
A zasto je ok imati podsjetnik za lijekove, a za odlazak zubaru nije?
Pa nije bas da ce ih svaki dan podsjecati na pisanje redovite zadace ili recimo mene da moram skuhati ili otici na posao.
Ma naravno da je u biti isto, kao što je i rokovnik ili ploča s napisanim zadacima isto što i alexa - netko je zapisao da ne zaboravi kad i što ima za zadatak
Kako ono ide - pametni pišu a glupi pamte (ili tako nekako su mene učili)
Osim naravno što ako ti imaš rokovnik kod sebe i nešto "uleti" ili se sjetiš, a nisi doma nego si 250km dalje, ne možeš im napisati na njihovu ploču, ali možeš upisati u alexu. I to je otprilike to.

Tko hoće vježbati pamćenje nek baci sva pomagala (i rokovnike i alarme na mobitelima) i oslanja se na njega. Sigurna sam da će se poboljšati.
Ili npr nek ne koristi spellchecker u wordu nego fino svaku riječ provjeriti u riječniku.
Ujutro ni slučajno pogledati računalno kreiranu prognozu vremena nego pogled na barometar, u nebo i zaklučiti sam jel će kiša ili ne.
Itd...
Sve je to isti koš, samo ljudi vole ono što koriste od tehnologije misliti da je "pametno i korisno" a ono što ne koriste drugima objašnjavati da im ne treba jer se trebaju osloniti na vlastitu pamet. Ja brdo toga ne koristim pa ne mislim da je glupo i nepotrebno ako drugi koriste.