Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2660

Tema: Sto nas veseli u trudnoci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa kad nemas peskir da se obrises...ne preostaje nista drugo do navuc spavacicu preko istusiranog tijela. Barem se sjecam tako da sam prije 9 godina. Zene se zale jos da ne bude tople vode cesto , no tad je bilo pa se nadam da bude. Najiskrenije, samo mi je bitno da sa bebacem i sa mnom bude sve OK tokom i nakon poroda, sve ostalo se da strpiti. Blizi nam se...ima li frkice??? Kod mene da, ali pozitivne, mada me malo ovo sa pupcanom poremetilo. Iskreno, veca mi je frka kad znam sta me otprilike ceka nego prvi put kad nemas pojma.....dzaba tecajevi, snimci i to-meni stvarni dozivljaj toga totalno drugaciji. Imamo opciju epidurala ali mene toga strah tako da ne planiram uzimati. Kad sam mogla sa kcerkom 30 sati biti u trudovima, a 6 od toga na indukciji sa uzasnim bolovima, mogu i sada...kazu barem da je drugi puta lakse iako nema pravila. :D

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj AliceInChains prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kad nemas peskir da se obrises...ne preostaje nista drugo do navuc spavacicu preko istusiranog tijela. Barem se sjecam tako da sam prije 9 godina. Zene se zale jos da ne bude tople vode cesto , no tad je bilo pa se nadam da bude. Najiskrenije, samo mi je bitno da sa bebacem i sa mnom bude sve OK tokom i nakon poroda, sve ostalo se da strpiti. Blizi nam se...ima li frkice??? Kod mene da, ali pozitivne, mada me malo ovo sa pupcanom poremetilo. Iskreno, veca mi je frka kad znam sta me otprilike ceka nego prvi put kad nemas pojma.....dzaba tecajevi, snimci i to-meni stvarni dozivljaj toga totalno drugaciji. Imamo opciju epidurala ali mene toga strah tako da ne planiram uzimati. Kad sam mogla sa kcerkom 30 sati biti u trudovima, a 6 od toga na indukciji sa uzasnim bolovima, mogu i sada...kazu barem da je drugi puta lakse iako nema pravila. :D
    Pa ovo je gore nego u zatvoru, ne znam gde živiš ali na tvom mestu ne bi radjala u takvim uslovima, nego privatno. Plus doktor ne porodi trudnicu, jer trudnica nije objekat, nego subjekat. Žena radja uz pomoć, ali ona je ta koja radi. Sorry za upad, ali fakat nisam mogla verovati kakve stvari se dogadjaju. A ovo da mokra obučeš pidžamu, sorry, nikad ne bi to uradila i nikad ni nisam. Totalno nehumano.

Svima želim prekrasne porode!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •