Koje kuharice koristite ili cijenite?
Ja sam naučila kuhati prije vremena interneta, pa su mi knjige klasika:
Ivanka Karačić: Domaća kuhinja
Ivanka Karačić: Uh, to kuhanje (ekspres kuhinja)
Mira Vučetić: Zlatna knjiga kuharstva - to sam još od bake dobila, ona je bila profesionalna kuharica
Moja teta ima jednu staru bečku kuharicu. Zove se Wiener Küche i to je knjiga koju je naslijdila od muževe bake. Prastaro izdanje... Rado bih je imala. U toj knjizi nalaze se crteži mesa po kategorijama i temeljni recepti za sva osnovna jela - goveđa juha, gulaš, knedli, palačinke... sve što su naše bake trebale znati da bi se mogle udati
Osim toga, puno sam knjiga i posudila pa mi se nikad nisu vratile - npr. Zagrebačka kuharica (Stevo Karapandža, od prije tridesetak godina)
Imam još hrpu raznih izdanja - Špičekova kuharica, pa onda Građanska kuharica sestre Vendeline itd...
Imam i razne knjige s receptima samo za kolače (Mozaik knjiga), kao i hrpu Podravkinih izdanja vrsta raznih... Čovječe, to je cijela biblioteka. Imam u kuhinji "šemizet" u kojem stoje samo dvije kategorije stvari: U gornjem dijelu su registratori s dokumentima vrsta raznih - od nekretnina, automobila, režija, svjedodžbi... a u donjem (većem) dijelu su uglavnom samo kuharice i poneka knjiga o vrtu. Kreativni nered...
Kad smo već kod Julije Child - moram priznati da sam za nju čula samo iz knjiga Erice Jong (u zbirci pjesama Voće i povrće spominje "Artičoke - prema Childovoj"). Meni je zanimljivija Peg Bracken - https://www.amazon.com/Complete-Hate.../dp/055327130X
Ona je rekla "Kuhajte brzo, kako biste mogli provesti više vremena s djecom prije nego odrastu!" Tako sam i ja radila godinama, a djeca su ipak odrasla![]()
A sad - navalite s linkovima i navodima svojih omiljenih kuharica...