Za mene je svaki E negativac, i uopće nemoraju biti dio naše stvarnosti. U našoj kući nema ni jedan proizvod s E dodatkom.
Pura i smoki isto?? onda bi u početnom stupcu dohrane stajao smoki...![]()
Za mene je svaki E negativac, i uopće nemoraju biti dio naše stvarnosti. U našoj kući nema ni jedan proizvod s E dodatkom.
Pura i smoki isto?? onda bi u početnom stupcu dohrane stajao smoki...![]()
Sorry, čini se da nisi skužila poantu, ali mi je u svakom slučaju drago da u kući nemaš niti jednog E-a jer mi je to ravno znanstvenoj fantastici. Čestitam na postignuću...i kukuruzna krupica iliti palenta je baza za izradu smokića![]()
Ma dobro žena zaključuje 8)Arijana prvotno napisa
Guru se ne javlja, možda se čovjek sunča i premazuje domaćim jogurtom protiv opeklina.
ne, guru ide na more za dva tjedna.
A sada sjedi doma i pije jogurte.
I kravlje mljeko je baza za jogurte![]()
nije SF, nejedemo konzerve, salame, pudinge, smrznuto,gotovu hranu.....
jede se povrće, tjestenina, žitarice, voće, meso, dobro, nekad se nešto zalomi, neću tvrditi 100%, ali da sad prođem po ormarićima i frizu, nevjerujem da bi našli koji E.
...nemam šta nagađati, pa naravno da ga ima i u smokiju (čitaj, pliz, pažljivije) i i "ne brijem" (uvijek mi je ovaj izraz užasno smiješan) na savršenstvo prehrane jer znam da ga ne mogu dostići i upravo zbog toga mi mnogo puta nisu jasni (čitaj "stupidni") mnogi napisi koje pronađem po Forumu (npr. zna se da sol razvaljuje bebine bubrege, a onda netko preporuči feta sirlucky day prvotno napisa
)
Točno!snoopygirl prvotno napisa
![]()
A taj netko nije preporučio Fetta sir, nego fetu (krišku, šnitu..) siraPerun prvotno napisa
(hvala na onome "stupidno")
Pa, zaboga "beba" ti ima 11 mjeseci i što.. malo sira - čisto onako da isproba okus - će joj razvalit bubrege, a za mjesec dana će moći bez opasnosti za iste jesti zasoljen ručak zato jer će imati 1. godinu?
[quote="snoopygirl"]Za mene je svaki E negativac, i uopće nemoraju biti dio naše stvarnosti. quote]
dobro tako je za tebe i sve pet..
ali nije bas tako... neki e-ovi su limunska kiselina... e-550,mislim, je nesto u stilu praska za pecivo itd.
e i da, nekad ne napisu e-broj nego napisu opisno tj. spoj koji ima tu sluzbenu oznaku e-nekibroj... pa ako zelis potpuno bez e-ova morala bi znati i sto svi znace... a ovako ,ako vidis koji su opasniji , moras ih puno manje nastrebati... ili ako ih imas na listi u kuhinji ona je znatno manja...
al da, vec time sto ne jedes gotovu hranu, salamu, pudinge itd puno si najstetnijih barem izbacila 8)
a za nabrijanu perun () i rasturene bubrege od malcice soli - kaj da ti jos napisem osim: daj se malo opusti...
Perun,.
Evo i od mene za Perun( off tp: nick ti je ludilo!)
No, pa nisam ni ja neki strašan ekstremist u zdravoj prehrani, smažem i ja pizzu, topli, šta ja znam šta sve već, ali se trudim izbjeć koliko toliko.
prije sam obožavala onaj sladoled kupovni u paketima i kad sam vidila da ima E u sebi, nemogu ga jest i gotovo. I monte sam obožavala![]()
Više su s tim E-ima dojadili. Šta ne mogu izmislit nešto zdravije![]()
Totalno sam zabrijala!Mima prvotno napisa
![]()
![]()
Pusa svima!
Eh, i da, FETA je vrsta sira koji potječe iz Grčke (ne fetta, nego feta pa pošto je riječ bila o mliječnim proizvodima logično da sam na njega pomislila!)
E da mi je vidjet taj Monte. Koliku samo frku dize.![]()
Nemaš što vidjeti, aditivi s malo mlijeka i čokolade, fuj, jednog ga provala i imala sam povratit![]()
moje dijete je dva puta pojelo Monte, oba puta povratilo(drugi put kod moje mamae koja nije znala da nepodnosi9 i od tada je štrihiran sa naše liste
![]()
Najmanji ti je problem ukucati "feta sir" na nekom pretraživaču. A sad, pošto sam ja zaista mislila da mi se predlaže takav sir bebi od 11mj. (neću stavlajti ono beba u navodnike jer ne mislim da će u mladosti imati komplekse zato što ga je mama s 11 mjeseci zvala bebom) nazvala sam to stupidnim (što i je), ali ne s namjerom da baš osobno nekog povrijedim, pa mi je žao ako je krivo shvaćeno.Arijana prvotno napisa
Cijela ova saga, naravno, nema veze monte-om!
kako ne bi imala - monte je mlijecni proizvod sa aditivima... ti pitala za alternative u svijetu kupovnih mlijecnih proizvoda u hr...
nisi zadovoljna odgovorima i izborom... i to je to... ne?
Perun, pa može se ukucati i Fetta u pretraživač, ne mora baš po Vuku.
A "beba" je bila u smislu kao i nije baš tako mala beba, a ne beba po Richteru.
A jeli ti i svježi kravlji sir stupidan prijedlog?
Ne samo nezadovoljna, reklo bi se pomalo razočarana... 8)
...a ja baš suprotno od VukovacaArijana prvotno napisa
...pogledaš li malo bolje site-ove primjetit ćeš tko učestalije koristi naziv Feta, a tko Fetta.
I da ne duljimo, ponovit ću opet, obzirom da je pisalo feta (a to je vrsta sira), naravno da sam zaključila da je to bio prijedlog mliječnog proizvoda i slijedom toga sam napisala ono što sam napisala. Ne držim se tablica "ko pijan plota" pa mislim da neću bebi odmah prvi rođendan "zasoliti" samo stoga jer to negdje piše (možda, koji dan poslije).
Pa da, tko.. grci i cijeli svijet, a da mu probaš dati "mocarelu"Perun prvotno napisa
![]()
Ovo je jedan od primjera kad slobodno mogu reći:"Pa zar ti trebam nacrtati?!" (čini se da bi to, možda, i jedino pomoglo...)
Eno vam na wikipediji piše da naziv sira feta dolazi od talijanske riječi fetta (šnita)![]()
Hvala, Mima!(ah, vuk sit, ovčice na broju)
A ludih žena...![]()
Ih, da lude?! Totalka... 8)
tako je astra,lude su k'o puske!![]()
čitam ja i čitam pa se mislim ma možda nije topic o mente, kojeg btw ja obožavam, ali nisam ga dala i ne mislim još svom BeBe-u od 10,5 mjececi.
Koliko znam, problem s margarinom je u hidrogeniziranim biljnim masnoćama koje su loše za organizam - a sadrže ih gotovo svi industrijski keksi, čokolade i slane grickalice. Kad god piše "biljna mast", u pravilu je hidrogenizirana. (Jedini keksi koje sam našla bez hidrogeniziranih masnoća su Barillini Grancereale i još neki u dućanima zdrave hrane.)lucky day prvotno napisa
Margarin i slično maksimalno izbjegavam. Nije ni putar neka prevelika sreća (zasićene mlječne masti), ali meni se čini bolji izbor.