Da, ne sjecam se vise kak je se uspjela rijesiti ali ako zelis ispitam ju malo.
Da, ne sjecam se vise kak je se uspjela rijesiti ali ako zelis ispitam ju malo.
Dakako da zelim. Hvala ti!
Ma ni mene. Do sad smo prezivili s njima, i dalje cu. Sad cemo jos malo pripreme s psima za bebu da nebi bilo cuda
Alice, ozbiljno se pricuvaj sad, vidis da ti svaki napor zavrsi s bolovima. Znam da neke stvari izgledaju kao da ne mogu bez nas, ali sve se to slozi i pokaze suprotno kad mora. I doma i na poslu, na prvu je tesko ali kasnije se priviknes, preslozis prioritete, to je i tako samo par mjeseci, svi ce prezivjeti. Ja sam imala neke periode s kontrakcijama u prethodnim trudnocama pa sam mirovala, znam kako ke tesko gledati mrvice po podu i ne ustat se. Sad mi je puno lakse jer sam snizila kriterije s klincima, toliko stvari s njima pa mi def kuca i ciscenje ne mogu biti ispred njih. Dođe mi zena 1x tjedno i generalno pocisti a ja odrzavam leteci dnevnu higijenu.
Riri, bas mi je drago da konacno mozes odahnuti i malo uzivati doma! Stvarno si zasluzila.
Riri, dođi malo kod mene očistiti, toliko sam krepana da ne radim ništa što nije baš neophodno.
Character, navikavaj se. S djecom NIKAD NIŠTA nije tamo gdje očekuješ.
Jagodica, baš to, nemam kontrolu nad koronom osim da perem ruke (što sam i prije radila), dakle, ništa novo.
Ako će me ubiti, ubit će me. Kao i autobus ili kometa ili bilo koji drugi đavo.
Moram izvesti djecu van, ne daju mi mira, kasnije pročitam dalje i javim se.
Justme, prvo se dijete osjeti kasnije, a i ako kažeš da imaš izolacije, to ti je veliki faktor. A još položaj posteljice...
Ja sam kao slani štapić pa nema šanse da ne osjetim. Uz to što mi je treće već.
Evo da ne budem off topic-ma bas me veseli ova prehlada!hmmm NOT!
Uglavnom,jucer bilo malo bolje,bol glave popustila ali se spustilo u nos. Cijeli dan sam disala na jednu nosnicu ili kroz usta. Uhvatilo me kihanje i imam laganu sukrvicu iz jedne nosnice. Jutros zastopana skroz! Promukla... Sad cekam muza da dode s posla da mi kupi meda pa da se lijecim hahaha. Rekao mi je jutros da ce mi se sad to sve nize spustat i da neka ocekujem kasalj,a ja se pocela zezat da kao zadnja stanica gdje ce sva ta sluz izac je dolje hahahaha. Ma glavno da glava vise ne boli.
Sto se tice kucanskih poslova,pa odrzavam jos prilicno. Iako je muz prvi spomenuo da bi ga trebala naucit palit ove masine za sude,ves... On zna pomoc dosta,skloni sa stola nakon rucka ali ne slizi u sudericujer to sve krivo poslozi nego ostavi u sudoperu. Kupaonicu cistim ja ali sa domestosa sam presla na sanitar a podove predem sa parnim cistacem. Sve u svemu,ne ubijam se bas od posla svaaaki dan ali jos uvijek nije ni strasno. Pocela me leda cesce bolit (i prije trudnoce sam imala problema) pa se brzo umorim. Sad cemo sadit u vrtu ,inace je to moj posao i ljubav ali ove godine ce muz. Ja cu bit samo voditelj radova hahaha. Kako ja zamislim on mora kopat hahahaha.
Vec sam vam rekla da vec duze vrijeme osjetim bebicu,a od jucer je i muz osjeti,20+5! Bas sam se raznjezika bila... Njemu je to malo vanzemaljski hahaha pa ne voli puno drzat ruku.
Andy bas si me nasmijala odma s prvom recenicom hahaha!
Nadam se da budes uskoro ko nova. Svejedno jos pripazi da nisu sinusi. Kad je vani hladnije ili vjetrovito, kapu na glavu.
Alice, evo prenosim ti onako kako mi je receno:
Tesko ali sam bila dosljedna. Koristila sam acidosalus vaginalete. Platnene pamucne kompresice umjesto ulozaka, prala sam donje rublje i rucnike sve na 95° i obavezno prepeglala. Neka svoj ves obavezno pere posebno. I neka ne koristi wc papir s dodatkom parfema i bojila. Moze si kupiti i lactogin gel za intimno pranje. Bilo bi dobro i da pije neki probiotik za vaginalnu floru.
I neka pazi da joj komresice ili gacice nisu nikada mokre. Jer se gadura od bakterije hrani i mnozi u vlaznom.
Nadam se da ce ti biti od pomoci
Cure, sretan 8.Mart![]()
Nadam se da uzivate u lijepom danu, pa makar i kroz prozor, bitno da djeluje na raspolozenje.
Jagodica, cure, sretan nam svima Dan žena!
Još da je meni malo sretniji danas, ne bih imala ništa protiv.
Na povratku s hitne sam dušu ispovraćala, dragi morao stati nasred ceste da izađem. Bljak.
Na hitnoj smo bili jer mi je mlađi sin pao, udario čelom u rub stepenice i napravio rez od 2cm.
Prizor dok mu se krv slijeva niz cijeli nos... Užas.
Dobro je. Očistili ranu, zalijepili steristrip i flaster i kao novi je bio.
Mislili smo da će morati šivati pa se jako bojao (već je jednom šivao glavu), ali super je prošlo i bio je odličan.
Još mi je muka. Ne znam je li od vožnje, drame ili trudnoće.
Ivana, hvala ti!![]()
Andy, nadam se da ćeš brzo ozdraviti.
Joj Galicia, sreća da je sve dobro prošlo.
Iii sretan nam svima naš dan i od mene!
Hvala Jagodice. Vecinu tih stvari i radim, osim ptrilike kompresa jer koristim dnevne uloske (inace bih gacice morala mijenjati non stop). Za Acidosalus cu pitati gina narendi puta, sada koristim neke Propolis za bnovu sluznice, nemaju veze sa ureom. Jedino me malo frka sto sam citala na forumima da je mnogima Acidosalus zamaskirao ureu, odnosno dao lazno negativan rezultat a to mi pred borod ne treba no vidjet cu sa ginom. MOzda ako se i nakon njih ceka 4-5 tjedana rezultat bude vjerodostojan. Ja se nadam najboljem, lezim i odmaram. Danas ustala napravit bar rucak i morala sam pred krja leci od pritiska. Stojeci i sjedeci polozaj ne gode nikako. Ne znam smao kak radit sutra sjedeci (jos nisam nabavila stalak za laptop, a posto sam na videu ne mogu tek tako....). Valja i kcerku iz muzicke vratiti, rucak joj izmedju skola u mojim pauzama....vikendom i mogu odmoriti jer je muz tu.....bit ce sta bude...
Galicia, jako mi je zao. Znam da je tesko ne sekirati se ali sreca da se dobro zavrsilo.
Andy, brz oporavak!
Sretan vam Osmi mart svima...mada je svaki dan nas dan, osim na Noc vjestica. :D Sala mala, od muke. :D
Alice, ako baš moraš sjesti, sjedi na par jastuka. Bit će ti manji pritisak. Rekla bih ti da odgodiš sve te poslove skroz, ali sama znaš najbolje kako možeš. Ali molim te okani se ručkova, stvarno maloj ništa neće biti ako pojede i koji gotovi/kupljeni obrok. Znam da se mirovanje čini strašno i da se čini kao da će sve propasti bez tebe, ali neće. Naravno da neće.![]()
Drage zenice, majke, sretan vam osmi mart! Volite i postujte sebe i zene oko sebe...
Riri potpisujem.Vidim, tebi idu dani? Bravo!
Alice, ja ne volim te dnevne jer sam nekad procitala da su oni dosta nezdravi za floru gospodice. Nisam toliko istrazivala, jer sam tad stvorila averziju i bok, a i meni nije toliko strasan iscjedak (zasad). Sad kad guglam isto vidim da izazivaju infekcije i pogoduju bakterijama, averzija je i dalje tu. U svakom slucaju u bio bio i slicnim ducanima imaju uloske od pamuka, bez sintetike. Nije naodmet to malo provjeriti buduci da imas problem s tim..
Ejjj zene,trudnice,kraljice-sretan vam dan zena!!!
Ja evo nisam nista bolje... Disem na skrge,tj. na usta i imam osjecaj da cu se ugusit jer neznam tako disat! Nos mi zastopaaaan uzas! Inhaliram se na el.inhalator sa fizioloskom otopinom i parim se nad provrelim loncem mente pod rucnikom ali nema pomoci. Sinoc sam jedva zaspala i to sjedeci,tako da se jutros prakticki nisam mogla ustat kako sam se pokocila. Nemam temperature i eto sve mi se cini da je ovo ipak alergija krenula...![]()
Jutro i od mene!
Mala krenula u skolu pa smo poranile jutros. Sada evo pojedov dva tosta sa medom i caj od brusnice. Malac pritisce i mjehir i crieva pa piskim opet mal cesce...tacno osjetim udar po mjehuru ali neka ga nek lupa. Bit ce da je on nisko prilicno.
Hula hop---slazem se za dnevne ali na zalost ja ih godinama koristim jer od fakulteta jos imam problem sa mjehurom i nekoliko puta u danu nevoljno curkanje urina...pogotv nakon prvog poroda. Inace i kad treniram, trcim (prije ovog jel), radim skokove isto tako. Od ovog pritiska u trudnoci kada hodam desi mi se a nisam ni svjesna....majucne kolicine ali opet ne mogu samo gacice. Ovdje nemamo bio bio na zalot. Pda mi na pamet ili uzeti one porodilje sto koriste ili uzet sterilne gaze male sto posebno u paketicima dodju. :/ Btw, pored proslogodnisnjeg nalaza negativnog, nasla sam i nalaz iz maja 2018. gdje je takodjer bio negativan na mikoplazmu i ureaplazmu, smao je bila e.coli jer sam imala urinarnu izazvanu e.coli tada. Dakle sve su sance da je ipak samoaktivirana kako i doktor kaze i tako stoji.
Andy.....zelim da se procepis cim prije! I ja sam zacepljena i spavam dugo na trudnickom ali ili je alergijski ili je sto sam oprala neku noc kocu pa kad me zabolilo legla mokre kose malo , a u stanu mi zavrcemo grijanje bas radi disanja i jer je prevruce inace. No kod mene je minorno naspram tog, ja se aquamarisom spricam po cijeli dan i izdrzljivo je.
Riri, sretno na pregledu!
Ostale kako ste, kad ce pregledi? Ja sam 26.3.
Sretan vam nas dan sa zakašnjenjem...ja sam bila malo bokje za vikend al naplatila sve upravo u uredu [emoji28]
Vidim da je kod vas bilo burnije...sta da vam kazem, zene smo, možemo sve!
Moram se pohvaliti da sam peglala nakon 2 mj, konacno sam mogla podnijeti paru od parne stanice i miris čistog vesa. Bas se osjecam ponosno
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ja sam se jutros vratila raditi i to me baš veseli! I drugo tromjesečje me jako veseliI ovo divnooo vrijeme...
Prehladila sam se, šmrcam i malo me boli grlo pa sam došla zaraziti sve na poslu![]()
...ali stvarno je lijepo probuditi se ujutro i izaći iz stana, biti s ljudima. Bar meni i bar zasad... Idući tjedan mi dolazi zamjena pa ću kroz mjesec, mjesec i pol moći otići kad bude potrebno![]()
Posljednje uređivanje od hula.hop : 09.03.2020. at 09:20
Alice, jesi o platnenim ulošcima razmišljala? Predivno, meko, šareno, krasna stvar. Velecijenjena bi ti bila vječno zahvalna.
Gdje živiš (nisam skužila)? Gdje god da si, gotovo sam sigurna da se može naći šivalica platnenih uložaka.
Ja sam ih koristila par godina (sićušne dnevne) kao podršku menstrualnoj čašici (još divnija stvar, ali nepotrebna u trudnoći).
Ako te zanima koji detalj, rado podijelim.
Hvala ti na podršci. Malac je danas kao da se ništa nije dogodilo. Čak ni ne dira flasterčinu na čelu.
Andy, žao mi je što ti je tako, nadam se da će brzo proći.
Character, bravo za užitak u peglanju!
Hula hop, divno mi je bilo čitati tvoj post, baš pršti veseljem! Uživaj!
Riri, javi što vele na pregledu. I uživaj.
Ja 11. sad idem kod gin. da mi otvori komplikacije i prokomentiramo nalaze krvi, pape i moguće Nifty-a ako stigne (iako mu se ne nadam baš tako brzo).
Riri, sretno na pregledu, nek malac još koji dan pričeka sad kad ti je lijepo!
hula.hop, super za povratak, i ja konačno radim iako mi se najstarija opet razbolila. Nakon dva tjedna ista stvar, temperaturu, kašalj, grlo....samo fali da sad krenemo opet svi po redu. Ja ne znam što je to ove godine ali mi nikad nismo bilo toliko bolesni. Inače, veselim se lijepom vremenu, uživam na bicu do posla i natrag, bar neka fizička aktivnost.
Andy, brzo se oporavi!
Galicia ajme bas mi je zao zbog malog, ajde sva sreca nije morao sivati! Sretno na pregledu!! Dok ja ovo tipkam ti taman negdje pricas s dr. haha.
Alice, ja drzim fige da te samo odjednom iznenadi neg nalaz, pa da slavimo. Cuvaj se!
Hula hop, ja bas imam kontra iskustvo. Nekih 7 godina citave dane na poslu okruzena ljudima. Ja evo bas uzivam u samoci, ne mogu vam opisati kolko. Ima nas svakakvih haha.
Andy, ja sam bila dosta blago pregladena ali meni je krenulo na bolje kad sam pocela spricati Aqua Maris u nos. Cak i dok nisam mogla udahnuti sam naspricala pa drzala nos dok se ne "upije" haha. Jako mi je pomoglo za sluznicu nosa, a cim mi ona nije bila vise suha i iziritirana je krenulo na bolje.
Character, ajde super da ide na bolje kod tebe, joooj sto volim procitati kad vam je bolje i kad popuste tegobe!
Riri, cekamo te
Ja sam se evo malo poplasila, i danas koristila baby watcher valjda prvi put iz straha. Nesto mi se malac umirio, navecer kad je najaktivniji sam ga slabo osjetila, i preko noci nista pa sam pola noci pokusavala ne zaspati u nadi da cu ga osjetiti. I jutros je bio miran. Pa sam se smirila, otisla prosetati psa, dosla doma i najela se. I ona poslusala. Kucka srceko kao i uvijek i evo sad je proslo nekih pola sata od dorucka i probudio se maleni. Bas sam se prepala jer je totalno drugaciju uzorak bio. Ali znam da je jos rano i da se mogu desiti ovakve situacije da ga ne osjetim skoro citav dan. Samo sad sam osim u teoriji to isprobala u praksi.
Sta se tice dnevnih ulozaka, ja imam iscjedak od puberteta, dobila sam ga prije menstruacije. Koristim always dnevne uloske i stvarno nikada problema sa gljivicana ili infekcijama. Al to je moje iskustvo, sve smo drugacije. Ja eto imam srece. Pogotovo sad u trudnoci, jer bez ulozaka nema sanse.
Jagodica, šum u komunikaciji.
11.3. idem kod gin.
Hvala na podršci. Sve ok, mali danas kao avion.
Ja sam se gljivica naimala u životu i grozne su.
Otkad koristim menstrualnu čašicu i platnene uloščiće, jednom imala kandidijazu, a i to nakon (i zbog) debele kure antibiotika.
Hvala cure, evo vratila sam se i dobro je prošlo. Nisu me ostavljali da rodim.Ništa posebno, samo mi je cerviks gledao i radio ctg i to je to.
![]()
Hulahop, baš mi je drago da si se vratila na posao i da te to veseli. Mene isto jako vesele ljudi.
Galicia, umrla sam na velecijenjenu.![]()
Ja sam od tih dnevnih uložaka toliko nervozna da vam ne mogu opisati. Idu mi na živce. Inače ih ne trebam sva sreća. Trebala sam ih samo jedno vrijeme u trudnoći i baš su me iznervirali za cijeli život. Ali čitala sam da su plodno tlo za nastanak bakterija jer zatvore dotok zraka.
Jagodice, rekla sam ti već sve haha. Ali ponovit ću i ovdje ako nekome bude trebalo. Ja sam morala brojati pokrete bebe od 28. tjedna. Dobro, ja sam to morala zbog moje situacije, ne znam jel se inače treba, ali hoću reći, prije toga nema smisla jer nisu ustaljeni i ne može se ništa pravilno odrediti. Uz to, kako beba raste, sve više i spava. Pa eto, da se ne uplašite ako se ne jave neko vrijeme.![]()
Jagodice, hvala na lijepim zeljama.
Riri, drago mi je da je sve OK.
Ja se zaljevam brusnicom pa i piskim u tom stilu. Znam da ne utice na ureaplazmu alu ne moze naskodit.
Sto se tice malca, moj je ovaj toliko vrckav da ga non stop osjetim skoro. Radila sada časove ove za komp i bukvalno skoknem ponekad malo. A svaki deseti udarac osjetim po mjehuru jer mu je sad glava dole. Koliko se javlja....zapravo rijetku su trenuci kad ga ne osjetim, ja mislim da bih mogla panicariti kada se to prorijedi. Ne sjecam se spolutno da je mala bila u ovom periodu aktivna. Kasnije jeste.....sjecam se dobro kad me nekad u osmom mjesecu zavalila nogom u zeludac da sam skocila. Kao sto gledam i ovaj ce dok mu none dodju do njega. :D Samo nek su zivi i zdravi. <3
Ulosci....ne mogu bez njih, a izgleda ni sa njima. Gledam cijene tih sto se siju, platennih...pa i nisu bas jeftini jer treba mnogo (pogotov sa postarinom). Jedino da kupim 20ak onih obicnih bijelih gaca za otkuhavanje i mijenjam svakih nekoliko sati. Mada vidjet cu jos i za te pamucne. Pokusala sam sa sterilnom gazom...mice se care pa ne znam vise gdje je koji dio trebao biti pa mi je veci rizik. Snaci cemo se. :D
Riri, super!
Alice, ne treba ti ih ne znam koliko jer se peru s bijelim vešom, normalno.
Jest izdatak odjednom, ali dugoročno su isplativiji od jednokratnih jer traju godinama.
Osim što bi velecijenjena bila mažena.
Možeš naručiti par komada za probu pa ako ti se svide, nadopuniš kolekciju.
Sjećam se da sam se nabacala novca na dnevne Always u mladosti, muka mi kad se sjetim.
Mozete mi reci ima koji dnevni, jednokratni, zdraviji sad? Doduse gledam vas i te visekratne.
Meni zadnjih par dana pocelo masu iscjetka vodenastog. Strah me da ne napravim problem hahaha
Bome kad citam kolko problema imate s uloscima, mogu se stvarno smatrati sretnom izgleda da mi ne utjecu na zdravlje.
JustMe ja ugl kupujem Always, ak nema onda Carefree.
