Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Alexa -amazon echo dot

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali to su hakeri, kriminal, bad guys. Razumijem da je to sve vrlo moguće.

Ali ne razumijem na koji način bi Google, iPhone, Amazon... sudjelovali u tome? Ne bi li nas u osnovi oni trebali štititi od toga? Ako nas uređaji prisluškuju, koja je osnova toga? I ako je to nešto kriminalno, zašto se tome ne staje na kraj sustavno umjesto da smo prepušteni sami sebi koliko razumijemo ili ne razumijemo tehnologiju. Ne mogu baš pohvatati konce.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ne razumijem na koji način bi Google, iPhone, Amazon... sudjelovali u tome? Ne bi li nas u osnovi oni trebali štititi od toga?
    Jedina svrha postojanja Googla, Applea, Amazona, Facebooka itd je stjecanje profita, bez obzira na sav shit koji napišu u svojoj misiji.
    Raspolažu ogromnom količinom podataka o cijeloj zemaljskoj populaciji koja posjeduje neki tehnološki uređaj. Vjerojatno znaju više o nama od nas samih.

Nije pitanje što će Google s našim podacima nego kome će Google prodati naše podatke i što će onda taj entitet s time napraviti.

Pa onda ono testiranje DNK gdje ti kažu tko su t preci. Pošalješ uzorak i onda ga analiziraju. I vjerojatno pohrane. Meni je to zvučalo simpatično dok nisam shvatila da će netko tamo posjedovati moju DNK. Nemam pojma što bi mogli s njom napraviti ali moje neznanje njih ne absolvira.

Mislim, ja imam instalirane sve moguće aplikacije i dajem dozvole za sve živo ali sam isto tako svjesna ne znam šta sutra nosi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •