Priključujem se ovoj temi jer sam na rubu. Moje poteškoće s nespavanjem su počele u mojoj 39 godini. Sasvim sigurno ih mogu povezati sa situacijom na poslu i u obitelji . Inače vrlo sam osjetljiva, ne mogu samo odmahnuti na nepravdu ili općenito neljudske odnose. Moj odlazak na spavanje izgleda tako da od umora više ne mogu gledati niti držati glavu na ramenima. I onda legnem i počne prevrtanje misli i fizičko prevrtsnje po krevetu. Tobože spsvam a čujem svaki šum u kuči, čujem kćer kako diše u sobi do mene, čujem bojler kad se pali, gasi, oči mi lete prema svjetlu koje dopire iz vana. Dobro je dok sam u krevetu ali u 5 ujutro je ustajsnje dvaki dan na posao, i sad već nekoliko godina idem na posao dekoncentrirana neidpavava, osihički totalno radtrojena. Liječnik opće prakse me slao neurologu jer usput imam i učrstsle glavobolje. Na pretragama nisu nsšli ništa što bi smetsalo mom problemu.Liječnik mi je prepisao sanval od 5 mg to pijem svsku večer prije dpabanja i evo uz mkega navučem 4 4ipo daza sna a onda redovito odlasci na vc jedan do dva puta noću. Rado bih se riješila tih tsbleta, možda kakve kapi iz inozemstva da pokušam nanaviti.