Justme, nisam sigurna. Mislim da imaju neki s pamučnim slojem, ali su skuplji ako dobro pamtim.
Ja vam iz vlastitog iskustva i iskustava prijateljica mogu reći da mi je menstruacija (bila) manje bolna i kraće trajala otkad sam prešla na čašicu i platnene uloške.
Nisam inače pobornik teorija zavjere, ali vjerujem da neki izbjeljivači ili nešto u tamponima i ulošcima negativno djeluju na normalan ciklus.
Trudnice ja isto imam iscjedak dosta veliki, 1.mi je trudnoca pa ne znam koliko je to lose. Urin mi je ok i urinokultura pa ne znam jel to dovoljno za biti miran, vidjet cu sa dr. Ogavno zvuci ali ja ne trosim dnevne nego gledam sto cesce mijenjati i tusirati. Nije utjeha ponekad kad mi kuca nije madomak ruke.
Nego jeste li se pocele mazati po strateskim mjestima icim radi strija i ako jeste kad ste krenule? Ja za sada nemam stomaka ništa i ne mazem se...
Posljednje uređivanje od character : 09.03.2020. at 17:40
Character, ako je taj iscjedak/sluz bez mirisa, proziran/bijel/svijetlozut i nije popracen svrabom nikakvim nemas brige. U trudnoci se luci u vecoj kolicini da bi nas zastitio.
Ja se mazem nekad s bademovim uljem nekad sa kremom koju sam dobila uz DMa od Biobaze. Ali nisam bas disciplinirana pa to ispadne oko 3-4 puta tjedno mazanje.
Ima i jednokratnih, ovo mi je prvo izletilo kad sam guglala https://www.biobio.hr/ulosci-za-dan-...roizvod-14248/ Stvarno sam sretna da mi ne trebaju (kucam u drvo da tako i ostane). Mene oni jako zivciraju.Ja sam s plusicem kupila 10tak bijelih 100% pamucnih gacica i perem ih na 90, mijenjam svaki dan, katkad mi se potrefi 2 puta i to mi je super. Nadam se da ce tako ostati. Prije nisam izlazila iz tangica, sad mi je seksi proslost hahaha. To se nadam da nece ostati nakon trudnoce
![]()
Platnene nisam probala, dat cu im prilikuobzirom da planiram platnene za bebu, bilo bi licemjerno da mi se ne da i da mi se gadi i sebi isprobati to par dana u mjesecu.
Character, prosle su mucine, smanjile su se kad smo napunili 11tt, osle s 12tt, ali dosao je dosta opaki gastritis. Inace imam gerb i gastritis i sad mi je svaki dan kao nezgodni dani prije, ne u smislu grceva, ali da u smislu kiseline. Ali, puno je lakse od onih mucnina. Spavam s podignutim uzglavljem, jedem male obroke, izbjegavam slatko i ostalu hranu koja izaziva kiselinu.
Jagodice, zao mi je radi stresa, neka beba skakuce za srecu mame![]()
Ma ni ja u biti nemam problema sa uloscima dnevnim.Koristiom Violetine/pamucni dodir jer recimo i one za mengu kad bih uzela always ili neke sa mrezicom dole budem kao ispečena. Dnevni su mi vise radi mjehura, a sekret je izrazen u trudnoci, kako ovoj tako i prethodnoj. Nemam nijedan simptom koji bi rekao da nesto nije OK (da imam ureaplazmu). Standardno obilniji iscjedak bjelkast, proziran ili blago zuckast, nema nikakav miris. Nista me ne svrbi niti pece. Jeste malo nakon Sumameda ali je stalo. Vise sam radi posta gdje je Jagodica prenijela iskustvo razmislila da nesto drugo probam...Korisitm ih godinama a nikad do trudnoce nisam imala ureaplazmu. To je ja mislim samo do narusenog imuniteta i prodrmalo ju....Meni je veca potreba za uloscima piskanje ali to je do neurogenog mjehura i smanjena funkcionalnost mjehura (mozak i mjehur nisu bas na ti). Misici su oslabili. :D
Character, ja da trebam 2 gace dnevno pormijenit to bi bilo super. Ja bih trebala imati po 10 za svaki dan jer mi to kad se smokri od kapljica srklet pravi. Tako da ne znam...ili narucim pocetni paket pamucnih, sivenih ili sa gacicama...mada mislim da nema veze situacija s tim osim sto bi moglo trenunto uticati na vec to sto se desava unutra...
Jagodice, ne brini se...osjetit ces uskoro cesce i jace. Ti si cak i trudnija za 2 dana od mene ali to nema veze. Neke bebe su aktivne vise, neke manje. Sve je to OK dok god osjetis.
Ja imam isto problema sa kiselinom...uglavnom, danas sam pročitala par zrna riže (nekuhane) staviti u usta i grickati. Meni cini mi se djeluje. Ne znam jel placebo efekt ali smanjila mi se kiselina...molim te probaj pa javi. Ja sam danas u fazi testiranja.
Character, jedno glupo pitanje. Jel se ta riža onda proguta?I mene muči kiselina pa da probam, ali ne znam šta ću s njom kad je stavim u usta.
![]()
U vezi strija, mažem se od početka bademovim uljem i svejedno sam ih dobila. Žao mi je ako sam nekoga razočarala haha. Ali mažite, ne može škoditi. Tko zna koliko bi ih bilo da nisam. Sreća je jedino što meni to brzo izbljedi pa se ne vidi. Inače se svuda dosta preporučuje baš bademovo. Nikakve kupovne kreme nisam mazala jer znam da su neke zabranjene u trudnoći, a nije mi se dalo zaje...avat sa proučavanjem.
Cure koje koristite uloske, ako nemate ili ne zelite platnene, probajte ove koje je hula.hop linkala ili neke slicne. Koristim ih povremeno uz casicu i koristila sam ih do sada jer sam stavljala utrogestane pa mi se bas i ne bi dalo prati platnene jer jedva da odvod i tus ocistim (zapravo mm cisti) od te ljepljive mase.
Hula.hop, razmisli o casici za kasnije. Meni je bila isto otkrice, kao i Galiciji.
Character, Riri, meni su pomagali u prvoj trudnoci przeni guljeni ljesnjaci. Neki se kunu u gorke bademe, ali njih stvarno ne znam gdje nabaviti, osim ako netko ima stablo u dvoristu.
Mi smo jucer bili na mini pregledu u bolnici jer moja dr nema slobodan termin u sljedecih mjesec dana. Kod nas to funkcionira nesto drukcije nego u Hrvatskoj, ali smo ipak vidjeli bebu. Nisam bila sigurna hocemo li ju cirnuti jer zdravstveno pokriva 3 uzv, ali svejedno je dr pogledala kuca li srce i razvija li se sve kako treba. Slika uzv se prikazuje na flat screenu na zidu pa je nasa curka cijelo vrijeme gledala, pokazivala prsticem i vikala: Riba! Riba!
I ono sto je meni bilo dosta bitno, opet smijem trcati
Sljedeci tjedan opet kod babice da napravimo plan pregleda do kraja trudnoce i NIPT, i za 2 tjedna opet u bolnicu za nuhalni. A onda, ako se situacija s koronom ne iskomplicira dodatno, letimo do ekvatoraSunce i more!
Hm, strije... U prvoj trudnoci sam se religiozno mazala kremom koju sam umutila i nisam dobila niti jednu, a inace ih imam po ledjima i bedrima. Koliko se sjecam, statisticki je samo 3% manja sansa da ce one zene koje se mazu dobiti strije, odnosno sve je stvar genetike. Tako da sretno nam svima
Ima jedna dobra knjiga za one koje vole cinjenice potkrijepljene brojkama i statistikom Emily Oster: Expecting better.
Character, prvi put čujem, ali pokušat ću, hahaha...
Alice, a i sve mi ostale, radite Kegelove vježbe? Dobra su priprema za porod i oporavak poslije, a i pomažu kod problema koje Alice ima...
Ja se još nisam počela mazati, sve kao sad ću. Mažem se poslije tuširanja s Dermiom, nju su mi preporučili za onaj svrbež - i nemam koleostazuAli još nisam počela trackati trbuh, ovaj tjedan ću, obećajem.
Sestra mi je dala recept za neku mješavinu. Ako se nekome da
"Neka kupi: karite maslac - ja bih uvijek radila veću dozu, pa bih uzela 2 komada. Dobar je onaj od oleo therapy. To je baza u koju bi dodavala maslinovo ulje (na ovu dozu oko 4, 5 žlica. Ako ima kokosovo ulje, može i njega dodat par žlica. Ono što je bitno je dodati ili ulje pšeničnih klica (par žlica) ili vitamin e ( ja sam koristila one kapsule i probušila bi ih i iscijedila (oko 5, 6 komada). Vitamin e je zadužen za elastičnost kože i zato je bitan. Ulje pšeničnih klica ga je krcato, pa zato pišem ili to ili čisti vitamin e. To je dosta za jako dobru kremu. Dobro je početi ranije kako bi se koža pripremila na širenje. Na laganoj vatri neka otopi karite maslac i kokosovo ulje te u to dodati ostale sastojke. Tu mješavinu neka ulije u kantice u kojima je došao maslac i stavi u frižider. Ja ne stavljam nikakva eterična ulja jer mogu iritirati. Nije to neka super mirišljava krema, ali je prirodna i učinkovita."
Posljednje uređivanje od hula.hop : 10.03.2020. at 09:10
Hahaha a slatkoo![]()
Drago mi je da ste vidjeli bebicu i da smiješ trčati!
Dakle, danas grickam rižu i lješnjake. Jutros me probudila kiselina, ustala se da povratim. Koji throwback na prvo tromjesečje.
Hulahop, odlično!![]()
Kegelove sam radila prije serklaže, nakon nje su mi postale nelagodne pa nisam dalje. Mogla bi probati sad kad je skinuta, nisam se ni sjetila.
