Jagodice, dobila sam to za tecaj, sad zavrsila sa casovima pa cu predvecer krneuti sa gledanjem.

Character, znam da je situacija kod nas takva sada generalno, a u vasem podrucju je izgleda i zeznutija.Ni moj nije radio ali je proradio ali u svakom slucaju nam radi sada Dom zdravlja. Na GAK idu samo porodi i hitni slucajevi. I da, drugi anomaly scan ili ti organ screening se radi kako se sjecan od punih 18 pa do nekih 24tt tako da imas jos fore da se mozda situacija smiri pa da ipak dobijes svoj scan. Nadajmo se da ce biti tako. Vjerujem takodjer da smatraju da ti je SUK sad toliko bitan da bi te poslali da uradis. Ja sam sa 27tt trebala radit OGGT ali doktor je rekao u ovoj situaciji da nema potrebe. Pitanje je i sada da li ce mi dati neke nalaze jer sagleda koristi i rizike odlaska. Ja sam recimo u prvoj t imala niske trombocite pred kraj....to me malo brine ali valjda ih uspijem izvaditi. Sa 9tt moj SUK je bio 5.1 al niko nista nije ni spomenui. Obicno mi je tokom zivota nizak secer (3 i nesto) ali taj dan je bio takav no dr nije nista komentarisao. Po cemu su tebi vidjeli da bi moglo biti do gestacijskog?

Ja sada preglede imam na 15 dana-ovo mi je drugi ili treci takav. Do sad pa od pocetka je bilo na 21 dan. Kako shvatih da cu cijeli treci trimestar ici svakih 15 dana ali vidjet cemo kako ce zaista ici.