Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dojenje drugi put

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno dojenje drugi put

nisam o tome previse razmisljala...uvijek sam zamisljala da ce m. jos uvijek dojiti kada stigne nova beba, pa ce sve ici glatko.
    medjutim m. je nedavno prestala i sad me zanima sto mogu ocekivati slijedeci put kad rodim?
    proci ce nekih 6 mjeseci od prestanka dojenja do kad cu roditi. zanima me jel drugi put lakse? ili bas obrnuto - ono ocekujes da sve vec znas, pa to mozda i nije dobro.
    prvi put mi nije bilo lako uspostavit dojenje.
    zanima me iskustvo mama drugi put, na sto treba paziti i slicne male tajne velikog zanata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je zapanjilo kako su mi se drugi put brzo smeksale grudi, nakon prepunjenosti, ma odmah drugi dan nakon nadolazenja mlijeka, paf, mekane.

drugi malac je imao problema s konfuzijom bradavice, jer je prva dva dana hranjen na bocicu. (i prvi je, i to duze, ali nije bilo problema s prihvacanjem dojke)

imao je i skraceni frenulum, prvi nije.

ugl, ja sam se vec u bolnici salila da sam ponavljacica, i drugi put sam uspjela ispraviti neke stvari koje sam prvi put zeznula, ali usprkos svemu bilo je i iznenadjenja.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sa prvim nisam znala ono sto sad znam, pa sam se izdajala nakon svakog dojenja (drugu cicu da se ne prepuni-tako mi savjetovali u bolnici ), i to je trajalo oko 6 mjeseci! izdajanje .
    a sa drugom bebom je islo kao pjesma. kao sto je ivana7997 rekla,
    mene je zapanjilo kako su mi se drugi put brzo smeksale grudi, nakon prepunjenosti, ma odmah drugi dan nakon nadolazenja mlijeka, paf, mekane.
    uglavnom, sve je bilo puno lakse nego prvi put .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pia je od samog početka super prihvatila bradavicu i sve je išlo kao iz snova. Dojila je sve dok nisam ušla u 4. mj trudnoće ( valjda joj se promjenio okus)

Dora nije baš pravilno uhvatila bradavicu prvih par puta pa mi je ih je izgrizla do krvi pa sam malo stiskala zube prvih tjedan dana, ali nakon toga je sve išlo glatko.

Prvi put sam se obavezno nakon cicanja još malo izdojila pa su mi cice dosta dugo proizvodile previše mlijeka, ali kod prvog skoka u razvoju su se ispuhale.
    Drugi put sam bila pametnija pa nisam izdajala nakon podoja.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

oba puta bez problema , nakon početne prepunjenosti dojki i izdajanja :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam i prvi i drugi put imala dosta problema, samo sam se drugi put bolje znala s njima nositi, znala sam iz iskustva da nece trajati vjecno i da dijete sigurno nece umrijeti od gladi!
    Oba djeteta su imala probleme s prihvacanjem bradavice (nisu dovoljno zinuli), i dok smo svladali gradivo, stvorile su se poprilicne ragade.
    Imala sam s tonkom i mastitis nekoliko puta, ne znam tocno zasto, ali nije bilo jako ozbiljno (crvena i topla kvrga na dojci, lagana temperatura i groznica), i uspjela sam se brzo izvuci, bez izdajanja, samo sam tonku poticala da cesce doji. (S toncekom su to bile malo ozbiljnije upale).
    Eto, ni drugi put nije bilo bajno od pocetka, ali ipak: fizicki nesto lakse, a psihicki puuuuno lakse.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

drugi put puno opuštenije, sigurnija u sebe
    iako sam molila sestre u bolnici da mi ga prištekaju na cicu (2-3 puta ), čovjek je samo spavao - ali kada je uhvatio 8)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako je dojiti drugi put?
    prvi put je prvi put, upoznajes dojenje, pocnes se diviti svom tijelu kako moze proizvesti hranu od koje tvoje dijete tako brzo napreduje i raste kako nece vise nikad u zivotu, divis se tome, gledas kako ti se dijete veseli itd ali cijelo vrijeme ili bar u pocetku pomalo strepis, jel dobro, jel dovoljno, ponekad naidjes na problem pa se malo mucis...