Character, potpisujem Jagodicu u svezi iscjetka.
Ne mažem se jer još nemam trbuha. U prvoj sam se trudnoći mazala, u drugoj nisam, nemam nijednu striju osim jedne male iz pupka jer mi je tamo bio rez za laparaskopiju, a brzo sam nakon nje ostala trudna. Mislim da najviše veze sa strijama ima genetika, kakvu kožu imaš. Meni i mama nakon dvije i sestra nakon tri trudnoće nemaju niti jednu striju.
Što se kiseline tiče, meni je baka za tu rižu u ustima rekla, ali nikad nisam probala.
Pomagali mi mali česti obroci, uspravan položaj, bademi, a kad bi baš jako zagustilo tablete za cuclanje Rennie.
Hula hop, bravo na odluci o platnenim pelenama, a i ulošcima!
Munkica, super za viđenje bebice ("Riba" awwww) i trčanje (za to i svaka čast!).
Dobro ste me sjetile Kegelovih, nisam ih godinama radila, a ne bi mi škodilo početi.![]()
Jesmo se raspisale!! Bas mi je drago haha, dobar neki moral. Ja sam zapamtila da je Munkica vidjela svoju "ribu" i da smije trcati![]()
Kako bi se ja nagutala te rize sirove onak slucajno vec vidim hahaha. Sad sam opet u fazi kad je mir i sa kiselinom i sa zgaravicom i nadam se da ce potrajati.
Nego... Jel moze sex umj Kegelovih, ili bas i nije isto?![]()
Ja ovih dana stalno google-am i trazim kolica. Previse je toga na trzistu... Znam da smo vec pokrenule temu ali sto se tice vas koje imate vec iskustva, imate kakvu preporuku? Barem koju "marku" uzeti pa se za model snadem. Gledala sam MaxiCosi a Bebetto mi zapela za oko cisto vizualno.
Ja sam kolica imala samo s prvim, a i to je samo spavao u njima po danu dok je bio skroz mali.
Kad sam skužila da mi je život kud i kamo lakši s nosiljkom, kolica sam poklonila.
Drugi sin nikad nije u kolicima bio, neće ni ovo treće.
Elastična marama pa nosiljka i divota. Mogu kamo sam mogla i trudna, dijete mirnije, više spava, znaaaačajno manje cendra i plače.
Jesam rekla već prije da sam prilično jeftina?![]()
Haha Jagodice, seks moze kao bonus vjezba
Ja sam kolica blago guglala i zakljucila da ne shvacam razliku.Otici cu u dva ducana isprobati par modela pa cu ih dalje guglati. Sestra kaze da probam kolica s bebom jer da je sa svima lako upravljati kad su prazna pa cu posuditi njezinog bebaca
![]()
Nemam pojma hoce otkazivati ovogodisnji sajam beba, 26-28.4 je. Tamo sam mislila uzeti kolica, budu dosta popusti..
Galicia, meni je kolegica posudila svoju elasticnu maramu pa cemo i njoj dati priliku. Prva je beba pa cemo svemu davati priliku i biti pametniji kad budemo skupa![]()
Hula hop, seks? Koji seks? Gdje je seks?
Elastična marama je meni živce spasila i s prvim sinom koji je bio izrazito zahtjevno dijete koje je stalno plakalo i nikad ne spavalo..
Jedino je u marami znao biti miran. Kad sam to skužila, živjeli smo u marami i život mi je postao zbilja lakši.
S drugim sinom mi je marama super bila jer smo mogli svakamo i ruke su mi bile slobodne za starijega i njegove vožnje biciklom i svašta.
Opet sam zaspala sinoć s djecom k'o kokoš, u 9 i nešto. Spavala do 6.15 i svejedno zijevam kao nilski konj. Strava.
Dragog jedva da vidim.
Maloga sam poslala u vrtić danas s kompresom na čelu. Nek' se čeliči.
Nee, htio je on još u ponedjeljak, dan nakon razbijanja glave, u vrtić, ali sam ga ostavila dva dana doma.
Ne boli ga, normalno oblači i skida majicu, ništa mu nije. Nek' se ide prijateljima hvaliti kako je razbio čelo.
Guglam školske torbe. Đizs, cijela znanost oko njih. Najradije bih školu preskočila.
Idem popodne kod gin., iskomentirati nalaze. Baš mi se ne da čuti da nešto ne štima.
A moglo bi jer sam zadnju papu napravila prije 3,5 god.
Tlak mi je nizak, kardiolog mi na sistematskom mjerio 90/60. Vjerojatno je i niži u mirovanju.
Eto. Izventilirala sam se. Bilježim se sa štovanjem!![]()
Galicia, ako je inace sve ok do sada bilo s papom, preporuka je raditi ih svake 3 godine. Ne znam zasto se u Hr jos uvijek inzistira na svakogodisnjem. Sjecam se kad sam prvi puta dosla dr. izvan Hr i rekla skruseno da nisam papu radila 3 godine, a ona kaze taman na vrijeme jer se radi svake 3 godine, zene starije od 50 svakih 5. Moje prije u Americi i UK dosle po ps-u nakon godinu dana pa su ih poslali domaNaravno, pod uvjetom da je uvijek bilo sve ok. U trudnoci ga ovdje ni ne zele raditi.
Meni dijete jos uvijek nocu zlostavlja sise. Dojenje je dosta bolno u trudnoci.
Jagodice, kegel i seks. Sto moze poci krivo?![]()
Nakon sto sam rodila poslali su me na fizikalnu za jacanje pelvic floora. I prvo se radi procjena u kojem je stanju tako da ti gurne sondu (aka dildo) i u jednom trenu kaze da stisnes. Na monitoru je oznacen threshold i ti stiskanjem tog dilda moras natjerati avion da poleti preko thresholda i drzati ga da preleti duz cijelog monitora dok mi fizijatrica govori: Drzi avioncic, drzi avioncic![]()
Posljednje uređivanje od Munkica : 11.03.2020. at 09:06
Jutro i od mene! Pripremam se za casove pa da se malo javim.
Sinoc sam u ponoc ribala kuhinju jaooo (znam, znam). Muz govori 2 dana on ce da je ner adim i nista.....on legao spavat, mala zaspala davnih dana a meni zlo doslo jer se nabacalo svega i nehigijenski totalno i zavrnem rukave, operem sudje, oriban sve povrsine i pod i legnem spavat. Jutros milina pogledat...sreca nije me zaboljelo al se nadam da ce ga to sto ej jutros vidio da je cisto malo ponukati da krene cesce da sredjuje. Ima posao znam.....ali.....imam ga i ja iako je od kuce.
Ja sma pozelejla sta lijepo cut, ovamo je haos. Kako neki znaju, ja sa u BiH. Desilo se da je porodilja umrla dan nakon poroda....necu pricat dalje ali to je bilo na klinivi u mom gradu gdje sam se poradjala i gdje se trebam poroditi. Inace je zovu klaonica....malo je i to izazvalo ribanje. Spavala sam ko ona stvar i sanjala strahote. Onda je napokon dosao fin san.Ja se porodila u privatnoj klinici i vidjela sam malca i drzala ga ali sam sada zaboravila kako je izgledao. Znam da je licio na bebu sa UZ bo obliku usana itd. :D <3
Kegel...radim i radila sam ali......Zbog neurogenom mjehuram predlozneo mi je nakon oporavka poslije poroda da radim lasersku vaginoplastiku koja stegne misice mjehura i vagine. Side effect je uza i cvrsca vagina hahahaha pa razmislit cu jer nije jeftino. Treba mi prvenstveno radi mjehura i mokrenja.
Trbuh...mazem od pocetka jer je bitno da koza ne bude isusena. Strije nisma dobila u prvoj trudnoci, nadam se da necu ni sad. Imam ih ja....ali nije od trudnoca nego jednom kad sam se naglo udebljala pa naglo smrsala. I malo su mi od teretane ispod grudi ispucali kapilari i na bedrima ali opet, nevezano za trudnocu.
Uf, Alice. Meni je stvarno grozno i tuzno cuti da se prema zenama u rodilistima odnose s toliko nemara. Ne znam sto se u ovom slucaju dogodilo, ali naziv klaonica sigurno nije nastao zato sto je bolnica prijatelj majki i djece.
Sad kad si oribala sve, opusti se! Pozitivna stvar, kad se osvrnem oko sebe, mogla bih i ja malo zasukati rukave dok cekam da prestane kisa da prosecem psa i mozda otrcim malo.
Munkica, jucer ili prekjucer se oglasio muz. Zena, (samo 20 godina) rodila je zdravog muskarcica, nisam sigurna da li je prirodno ili carski. Govorila je da je mnogo boli a ovi joj odgovarali pa mora te boljeti , porodila si se. Muzu valjda javila pa i on zvao ali niko nista. Sutradan ...nista...navodno su mu rekli da je sve u njoj istrulo (tim rijecima). Muz je tuzio ljekare ili koga vec, naredjena obdukcija i nakon sto se ispostavilo da je valjda bila sepsa i da niko nije mogao pomoci on je povukao tuzbe (mediji tako kazu). Jos se ne zna zvanicno nista nakon obdukcije. Uglavnom, dovoljno da me sje*e. Oka sklopiti nisam mogla pola noci i horore sanajla sve do sna o svom malom pilencetu. Ozbiljno razmisljam o porodu provatno iako kosta mada je fazon sto ako bilo sta krene po krivu voze te na kliniku pa sam smatrala da sam gore sigurnija.
Happy dio sada....nista ne boli iako sam radila al se necu opustiti pa nastaviti. :D
Seks , hah! Otkako napravismo bebu seksa nigdje.....ureaplazma, rizici i ovo sad sve....a pozeljela sam malo je reci.