Stranica 27 od 54 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2660

Tema: Sto nas veseli u trudnoci

Andydea123 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ja sam na prvom porodu bila u onoj njihovoj sto daju u bolnici. Imala sam dvije u torbi spremljene ali kako sam bila hitno hospitalizirana i spojena na tokolizu oni su mi tamo dali svoju a pa mi je za porod bilo bezveze moju prljat haha. Na kraju sam te dvije svoje spavacice nosila nakon poroda 5 dana sto sam jos bila u bolnici. Vjerojatno cu i ovaj put njihovu uzet.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam prvi put imala svoju a druga dva puta bolnicku. U Merkuru je bilo obavezno obuci njihovu za porod, ne znam jesu li sto mjenjali zadnjih godina. Inace, jedva sam cekala presvuci se u svoju jer su te njihove preorgomne i tvrd je, grub materijal. Moram i ja nabavit par novih, na kopcanje. Dobro dođu i kasnije, za cijelo vrijeme dojenja. Mogu i piđame na kopcanje, bitno da su cice lako dostupne
    U Zg u Nami zna biti toga ali nemam pojma radi li trenutno.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Ja uopce nisam o tome razmisljala... moram viditi kakvo je odi stanje po tom pitanju bas hahahahaha

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Justme, ja sam prvu rodila u Zd, davno, ali imala sam svoju spavacicu. Uopce se ne sjecam da je tad bilo bolnickih.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam bila spremna lijepo sa spavaćicom i onda sam se skinula gola kad je postalo teško.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Ja cu u nekoj jeftinoj spavacici koji cu baciti (kazu frendice da se ne isplati prati od krvi i svega) ili u njihovoj (a u tim navodno zna biti dosta vruce jer su deblje, bar kod nas), za kasnije isto spavacicu na dugmice radi luftanja i dolje i gore i dojenja...
    To je plan, sta ce biti, ne znam hahaha

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Nije mi ni palo to na pamet. Vjerojatno ni ne bi Sad sam kupila neku u lidlu, to mi je trenutni plan b, ali mislim da mi imamo bolnicke. Koliko se sjecam sestre... Fali tecaj za ovakva pitanja

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ja "za poslje" nosim spavacicu koja se otkopcava gore na prsima, i majicu na britelice i kratke hlace. Cula sam da nakon poroda ne moram nuzno biti u spavacici jer navodni da nas niti ne gledaju u viziti (valjda pogledaju ako se bas na nesto pozalimo).Realno iz tih majica na britele mi se cini nekak najlakse cicu izbacit
    Samo si moram piknuti koji grudnjak za dojenje da mi nesto drzi one vatice, jer moje sise ne budu drzale same
    H&M ima grudnjaka koji izgledaju lijepo i nosivo, al eto ako i za to ima ko kakvu preporuku? Meni bitno da bude mali broj. Ja sam si malo razmisljala kaj bi mi moglo trebati tih par dana, a da ne moram bas pakirati kofer ko za godisnji. I mislim da ti jastucici/blazinice za dojenje ce trebati. Razmisljam i o izdajalici jer iako vecina kaze da nije trebala naletila sam na neka iskustva di zene kazu da ih je spasila.

Rodilje, jeste prale kosu tih 2-3 dana u rodilistu, ili ste cekale do doma? (Vjerojatno ovisi i o tome kak je porod prosao) Ja si mantram da cu ju oprati kad tek krenu trudovi pa mozda necu morati u rodilistu
    Mantram si i da cu veliku nuzdu obaviti prije odlaska u rodiliste da izbjegnem klistriranje

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jagodice, gdje planiras roditi?
    To sad zbog situacije ne pregledavaju ili i inace?
    Mene su svaki put pregledavali na vizitama, onako vojnicki, uzas. Ali tad se uopce nisam na to obazirala, nakon svega, odradis i to i cekas da te puste doma.
    Jastucici mi nisu bili nuzni u rodilistu jer bi mi mlijeko krenulo tek 3-4 dana, ali svakako bi ih ponijela.
    Za izdajalicu mislim da se ne isplati kupovati unaprijed, velika je sansa da ce sve biti ok i da ti nece trebati, a ako zatreba uvijek mozes poslati muza da kupi i donese.
    Grudnjake moram i ja nabaviti, cula sam da hvale one iz Lidla pa cu probati ulovit. Inace, imala sam od Anite, ti su dobri. H&m nisam probala. Jedino je nezgodno procjeniti velicinu koja ce ti trebati.Kod mene je obicno broj veci nego u trudnoci.
    E, da, konacno sam se izvagala, nakon 4 tjedna, 1.5 kg vise, dobro je!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mlijeko dođe najranije 48 sati nakon poroda, češće nakon 3 dana. Do tada beba sisa kolostrum, želudac novorođenčeta je veličine trešnje.
    Shodno tome, u rodilištu ne trebaju blazinice za prsa, ako ste ti i beba zdrave i idete treći dan doma.
    Nekim dojiljama nikad ne curi mlijeko, tako da ti je najbolje vidjeti kako će to kod tebe biti. Dok dojiš na jednu dojku, iz druge obično teče, ali za to treba tetra pelena blazinica je ništa.
    Naravno nakon uspostave ponude i potražnje, nakon oko 6 tjedana, bit će puno jednostavnije i manje "mokro."

Neke žene jedva izdrže ogromne uloške i najmekše gaćice u rodilištu, jer to dolje bude sve...ah, bolno, otečeno. Skidanje i hlačica i gaćica u wc-u bude problem, zato su spavaćice bolji izbor. Dok neke žene sve to prođu bez takve muke i nije im problem obući taice.

Uopće ne razmišljaj o pranju kose. Ni o velikoj nuždi. To ne možeš planirati. Porod je takva sila koja obuzeme cijelo tvoje tijelo i prije nego bolovi postanu, recimo to blago, jaki, da ti te sitnice neće predstavljati ni točku u mislima.

I, za kraj, porod je tako divan doživljaj, to je toliki adrenalin, gotovo je nemoguće prenijeti svoje osjećaje. Npr. Kao da si došla na cilj u maratonu, imaš zlatnu medalju, a cijelo su te vrijeme luđački boljeli mišići, naročito zadnjih oko 7 km, ali uspjela si i nagrada je tu.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Mene je strah dojenja, odnosno nedojenja. 80% mama oko mene ili nije uspjelo u dojenju ili su se krace vrijeme samo izdajale, unatoc najboljoj volji pa nemam neka sjajna iskustva blizih. Svaki drugi dan sanjam da dojim bebu, bas mi je zelja da to uspostavimo i da funkcionira. Moram prestati misliti na to, pogotovo na ovoj podsvijesnoj razini

Jagodice, ima dosta popisa online sto ponijeti u rodiliste (za porod/u bolnici/za izlazak), vjerujem doduse da si to vidjela.. Mozda i na ovim online tecajevima? Just me kakav je rodin?

Ja cu uzeti suhi sampon, vjerujem da kosa nije prva na pameti mamama nakon poroda, ali znam sebe

Razmisljam i da odem u apartman u bolnici, da budem na miru s bebom, posebno radi tog dojenja, da se opustim lakse i plus da imam svoj wc. S druge strane, vjerujem da pomaze imati i druge mame kraj sebe. Ako potrefis normalne.

Jeste vidjele da su u Petrovoj krenuli s pratnjama?
    Posljednje uređivanje od hula.hop : 01.05.2020. at 12:25

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hula.hop, pokusaj sto manje mislit na te price i negativne iskustva, educiraj se sto vise i misli pozitivno. Sjecam se kad sam s prvom isla u rodiliste, tad isto nisam imala pozitinih iskustva ni savjeta oko sebe, isprontala sam materijale s Rodinog portala, i slike s polozajima za dojenje. Na kraju je sve bilo ok. Uz pocetnicke muke, koje su normalne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hula.hop, probaj gledati kao da je čaša polupuna: 20% mama oko tebe je uspješno dojilo!
    Zašto i ti ne bi bila u tom postotku?

Dojenju treba prići najjednostavnije, animalno, rekla bih. U svome si tijelu uspjela stvoriti CIJELO LJUDSKO BIĆE, uz pomoć samo jedne mikroskopski male stanice bebinog tate.
    Cijelo. Ljudsko. Biće. Tako da stvoriti hranu za to biće ne bi trebalo biti problem, zar ne? No, sklone smo razmišljati, brinuti, pa svi ti ljudi okolo, pa net, pa knjige, pa plač (i bebin i mamin)... i tako dojenje postane sve, samo ne jednostavno.
    Mnoštvo će se problema pojaviti, o kojima ne možeš ni misliti unaprijed, jer ni ne znaš koji će biti.
    Pokušati se isključiti, misliti: dojke su tu, beba je tu, refleks sisanja je tu i zamisliti sebe kao neku praženu koja nema druge opcije. Nekad upali, ako si po prirodi takva da tako možeš.
    Rodine savjetnice za dojenje će ti uvijek dati konkretan savjet, ako i kad zapne. Broj na koji se dobiju je na njihovim strsnicama.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam oprala kosu nakon poroda. Zapravo više mi ju je muž oprao nego ja. Bila sam očajno prljava nakon više od 24 sata od pucanja vodenjaka do kraja, moralo se. Nisam mogla nositi nikakve hlače neko vrijeme nakon poroda jer mi je to uz 9 šavova bilo prebolno. Nekako bi šav od hlača/tajica uvijek uspio doći na moje šavove. Grudnjake još uvijek isprobavam pomalo jer si tražim najudobniju opciju. Najbolji su mi se pokazali ovi iz H&M-a.

Za dojenje dobro Beti kaže, bolje je gledati tako da je tih 20% mama uspješno dojilo.
    Problema možda bude, a možda i ne bude.. Tko će to znati. Bitno da imaš volju, pa ćeš imati volju i za riješiti problem. Nije baš ohrabrujuće imati nepoticajnu okolinu, znam. Meni je čak i patronažna rekla da dojenje neće ići jer imam fibrocističnu mastopatiju. Ali ide, pogriješila je. Rodine savjetnice su super, meni su puno pomogle.. I one i druge cure sa foruma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš mi je drago da je pogrešila Riri,nadam se da i mali buja

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Hula.hop najlakse je okolini pricati kako im je tesko bilo. Zanemari sve te price,ti po svom.... kadti je to bitmo uspjeti ces
    Ja sam si rekla - imam sve potrebno... mlijeko i dojke se pripremaju od zaceca. Kad se rodi morat cemo se malo upoznati ja i ona, i ici ce. Ako naletimo na kakav problem naci cemo rjesenje jer sigurno necu biti prva... i brige nema
    Ja iskreno imam ful jake stavove oko tog dojenja - nista drugo ne dolazi u obzir; kao i oko poroda. I puno ljudi, zacudjujuce i zena, umjesto da mi kaze bravo, zelim ti svu srecu da uspijete, samo hrabro, vi to mozete. One bas suprotno. Sve odmah imaju potrebo ispricati ili svoju neku ruznu pricu, ili tudju ili barem reci aaaa to ti mislis, viditi ces kad rodis. Zato KROZ JEDNO UHO UNUTRA, KROZ DRUGO VAN.
    Ja sam muzu rekla da zelim dojiti (kao dodatni poticaj sam navela.da je to besplatno, a cijena ad jenogromna) i rekla.sam mu da na dane kad mi bude tesko da mi pomogne da me sjeti zasto to toliko zelim. I okruzujem se samo poticajnom okolinom.

A za popis u rodiliste, ne sjecam se iskreno jeli bilo na tecaju od rode.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Idem u Vinogradsku, cura koja je rodila tamo dva puta je rekla da ju nisu gledali ni jednom na vizitama. A osobnog iskustva nemam.
    Kaj se tice dojenja, iskustva tudja negativna opce ne uzimam u obzir. Samo savjete konstruktivne. Imam zelju, volju i rekla bih realna ocekivanja. Na Rodi ima jedno 10 stranica clanaka o dojenju, sasvim dovoljno rekla bih
    Ma ovo za kosu pitam jer nekak sumnjam da cu tamo u njihovoj kupaoni koja je jedna za cijeli odjel bas se prati ko doma. Pa ono, sto se ne mora radije ne bih.
    Kaj se tice popisa ja sam si neki svoj vec slozila. Malo po malo kak sam citala tak sam pisala.
    Izdajalicu sam dobila onu rucnu tak da doma mi je trebala, ne trebala.
    I vidla sam da i Muller i Dm imaju ona mala putna pakiranja gela za tusiranje. Samo cim manje mjesta da sve to skupa zauzima da imam sto manju torbu haha.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Ja bi isto bila tužna da ne uspijem dojiti jer to zarko zelim. Sto se moje okoline tice, komentari su da naravno necu uspjeti jer ni one nisu imale mlijeka. Beba bolje spava i ima ritam na ad-u. Ni ja nisam dojila pa vidi momka/cure.... citam vec sad, razmisljam o polozajima kako to postaviti, sta je bitno, vjerujem da je to velika vjezba i za mene i za bebu koju obje moramo svladati...i nadam se da nece biti previse bolno kao sto pricaju...

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Ajme e te price - nisam imala mlijeka.... alergicna sam na njih. A jos najgore mi je sto i sestrenu bolnici znaju to reci....
    Zapamtite. U pocetku beba jede nevjerovatno malo. Dosta je mrvica da bude sita, a mlijeko dolazi zbog potraznje... takav je ciklus stvaranja mlijeka. I je, bit ce beba dobro i na adu, i je, istina je, laksi je raspored na adu... al kasnije se slozi raspored dojenja pa ito bude lakse. Cemu bebu zakinuti zbog lakseg rasporeda za mamino mlijeko.
    Joooj, kao sto vidite mene bas malo zivciraju te stvari. Nece biti lako, ali mozemo mi to. Poticati jedna drugu moramo, i biti si potpora, a ne obeshrabriti

Andydea123 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

E a ja sam imala mlijeka i htjela dojit a patronazna me isprepadala da malac slabo napreduje i da mu dodam ad preko noci. Naravno da sisu vise nije primio kad je osjetio blagodat bocice... Bila sam bas razocarana. U sebe,u patronaznu,u to sto sam se dala prepast. Ovaj put sam rekla da cu forsirat dojenje i da necu odmah druge slusat kod prve prepreke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemoj ni kod druge, sretno

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

To je stvarno na dusu te patronazne. Po meni je to sramota za struku i znanje.

Bravo za odluku. Ma ne smijemo nikog slusati. Mislim da porodom dobijes osjecaj s kojim ces prepoznati ako sto bude lose. Ili barem minimum 5.miseljenja

Mila majka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Meni je u dojenju jako puno pomogao Rodin film "Mliječna staza". Evo ga na netu: https://www.youtube.com/watch?v=5peelLK9414
    Gledala sam ga više puta pred kraj trudnoće i sjećam se da mi je i prve dane nakon poroda bio film za umirivanje
    Tu su stvarno odgovori na sva pitanja i puno je bolje ako vidiš sve snimljeno, kako treba izgledati hvat, kako položaji i slično.
    Na jednomu mjestu u filmu jedna savjetnica kaže vrlo jednostavno - nemojte slušati iskustva žena koje nisu uspjele, već onih koje su uspjele.
    Tako sam i ja radila.
    Kasnije sam bila pomoć svojim prijateljicama koje su trebale konkretne savjete i emotivnu podršku u dojenju.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Mila majka ♡ hvala!!!!!

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Citiraj Mila majka prvotno napisa Vidi poruku
    Na jednomu mjestu u filmu jedna savjetnica kaže vrlo jednostavno - nemojte slušati iskustva žena koje nisu uspjele, već onih koje su uspjele.
    Definitivno najbolji savjet.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Mila majka hvala puno [emoji173][emoji173][emoji173] tako se to radi, a ne, "vidjet ces kako je to tesko"

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uspješno sam i dugo dojila 3 djece. No, ne usuđujem se nikome reći da je to lako. MENI je bilo lako, ali ako to kažeš novoj mami koja proživljava hormonsku buru, nespavanje, umor i novu odgovornost, moglo bi biti posve krivo shvaćeno.
    Nije svakoj mami lako dojiti, ali ako stvarno želite, sve ćete probleme prvih tjedana prevladati i doći do onog divnog doba kad dojenje postaje užitak i za mamu.
    No, nikako nemojte, molim vas, misliti da manje vrijedite ako ne uspijete. I bočica je odlična za bebe.
    Naravno, treba se potruditi, treba pitati savjet, treba sve pročitati, no nekada sva teorija pada pred stvarnošću rasplakanog novorođenčeta. Samo, ne sebe kriviti ako date bočicu.
    A možda će mnogima od vas dojenje biti "piece of cake" i nadam se da hoće.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ja ne znam jel to sad do nekih trudnickih hormona, iako poznavajuc sebe ne bih rekla, ali meni je bas lijepo ovo medusobno bodrenje i pozitiva koje je zavladalo na temi

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Beti, Mila majka, ova zadnja vasa dva posta su najbolji savjeti za sva pitanja trudnoce, poroda i bebe.

