Moja Riri, zato se i predomisljam oko toga gdje cu roditi. Moj doktor isto kaze da nema potrebe ali moze razmotriti ako cu se kod njih poroditi. Sad ne znam d ali je to iz predostroznosti jer je to ipak privatno porodiliste i nema neonatologije bas razvijene nego imaju pedijatrikoji pregledjau bebu i rade pretrage....pa kao znaju ih dati ponovo u 34. ili 35. sedmici kako bi bila beba zasticena do 37. ili cak ako porod krene u 37. (ne punoj) a vide da nesto nije razvijeno,pedijatar kaze da daju opet. Po njima sam prerano svoje primila ali eto jos jedan doktor pored mog sa klinike je rkeoa da primim kao to da ne moram vise primati. Sad sam u dvojbi jer ne bih voljela doci u situaciju da primim opet ako porod krene u 37. Prije 36. porode ni ne primaju jer beba moze zahtijevati veci u dizi njegu sto je skupo. Radi opustenosti i trretmana u privatno bi rodiliste ali eto sada se dvoumim. Sacekat cu da vidim kako ce naredne sedmice ici. Imam kontrolu sada u pon sto je sredina 33. sedmice i opet bih trebala kod svog u 35. sedmici pa preci njima. Praksa je da se njima ide sa 35 radi briseva i upoznavanja ali ja sam to sve evo radije odradila radi prijeteceg prijevremenog. Ne znam da li ce briseve ponavljati opet nakon terapije...ja bih voljela cisto da se uvjerim da one bestije zaista nema jer me ugodno iznenadila.