JustMe the svercerica![]()
Imas kakve suncane naocale? RejBan?
Di ste curke kaj ima, jel vas zeza tlak po ovom vremenu?
Alice, ak pratis javi bar dal je sve okej.
JustMe the svercerica![]()
Imas kakve suncane naocale? RejBan?
Di ste curke kaj ima, jel vas zeza tlak po ovom vremenu?
Alice, ak pratis javi bar dal je sve okej.
Jagodice, jos smo 2u1. Mirujem, neki dan sam radila ferritin pa kad sam se vracala malo me boljelo i tacka krvi bila na ulosku ali kad sam se javila svom dr. kaze da je moguce od priseva iako je radjeno 4-5 dana prije toga. Muz i ja smo me na lezanje stavili, jucer sam samo 10 min lagano prosetala i nazad. Mama dosla pa malo pomaze sa kuhanjem , a radim lezeci. Briseve sm pokupila danas u privatnom rodilistu, imam enteroccocus feacalis ali na moje iznenadjenje ureaplasma negativna. Sokirana sam jer je 4-5 sedmica nakon 12 tableta sumameda radila i bila je pozitivna. Ova doktorica u rodilistu koja ce me poradjati ako se budem poradjala privatno kaze da je moguce da joj je trebalo duze vremena da odreaguje. Prije nisu radjeni u istoj laboratoriji ali mislim da ne bi trebalo da je neka greska jer je enterokoka uredno nadjena....mada jos ne mogu da vjerujem. Ova sada je kaue bezazlena ali mi dala Pancef i vaginalete ampicilin+ nistatin da se procisti jer sam blizu poroda (relativno) ali svakako u pon idem svom dr. pa cu vidjet sta on kaze.
Malo se klatim izmedju rodilista. Na klinici mi kazu da je doza dexamethasona koju sma primila u 30. sedmici dovoljna kad god da porod krene i da ne trebam vise primiti dok mi u privatnom rodilistu kazu da znaju dati dozu cak i ako u 37. sedmici porod krene a oni procijene da treba sto ja ne zelim. Smatraju da sam primila prerano ali vjerujte sve moje prijateljice i ponanice su primile kada i ja ili cak ranije, mozda neka sedmicu kasnije i rodile cu na klinici i nijedna nije ponavljala dozu. Sad ne znam jel idu na neku siguricu ali eto...ja nisam smjela rizikovat da ne primim u 30oj jer je to kriticniji period od ovog koji dolazi....tako da jos ne znam sta cu, a trebala ih odluciti do kraja 35. sedmice kada se placa jedan dio koji pokriva preglede od 35. sedmice do poroda. Razmatrala sam im se javiti sa 36.punih pa da procijene treba li ak krene u 37. te ako kazu da ne treba onda ostat tu. Drugu dozu ne zelim!
Masnice, Buncek, cestitam! <3