-
U trudnoci svakako ne ide brUfen. On je recimo vise uz dojenje od paracetamola ali u trudnoci paracetamol je prvi izbor. Ovo oko korone i brufena je neispitano.....nisam sigurna sta bih rekla jer recimo paracetamol mojoj kcerki nikad ne spusti temp kao ibuprofen, odnosno Dalsy pa mu pribjegnem kad ne spada. No...budimo oprezni jel pa ako ne mora, ne koristimo. U trdunoci brufen/ibuprofen svakako nije preporucljiv.
Just me, razumijem sve sto kazes. Ja sam te tecajeve davno prosla i znam sve apsolutno o porodu i sta moze da me snadje kao i sta me vec snaslo jer sam se poradjala 30 sati. Predavanje i realnost bolnice te uslovi kakve imamo su dva razlicita svijeta. Nisam rekla nista negativno hah pa napisah ovdje. Ako kod vas bolnica uvazava ta prava jako mi je drago radi tebe. Kamo srece da je i kod nas tako. Zamisljam im lica vec kad bih spomenula, kamol pokazala plan poroda. :D Sta da se radi...No jos nisam odustala totalno od ideje privatno gdje mogu sva ta prava i ostvariti. Vidjet cemo kakav ce biti rasplet sa koronom, finansijama i dok cujem kakva je situacija nakon onog nesretnog dogadjaja na klinici. Mnoge zene su sad slale dopis Ministarstvu vezano za iskustva i krsenje ljudskih prava pa bum vidjeli.
Ivana, super za srceko.
Ja se nadam da mi nece sutra otkazati kontrolu. No, ne mogu reci da me nije strah otici radi ovog svega.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma