Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: odvajanje

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno odvajanje

Jana kao da sve teže i teže podnosi odvajanje od mene. To me čudi jer sam joj stalno na raspolaganju (znam da bi sad većina izvan ovog foruma rekla - baš zato, naviknula si ju ). Bila je jako osjetljiva prva dva mjeseca, ali ju nisam ostavljala da plače, već puno nosila i dojila. Nakon tih prvih tjedana kao da joj je i samopouzdanje raslo i kao da je bila sigurna da je mama (i tata) uvijek tu, pa se rado poigrala i sama ili s drugim ljudima. No, s nekih 8 mjeseci postala je opet osjetljivija i počela tražiti samo mene. Objasnila sam si to kao fazu, no čini se da je sve gore. Navečer se ponekad ne smijem udaljiti ni 5 koraka dok je s mm, ili bakom. Danas smo mm i ja (nakon 100 god.) otišli u kino u 14h jer se navečer ne usudim odvojiti od nje. Čuvala ju je baka (koja je predivna i s kojom se rado igra) u našem stanu. Sve je bilo dobro dok nije postala preumorna, ali očito nije bila u stanju zaspati bez mene i cice, i tako je strašno plakala da me sveki nazvala, a ja se, čim sam preko moba čula taj plač, pokupila iz kina i došla za 10 min. Bilo mi ju je strašno vidjeti u takvom stanju
    Odmah se na meni smirila i ja mogu odlučiti ne ići više nikamo bez nje, ali samo još nepuna 2 mjeseca dok se ne vratim na posao! A što onda??? Kako da ju pripremim na to i kako da ju što manje istraumatiziram? Inače je jako komunikativna i obožava druge ljude, među bebama vršnjacima je prava mala haharica, pa me čudi takva reakcija na moju trosatnu odsutnost. Znala je s tatom u marami biti u šetnji po nekoliko sati, i to je bilo ok, ali moja sveki nema snage nositi ju u marami, a ona će ju čuvati kad se vratim na posao.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ha cuj, ima takve djece...moja m. je jedna od takvih, cijelu prvu godinu se doslovce nisam odvojila od nje niti na 5 minuta. ovo oko 8 mjeseca starosti sto ti spominjes je i nama bilo dosta dramaticno, a mislim da se radilo o "strahu od razdvajanja".
    da te utjesim, nama se situacija pocela znatno poboljsavati iza godine dana, s nekih 16 mjeseci ju je vec pocela cuvati baka, a sada s dvije godine zna i po cijele dane biti kod bake i to presretna!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sergej je bio takav. zach je sada takav, no to ce proci. ipak, tvoja bebica jos nema niti godinu dana i treba joj vremena.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ista stvar i kod mene. Baš je oko 9-og mjeseca Lucija počela tražiti uvijek i samo mene. I još uvijek traje. U periodu dana kad je razdražljiva ne dolazi u obzir da ju tata drži. Zapravo mi ju je lakše spustit na pod ako nešto moram napraviti nego ju dati nekom drugom na ruke.
    Ja ne znam rješenje, ali se ja ni ne trudim to promijeniti jer sam doma još dvije godine (a ako izuzmem to da nikuda ne mogu mrdnuti, zapravo mi to sve baš laska).

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    U periodu dana kad je razdražljiva ne dolazi u obzir da ju tata drži. Zapravo mi ju je lakše spustit na pod ako nešto moram napraviti nego ju dati nekom drugom na ruke.
    Kao da opisuješ moju situaciju! Ali ja uskoro idem raditi :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi nemamo takvu fazu..barem ne još...kenjka malo kad se maknem, ali ako je jedna od baki blizu-ni ne primijeti da me nema! Ali zato kad dođe ujutro teta čuvalica i kad skuži da mi idemo na posao...eeee to je već druga priča..Berlinka, bit će ti teško kad kreneš raditi...vjerojatno i teže nego Jani...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u toj se dobi više-manje sva djeca drže mame kao čičci. ne brini, proći će - i to najlakše ako joj daš do znanja da si uvijek uz nju. drži je u marami ili na rukama kad nešto radiš, ako odeš u drugu sobu pričaj joj da te čuje. s izlascima bez nje malko pričekaj. sjećam se da je andrej imao period kad mu se nisam smjela maknuti s očiju...

što se tiče uspavljivanja, andrej do godine dana nikad nije zaspao bez mene. onda ga je počela čuvati baka - prvi dan nije zaspao, plakao je i bio nervozan. drugi dan je malo cendrao i zaspao. treći dan nikakvih problema, navikao se da ga baka nosi uz muziku i zaspi joj brže nego meni.

nama je općenito to odvajanje kad sam počela raditi lako prošlo, ali mi smo nekoliko mjeseci skoro svaki dan bili kod bake. par sati dnevno i to sa mnom (rijetko bih ga ostavila na sat-sat i pol da nešto obavim). navikao se biti tamo i nije mu bilo čudno kad sam ga počela ostavljati cijeli dan.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na svim odgovorima!!! Lakše mi je kad znam da to nije tako neuobičajeno. Ipak me muči što to jučer nije bilo cendranje, nego užasan plač 30 min., tj. dok me sveki nije obavijestila i ja došla doma. Ako na taj način mora naučiti zaspati, onda je to najgori oblik cry-it-out metode jer čak se i u onoj ozloglašenoj knjizi postavljaju neke granice tipa pusti da plače 10 min., a ne pusti da plače dok ne umre
    No, očito nema drugih savjeta, do onih koje ste mi već dale uz nadu da će za mjesec i pol biti drugačije!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme berlinka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako jos dojis nauci ga sad da koristi bocicu i pocni se izdajati da ne bi i to rjesavala u zadnji tren

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uf,i ja isto ne podnosim kad mi beba cak i malko zaplace..to mi je tako tuzno. A taj"strah od odvajanja" kolko to traje? Nama je to pocelo i jedva da na wc zbrisem. Malo sam izbezumljena. Berlinka,drz se!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo:
    http://www.babycenter.com/0_separation-anxiety_12652.bc

i meni je tema zanimljiva, iako jos ne i aktualna.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

LE hvala puno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •