Ja ne kužim kak nitko ne čita s razumijevanjem.
Nije poanta mojih upisa da se samo fitnesom može smršaviti.
Ja to nigdje nisam napisala.
Smršavit se može i povraćanjem, ako jedeš 1000 kalorija dnevno ili manje, ako živiš od jedne jabuke dnevno ili lista salate.
Primjerice: dvije čokolade su cca 1000 kcal, je li tako? Je, onda ako mjesec dana jedem svaki dan po dvije čokse- smršavit ću.
Znam ljude koji tako rade i da, smršave.
Aliii, ne za dugo.
Svima je ovdje jasno da za dugoročne rezultate treba aktivirati tijelo.
Lili je lijepo napisala da izgrađeni mišići troše energiju satima poslije treninga, čak 24 sata pa možda i više.
I u tome je poanta fitnesa.
Isto tako bi trebao biti cilj smanjiti postotak tjelesne masnoće. Nisam ziher, ali mislim da je oko 20-25% ok za žene.
Ove sprdnje da zagovaram da bi žene trebale izgledati kao Ćuk su neumjesne i to pišu one koje pojma nemaju što pišu.
Da bih ja izgledala kao Neven Ćuk trebala bi provesti u teretani ostatak života i uzimati anabolike jer žene imaju vrlo malo testosterona koji je ključan za rast mišića.
Ali gle čuda, ja ne izgledam tako.
Ja sam šest dana u tjednu u teretani oko sat i pol. Ne živim od posnog sira, proteinskih šejkova i dodataka.
Imam normalne obroke. Ne pretrpavam se hranom i ne jedem kruh jer ga ne volim.
Tvrda sam. Imam fantastične noge i ruke. Nemam celulita, ni trbuh ,a i dalje imam previše kila. I 50 godina i u menopauzi sam i borbu s karcinomom iza sebe. (prije mjesec dana sam tek nakon dvije i pol godine konačno dobila odlične nalaze bez traga tumora)
Kako? Pišem već danima kako.
Svatko neka nađe za sebe ono što mu najbolje paše.
Ja sam našla.
Ostalima sretno.