s drugim, vec u trudnoci sam se veselila buducem dojenju, znas sta te ceka, znas kako ide, drugacije je, jer je svako dijete drugacije i ima svoje navike pa se i tome cudis , i gustas nesto vise jer si upuceniji i opusteniji a i znas vise o dojenju i znas kome se mozes obratiti ako trebas pomoc...
    i znas da neces dojiti vjecno, to tako brzo prodje

na sto treba paziti?
    pa slicno kao da je prvo dojenje
    mislim najvise na to da ne dobiju bocicu u rodilistu (mozda bas ova beba bude imala problem s konfuzijom bradavica a recimo prva je to uspjesno znala hendlati), da se dodje sto prije doma i da ne ocekujes da ces imati iste probleme kao prvi put, mozda ce problemi biti drugacioji a mozda ih nece biti jer svako dojenje je drugacije.....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako imaš živaca, pročitaj ovaj topic (i to od početka do kraja, jer čim ti se čini da je jedan problem riješen, evo idućeg) - to su ti moja jadikovanja u vezi drugog dojenja i nisam ti stavila link da te prestrašim, nego da ti kažem da čak i s velikim iskustvom (i prvi put sam imala dosta problema, ali sam ih sve uspjela riješiti i dojim još uvijek) možeš imati probleme za koje nisi ni znala da postoje.

Inače, iako ti dijete više ne doji, ne znači da te neće tražiti kad vidi bebu - razmisli o tome kako ćeš reagirati i hoćeš li mu dozvoliti. Naime, to dojenje može biti dva-tri puta, čisto informativno, a može se nastaviti i prerasti u tandem. Probaj razjasniti sama sa sobom što želiš, a što ne.

Inače, ovaj put mi se jako brzo uspostavila ponuda i potražnja - prvi put je trebalo oko tri mjeseca.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E moram upasti. Mejra je dojila godinu i bilo je sve NAJ NAJ...e sa A. smo imali problema. Rodio se citavu kilu manji od Mejre, pa su mu i ustica bila manja. :/ Imam OGROMNE bradavice... Bio je strasno frustriran na ciki (rodio se na silvestrovo pa nije bilo savjetovalice u bolnici) i nakon 1/2 sata placa, grcenja dala sam mu flasicu i primio je. Da smo nekako uspjeli dogurati tako do dva mjeseca vjerovatno bi skuzio kako ide...

Mejra se rodila i nakon 20 minuta je primila ciku, vec je bila pro. Nikad ragade, mastitisa...jedanput sam se morala izdojit' oko 5 ujutro kada joj je bilo oko 9 mj. Najvjerovatnije je popapala istu ciku dva puta, pa se 'prepunila'

Nikad neznas...treba na sve racunati...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala vam svima na odgovorima, vidim da su iskustva uglavnom pozitivna i da je dojenje drugi put ipak malo lakse. znam da ima i suprotnih iskustava, cula sam ih vec prije i zbog toga sam i otvorila ovu temu, a ja se naravno nadam da cu se svrstati u ovu prvu grupu mama, s obzirom da sam s prvom bebicom prosla sve moguce vrste komplikacija i pehova...

sanja, procitala sam tvoj topic, stvarno mi je zao sto si sve morala proci ali divno je cuti takav happy end i da vam se sav trud isplatio cestitam!

Inače, iako ti dijete više ne doji, ne znači da te neće tražiti kad vidi bebu - razmisli o tome kako ćeš reagirati i hoćeš li mu dozvoliti. Naime, to dojenje može biti dva-tri puta, čisto informativno, a može se nastaviti i prerasti u tandem. Probaj razjasniti sama sa sobom što želiš, a što ne.
    ma ja sam to vec odavno razjasnila jer sam se zapravo i pripremila na tandem, ne vjerujuci da bi m. mogla prestati dojiti. dakle, naravno da cu joj dati ako ce traziti.
    medjutim nekako mi to izgleda malo vjerojatno jer ce proci 6 mjeseci odkad je m. prestala dojitit do kad ce se roditi nova bebica, a to je ipak puno vremena...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •