Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
I bitno je otprilike ići spavati u isto vrijeme. Meni to isto pomažeda u taj tren kad mi je unutarnji sat namješten na spavanje meni se spava odem spavati. Čitala sam i o onome da u principu je jedan ciklus sna 1,5h pa pokušavam si “namjestiti” da idem spavati 7,5-8h prije nego se trebam probuditi (da si dam 15-ak min opuštenog ležanja u krevetu prije nego zaspim) i trenutno mi to uspijeva, zaspim i probudim se doslovce 5min prije alarma. Prije mi je to bio SF.
Ovako i ja funkcioniram... Moram imati "obrazac". Znale su me iz cipela izbaciti stresne situacije (npr. promjena posla i slično) ali najgore mi je bilo na samom početku klimakterija. Užas... Tada sam si smislila način kako se uspavati. Kad legnem, svjesno se prisjećam što je sve bilo dobro u tom danu i općenito, što je sve dobro u mom životu. U većini slučajeva upali. Ponekad mi ni ne treba, pa preskočim. Primijetila sam da mi je prije nekoliko godina bilo teže, a sad je ipak bolje.

Ovaj vikend moj stariji je imao brucošijadu. Ostavila sam auto ispred zgrade, očekujući da će me zvati (bio je dogovor da dođe gradskim prijevozom ili taksijem, a da me zove samo u slučaju hude sile) pa da ne moram izvlačiti auto iz garaže... U 10 navečer sam ga odvezla tamo, a on se vratio tramvajem u neko doba. Bit stvari - kad sam trebala biti budna ili spavati s pol guzice, ja sam u 10:30 otišla u krpe i zaspala "ko zaklana". Sva sreća da me nije zvao. Čula sam ga kad je stigao, ali da sam trebala ustati, ne znam kako bi to išlo... Eto - od svih noći kad se znam buditi bzvz i imati razdoblje nespavanja, uhvatilo me spavanje baš kad nije trebalo