Da se javim sa pregleda. Nervozna sam kao pas i razocarana u ginekologa. Otkako sam dosla samo svima govorim kako sma ljuta.

Uglavnom, kao sto su neke od vas upratile danas je trebalo da se vidi da li cu primiti inekcije za maturaciju bebinih pluca nakon uvida u stanje grlica. Do sad mi nije spominjao grlic, znala sam samo za ureaplazmu i da moze dovesti do odredjenih situacija. Prvo stav mu je cudan duze vrijeme da se osjecam neugodno ako pitam nesto jer me napravi kao ono joj kako smjesne stvari pitas ili s kim si se to konsultovala ili ne treba da znas itd.

I tako pregleda bebu, sve OK. On je opet glavom dole, ima nesto manje od 1100 grama i po UZ je napredniji za sedmicu. Nije mi to rekao ali sam vidjela. Rekao je da je beba OK.

I onda kaze: '' Neminovno je da vama trebaju inekcije za pluca ali one sa sobom nose rizik.'' Pitam kakav rizik. On objasni d aone jako obore imunitet a da mi sad u ovoj pandemiji to ne treba pa mi nece sada dati jer stanje nije previse kriticno. Pitam ga ja pa da li ja imam neki problem s obzirom da ste rekli neminovno. On kaze: ,, Pa da, o cemu pricamo cijelo vrijeme?!'' Upitam da li je ureaplazma, on kaze nije i pita me pa kakve sam to probleme imala, valjda znam. Odgovorim bolove......on onda kaze beba je niže, a grlic slabi. No nije nam pametno sada inekcije, vidjet cemo za 15 dana ako krene jos da se mijenja onda ce mi dati ali ce pokusat pratiti pa radi pandmeije ako mognemo i izbjeci radi mog ionako ostecenog imuniteta. Ja zbunjena jer mi do sad nikad nista nije htio reci i pitam pa sta je sa grlica. Kaze on ne treba to vi da znate, slabi. OK slabi ali d ali se krati, sta znaci slabi? Nista....Pitam onda vidi li on mjere grlica, a on kaze da vidi, pri tom mi ne govori koje su niti jel uloziv niti skracen nista nego da ja ne treba time da se zamaram. Kazem mu OK, onda vjerovatno ne treba da pocinjem sa vjezbanjem (po nekoj logici)??? Kaze on kao sa kim ste se to savjetovali, jeste li sami sa sobom (kao otkud ja znam). Pa reko trebala sma d amirujem kad su bili bolovi. Najednom budite aktivni, imajte odnose ali sa kondomom....ali rekli ste da orgazam moze....i nista.....izasla kak sma i usla....poslao me da sacekam papire kako se ne bih zadrzavala jer sada brze rade radi dezinfekcije. I da, vidim da je napisao za 15 dana bris na ureaplazmu i inekcije za maturaciju pluca. Pokusala sma docarati kako je to izgledalo ali ja sam izasla, a nista ne znam....nista ne spominje sad nastup kao sto sma iznenadjena da ima rizik taj, a grlic nikad nije htio komentarisat. Naravno nista oko toga nije upisao osim mjera bebe, AFI, puls, arterije pupcanika i to. Zna li neko od vas sta znaci to beba je nize, grlic slabi....da li je to omeksava se, skracuje se ili postaje uloziv.....izbacio me iz takta pogotov sto mu jako skupo sve placam a idem svake 2-3 sedmice. Ne usudim se durgome jer znam da je medju najboljima i zelim d ami prati bebu ali unazad godinu dana on se totalno promijeo, hladan, cudan.....

Izvinite na romanu ali su me novac koji dajem i njegov nastup izbacili iz takta.