Hvala vam puno zene

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je drago da je pogrešila Riri,nadam se da i mali buja
    Daa da, raste stalno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super
    Sad će o šetnje skoro

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Pogledala sam rodin video. Odlican je. Dosta stvari se ponavlja al taman dobro dode da "utvrdim".
    Moj djecak je sve aktivniji. Jutros me "kucanje" probudilo 10 do 6. Prvo javljanje sam osjetila negdje krajem 17tt. U ovom tjednu je i tata cak osjetio. Najvise ga osjetim kad sam na lijevom boku pa pri dnu stomaka...neki me adrenalin spuca, srce mi krene lupati ko ludo od srece...
    Mislila sam da ce muz umisliti da kucka ali kad je jedanput jace udarilo, on se sav strecnuo, vidjela sam da je osjetio i da ne umislja...kaže, nabacio mi je 5 :inlove:

Posljednje uređivanje od character : 04.05.2020. at 09:46

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Joj ja si vec sad mislim kako ce mi faliti ti pokreti iznutra. Srecom imat cu se cime zaokupiti haha.
    Cure, koji ste tjedan? Znam da smo sve vise manje tu negdje, ali uvijek kad citam kaj osjecate se pitam ko je koji tjedan.

Ja bila na uzv, sve je oke, mjere odgovaraju tjednima. Ono, koji dan vise manje, al sve je to tu negdje 30-31tt. Jedino glava prednjaci za tjedan dana
    Malac ima cca 1700g i 42cm, cuclao je saku i to mi je dr uslikala! Imam slikicu glavice i sake u ustima! Tolko mi je falilo da imam neku njegovu slikicu sa uzv-a, al ovo mi je tolki slatko da mi je odma lakse sto nemam njega cijelog (sad vise ne stane cijeli, samo glava hahaha)
    Frajer mali, vec sad je gladan. Odma sam rekla dr da je to mamino dijete cim je rekla da zvace

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Citiraj Jagodicabobica prvotno napisa Vidi poruku
    Joj ja si vec sad mislim kako ce mi faliti ti pokreti iznutra. Srecom imat cu se cime zaokupiti haha.
    Cure, koji ste tjedan? Znam da smo sve vise manje tu negdje, ali uvijek kad citam kaj osjecate se pitam ko je koji tjedan.

Ja bila na uzv, sve je oke, mjere odgovaraju tjednima. Ono, koji dan vise manje, al sve je to tu negdje 30-31tt. Jedino glava prednjaci za tjedan dana [emoji38]
    Malac ima cca 1700g i 42cm, cuclao je saku i to mi je dr uslikala! Imam slikicu glavice i sake u ustima! Tolko mi je falilo da imam neku njegovu slikicu sa uzv-a, al ovo mi je tolki slatko da mi je odma lakse sto nemam njega cijelog (sad vise ne stane cijeli, samo glava hahaha)
    Frajer mali, vec sad je gladan. Odma sam rekla dr da je to mamino dijete cim je rekla da zvace
    Jagodice preslatko...moj je na uzv-u u 12tt palac sisao...tatino dite.
    Ja sam danas 18+6
    Meni ova trudnoca tako brzo prolazi da mi je tako zao sto ne uzivam u njoj vise...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cao curke!

Jagodice, drago mi je da je sve OK. I ja se topim kad gledam na UZ sta radi. <3 Pitas za sedmice, cini mi se da sam dva dana iza tebe, tj. 30+3 danas. Ove subote ulazim u osmi mjesec, yay. Da izdrzim samo do 35. sedmice 2u1 i ja presretna. Ali imam neki osjecaj da bih mogla i presisati termin. :D Osjecam se fino, osim pritiska na mjehur, tacno kakose pomjeri tako me zigne. I da...ne mogu spavat dugo, sve teze se namjestim. Neki dasn sam pak sastavila 15 sati na tri puta hahaha, a jutros kao zombi. Moj pregled je sutra....nadam se lijepim vijestima i da grlic nije otisao dalje od oblika Y, da s enije dlaje smeksao, itd. (ako uopce bude gledao to jer je cackao prosli puta). S obzirom da sma primila dexamethason mislim da ce samo raditi UZ i eventualno abdominalno malo pogledati grlic ali ne nuzno reci meni sta se desava.

Ja inace nisam znala do skoro gdje mi je posteljica....tek mi ona teta kad me pregledala radi poroda kakva je situacija posto ne primaju prijevremene napisala da je stepen I i da je naprijed. Ja kao da se sjecam da je neko ovdje spominjao da se bebe manje i kasnije osjete ako je naprijed.....kontam sta bi onda bilo da je natrag. :D Ali valjda to nema veze...barem niko nije spominjao a malca sma osjetila jako rano i veoma jakoooooooo. Onako mi pade na pamet to da je neko spomenui-a mozda zaista nema veze gdje je u odnosu na udarce bebe.

Mlijecni put imam dvd jos od prije neg sam kcerku rodila, dosta fin. Ja sam imala knjige i kontakt savjetnice (nismo tada mi u BiH njih imali mnogo) i ona mi je najvise pomogla. Ogromnih problema sa dojenjem sam imala ali sam upornoscu i trazenjem pozitivne okoline izgurala do godinu i pol. Cak kad su mi neki doktori govorili da ne smijem dojit u oderedjenim stanjima, ja sam trazila pedijatre koji su vise pro dojenje od onog koji mi je rekao ne, itd. Sad me samo brine to sto imam na jednoj majusnoj dojci 3 fibroadenoma i grozd od 7 cisti. Kakvo je stanje sa njima sada nemam pojma...a s obizrom na probleme sa samim cistama (kad sam dojila kcerku), ne znam sta mogu ocekivati sada ali sma pozitivna i rijesila sam da cu dojiti i da cu dat sve od sebe da to bude kako treba.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Jagodica bas i ja tako se pitam tko je koji tjedan. Sto mislite o prijedlogu da svakih nesto ili na svaki post, prvo napisemo tjedne pa dalje tekst.

Evo ja danas 28+5.
    Bas je proletilo realno. Sjecate se kad smo poceli. Jooj. Andydea je tu blizu mene.

Alice ja sam rekla da je posteljica naprijed i da se manje osjeti na trbusnoj stjenci udarci. Nikaxld s posteljicom naprijed neces vidjeti nogicu ili rukicu onako da su izbili van. Plus je moja beba okrenuta ledjima skoro cijelo vrijeme sto je super za porod. A i ne mozes usporedjivati prvu i drugu trudnocu. Ma zapravo nema smisla ni usporedjivati ni jednu trudnocu i kretanje bebe jer i ovdje vidimo kako je svaka u drugom tjednu osjetila i na drugacije nacine. Moja je jako njeznja i rijetko kad ima nekontrolirane trzaje i udare, vise se migolji i povremeno kao da malo poskoci. Imamo uvijek slican obrazac kretanja. I meni je to divno. Nadam se da ce.biti i kad se rodi mirna i njezna bebica.

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

E jagodica i character jos za slike.... predivno. Ikate ideje za neke upomene sa takvim slikicama? Ja cekam jednu takvu da napravim kao okvir u kojem ce biti slika a oko slike porukice od obitelji. Ja patim za tim glupostima hahahaahah
    Na pinterestu ima puno ideja.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jagodice, sad konačno imaš lijepu fotku! Velika bebica je već!
    Moj danas nije bio raspoložen za snimanje, okrenuo se leđima pa smo ga jedva lovili da se nešto vidi. Inače, ima oko 700gr, sve mjere ok, za koji dan više od tt. Sutra sam 24tt puna. Najvažnije da mi je cerviks dobar, 33mm i 68% čvrstoća tkiva. Ovo je neki svemirski uzv pa čak i to procjenjuje. Moj stari gin to nema. On je ručno pregledavao cerviks i uloživost a ova dr kaže da se to već 20g ne preporuča, pa sad ti budi pametan... trebala sam u narednim tjednima na ogtt ali zbog situacije dr kaže da oni sad gledaju neki parametar iz krvi, čini mi se IgG pa ako ta vrijednost nije dobra tek onda radi ogtt.
    Character, uživaj u trudnoći, prva je zbilja posebna. Pogotovo što kasnije kad već imaš dijete ne možeš se 100% posvetiti samo tome.

Alice, i ja sam komentirala da mi je u jednoj trudnoći posteljica bila naprijed i drugačije sam osjećala udarce i pokrete nega u ostalim trudnoćama kad je bila natrag.

Ja gledam Ergobaby Metro, na akciji su trenutno u Babycentru. Moram kupiti lagana kolica prije termina jer ću ih dati šogorici na korištenje a ona meni svoja velika s košarom.

Jagodicabobica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ja cu si sloziti (vec sam krenula) kao okvir. U sredili slikica s uzv-a. Mislila sam onu prvu iz 7tt, sad razmisljam dal da stavim ovu. Iznad cu zaljepiti ona drvena slova za ime, s jedne strane ce biti datum i vrijeme poroda i mjere bebaca, a s druge cu zaljepiti kvacice s nasim narukvicama iz rodilista. Takve slicne stvari se daju naruciti s neta, ali nije da nemam vremena sama sloziti. Malo ukrasim sa sljokicama plavim i naljepnicama plavih zvijezdica i etogac. Prosle god smo u Pepcu nasli lampice neke, kao zimske kapice male pletene pa cufleki svijetle. One kratke na baterije sto idu, taman ce se uklopiti uz taj okvir

JustMe, tak kak ti opisujes pokrete, tak je i kod mene. A danas sam i potvrdila sumnju da su ona jaca gurkanja od nogica haha! Isto je okrenut ledjima.

Alice, ja nekad ne znam odrediti dal mi se pisa, ili se narihtao na mjehur. Da, da to za posteljicu sam i ja pisala, ali bas ovo sto kaze JustMe, stvarno se ne isplati usporedivati.

Ivana, zgodna trampa tebe i sogorice!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj justme409 prvotno napisa Vidi poruku
    Jagodica bas i ja tako se pitam tko je koji tjedan. Sto mislite o prijedlogu da svakih nesto ili na svaki post, prvo napisemo tjedne pa dalje tekst.

Evo ja danas 28+5.
    Bas je proletilo realno. Sjecate se kad smo poceli. Jooj. Andydea je tu blizu mene.

Alice ja sam rekla da je posteljica naprijed i da se manje osjeti na trbusnoj stjenci udarci. Nikaxld s posteljicom naprijed neces vidjeti nogicu ili rukicu onako da su izbili van. Plus je moja beba okrenuta ledjima skoro cijelo vrijeme sto je super za porod. A i ne mozes usporedjivati prvu i drugu trudnocu. Ma zapravo nema smisla ni usporedjivati ni jednu trudnocu i kretanje bebe jer i ovdje vidimo kako je svaka u drugom tjednu osjetila i na drugacije nacine. Moja je jako njeznja i rijetko kad ima nekontrolirane trzaje i udare, vise se migolji i povremeno kao da malo poskoci. Imamo uvijek slican obrazac kretanja. I meni je to divno. Nadam se da ce.biti i kad se rodi mirna i njezna bebica.
    Ja se ne bih slozila, ja od ranog perioda jasno vidim kad se mice a sad mu cini mi s emogu skoro pa i uhvatit nonu ili ruku kad izbaci i bas se i vidi i osjeti tako da mislim da to ipak nema veze. Malo sam i citala i zapravo izgleda da ne igra posebnu ulogu te da nije bitno gdje je sve dok nije nisko naprijed odnosno placenta previa. Sve je ocito individualno.
    Posljednje uređivanje od AliceInChains : 04.05.2020. at 18:54

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja kuham veceru, ribu ne volim i ovo mi je prvi puta d apravim ribu (oslic) otkako sam trudna...ali eto krompir salata i to pa cu nekako. xD Nadopunjujem se sa omega 3. :D
    A bas to za pisanjac Jagodice, meni on navaljen izgleda na mjehur pa neki osjecaj bude cesto i recimo tek kad krenem hodat, onda nakon 15ak minuta prodje osjecaj. Nadam se da cu sutra dobit slicicu jer je rekao on da ne slika vise... imam ih barem 10ak ali voljela bih i sada kako raste da imam.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Alice, definitivno ne igra ulogu položaj posteljice na samu trudnoću, osim ako nije previa. Ali logično je da je osjećaj drugačiji kad te od bebe dijeli samo koža i stanjeni sloj maternice od situacije kad je tu još 2-3cm posteljice između. Meni je bila očita razlika, tebi možda nije...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ivana, meni je ocita razlika ali obratno-ponekad je osjecaj takav da nema nista izmedju nad :D . Kod mene se toliko jako osjeti i sve se vidi, sam sto ne izadje kroz stomak. :D Doktor se vazda smije i stalno spominju da sam tanka i tanak zid...valjda zato zacas i plocice dobijem kad treniram-bez mnogo truda jer se jako brzo pocnu primjecivati.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Moja posteljica je sprijeda. Muz je jasno osjeti 2x "kuckanja". Meni je dr rekla da cu ih ranije osjetiti jer sam "mrsavica" i nemam masnog tikva skoro nikako. Mozda i to stvarno igra ulogu u svakom slucaju mi sno tim "kucanjem" oduševljeni

Posljednje uređivanje od character : 04.05.2020. at 21:05

justme409 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Character osjete se kuckanja lijepo. Jedino se ne vidi kasnije rucica i nogica, tako su meni druge zene i gin objasnili. Tako je ugl svima osim alice valjda. Meni zao sto to necemo vidjeti. Ali dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Just Me, mogu ja snimak napraviti, haha Doktor to uredno vidi jos odavno i nikad nije prokomentarisao da je to cudno nit mi je spominjao posteljicu uopce. Stomak mi redovno prima raznorazne oblike i sve se vidi kad izbaci dijelove tijela i to vec duze vrijeme, tacno se moze osjetiti ali nisma naravno sigurna da li je to sakica, lakti, stopalo ili koljeno jer ga ne vidim jel. :D Znaci bukvalno mi stomak plese kako dok mirujem tako cesto i dok sam pokretu. I meni je prezanimljivo jer mi nije bilo tako prije pa neobicno. Ja sam cak citala iskustva da se jace osjeti kad je sprijeda ali i obratno no obje verzije su samo pricale zene na osnovu licnog iskustva, naucni tekst nisam nasla uopce o tome osim da je polozaj nebitan u tom smislu. Moje iskustvo govori suprotno tako da je sve moguce, pogotov sto nije dokazano. A to da character, i ja sam mrsavica i nemam masti nikako u dijelu trbuha, sada sam malo celulita dobila ali i ranije sam sasvim malo imala no bez obzira na taj genetski dio tijelo mi je sastavljeno uglavnom od misicne mase i sasvim malo masti. Trenirala sam redovno i aktivno dugo pa se to sve mjerilo takodjer redovno. Mozda ima i do toga. Kako se ocito ovo zasniva na iskustvima zena i nema (ja barem nisam nasla naucno dokazano da je tako i tako, dvije stvari kod dviju osoba je jako tesko da budu iste----ima razlicitih iskustava. I Just Me, ne vjerujem da je svima osim meni, ja vjerujem da ima jos jer to nije utvrdjeno.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Druga opcija je da su ovi u porodilistu pogresno napisali, moj mi dr to ni ne spominje. Svi su uglavnom vidjeli i nisu se zacudili. Mada nekako ne vjerujem da su te stvari uvijek tacne nego da reicmo postoji veca mogucnost da se manje osjeti, a da nije nemoguce da se osjeti i jako i da se vide pokreti. Meni je to sve individualno i trenutno nebitno. Sjetla sam se smao da je neko nesto spominjao pa mi bi cudno jer ovaj sam sto ne izleti kroz stomak kad se rasteze i tako svaki dan...dusa moja mala baletanska. <3

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ponukaste me sad da citam hahaha i nadjem smao dase moze kasnije osjetiti pokreti ali kod mene ni to nije bilo jer vec od pocetka 14. tjedna osjetim pokrete koje je i doktor na fetalnom sa 13+3 rekao da je to sasvim ok i normalno. Nebitna stvar ali eto rijeci da sam jedina me ponukale da malo citam. Kod mene je tako kako je ma kako god da je drugima.

Da mijenjam temu......jedva sam se izdepilirala tamo dole jaoooo, vec je postalo tesko. A ne znam da li cu sutra radit briseve ili ce pregledat pa da sam sredjena. :D Drugarica mi kaze d ami muz pomogne, ne znam...ne bih smjela da neko drugi dole cacka da me ne posijece. :D

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kad god dođem vidjeti što radite, samo mi pločice upadaju u oči.

Drago mi je da vam je svima sve dobro na pregledima.
    Prebrzo i meni prolaze vaše trudnoće.. Kad neka napiše koji je tjedan, ne mogu vjerovati. Za svaku se sjećam još kad je došla. Stvarno leti vrijeme.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bas leti....ni ova korona nije usporila. A kod mene se vazda nesto desava pa bas proleti, a kao da smo jucer cekale plusice....
    Kako vas dvoje Riri?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •