Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Samo kolače radim po knjigama. Imam ih 3-4.
Kuharice ne koristim. Uvijek kuham "iz glave", desetljeća svakodnevnog izmišljanja što skuhati su mi valjda dovoljna.
Imam par tih Podravkinih knjižica, no ni jednu kuharicu. Ionako bih ja svaki recept prilagodila, pa čemu.
Pogledam Sašinu kuhinju kad mi iskoči na fb, coolinariku nikada.
Za kuhanje na dnevnoj bazi ni ja ne gledam u kuharice, osim ako je u pitanju neki eksperiment. Kuharice čitam u slobodno vrijeme, da odmorim od ekrana. To mi je odlično kad sam preumorna za dugačke i složenije sadržaje. Pažnja mi izdrži najmanje jedan recept, a ponekad i više. Te stvari koje pročitam ponekad implementiram u kuhinji, ali se rijetko držim toga ko pijan plota.

Za kolače osim Velike knjige kolača najčešće koristim svoju bilježnicu (ofucani rokovnik iz doba Univerzijade - 1987, u kojem sam si napravila kazalo po abecedi i datumu (npr. recept za kesten šnitu je na stranici 20.08.), jer mi se inače teško snaći).

Imam još jedan rokovnik s jednostavnim zdravoseljačkim receptima - taj čitaju moji sinovi, a ponekad i mm. Tu su upute "for inexperienced cooks".

S urednicom Coolinarike sam nekad išla u glazbenu školu, pa pratim, a pratila bih i bez toga. Moj sin ima i profil ondje, samo već dugo nije ništa objavio.