Jutro cure!!! Ovdje sam,bez brige! Samo mi se neda tipkat hahahaha.
Jucer sam bila na pregledu (15+5) i bas sam se razocarala u doktora.ali ono bas! Ljuta sam i osjecam se zakinuto za sve ono sto ostale trudnice imaju od svog ginekologa.
Dosla sam dakle jucer u ambulantu u 8:10,cekaona puuuna! Jedna mi cura govori da se slobodno mogu vratit doma jer da je prije minut sestra pokupila knjizice i da vise nece nijednu. Pop...ila sam ali sam djela jer sam rekla vec u ponedjeljak sestri da cu doc u petak ( inace,ona je super i na nju nikad nista ruzno nebi mogla rec). Posto u ambulanti ima samo jedan uzv,gin ga jucer trebao dijelit sa ortopedom (a u njegovoj cekaoni duplo vise ljudi). Oba doktora uzasna! Deru se na pacijente da je njima puno posla ,da oni nemaju kad odgovarat njima na svakakva pitanja,itd... Ja jadna jos sjedim u cekaoni,cekam red,dolazi jos zena,ali se nadam da ce me primit. Izlazi njegova sestra (bile su jos 3-4 zene prije mene mozda) i ja je pitam sto cu,hocu cekat,hocu se vratit u utorak... A ljuta sam full! Ona me tjesi da ce pokusat nesto dogovorit sa ginom, ali da nista ne obecava jer da on od 8 sati govori da mora otic. Napokon oko 10 me sestra poziva,uputila me kod njega. Tamo je on razgovarao na telefon i nekome rekao da ce sad krenut. Uzeo mi je trudnicku, napisao tjedne,kčs +,kontrola za 4 tjedna i poslao me skinut se. Sve sto sam ga trebala i mislila pitat sam odustala. Bilo mu je zurno. Legla sam na onaj stol,on mi samo gurne ruku dolje i prokomentira,sve u redu. Obucite se i cekajte u cekaoni za uzv. Jedva sam se spustila sa onog stola kako me grubo vaginalno pregledao. Izlazim van,i govorim curama da slobodno mogu otic jer da sam ja zadnja sto se prehleda tice. Izlazi i on,zove curu prije mene na uzv koji je cekala i cijeloj cekaoni govori kako ce on jos napravit uzv i da je on za danas gotov i da ove koje su ostale da dodu u utorak. Trebale ste vidit kako se cekaona uzvrpoljila! Bile su sve zene ljute. Ceksju po sat-dva a ostanu bez pregleda...
Napokon ulazim i ja na uzv,skidam se i legnem na stol. Pregled je preko trbuha, pogledao je nesto 30-ak sekundi i prokomentirao da je sve u redu i da se vidimo za 4 tjedna. I izade iz sobe. ja sam ostala toliko razocarana,ljuta...ma neznam ni ja sto sve... Nije mi ni otkucaje pustio,niti mi je koje mjere gledao,nista,nista,nista... Trudnica u 16.tt treba proc malo opsirniji uzv. Na nikakve testove me ne salje,nista. Slicicu nisam dobila niti sam je jucer od njega ocekivala. Sva sreca sam krajickom oka uspila vidit ekran i bebicu. A ginu sam je...ala u sebi sve po spisku! Dosla sam kod sestre na mjerenje. Rekla sam joj da ce mi tlak bit 200/100! Rekla je da sve razumije ali da ona nemoze puno napravit kad on odluci primit njemu tocno odreden broj zena. Na povratku doma sam zvala muza,rekla sam mu da je sve ok,ali da ono nije bio pregled.
Potrazit cu broj privatne ginekologice u splitu i barem cu jedan put poc na detaljan pregled i uzv. Razocarana sam do neba u ove socijalne doktore! A osudeni smo na njih. Zbog ovakvih situacija pozelim da zivim u nekom velikom gradu di mogu bez problema mijenjat gina...
Ispricavam se zbog dugog posta ali morala sam vam se izjadat. Morala sam ukazat na to kako u drzavi funkcionira zdravstvo! Kako se mi zene,trudnice (pune hormona,briga) uzimamo olako,kao samo jos jedan broj njima u kompjuteru,a o nama pojma nemaju! Igraju se nasim osjecajima a ns posljetku i zivotima! Kakav to doktor u trudnicku knjizicu moze napisat da djetetu kuca srce a jos ni pregled nije obavio?!? Sto je on,vidovit?! Sto da na uzv-nije bilo sve ok? Samo bi napisano prepravio?! Sto?! Sto da se nekoj trudnici nesto zakompliciralo,nedaj boze,imala spontani...sto? Rekao bi da se to dogada,da je to normalno... Ahhh!