Pozdrav svima. Čini mi se da dobivam upute različite stvarnim regulativama pa molim pojašnjenje:

1. Rodiljni dopust se otvara isključivo 45/28 dana prije termina ili u bilo kojem periodu između ta dva datuma?
2. Prosjek plaće: kolokvijalno se govori da se gleda prosjek plaće u zadnjih 6 mjeseci, međutim ispada da je prava formulacija u obractu HZZO-a da se traže podaci o iznosima plaće isplaćene u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem se otvara dopust. Konkretno: od rujna imam višu plaću (do danas isplaćene rujan, listopad, studeni). No plaća za studeni je isplaćena početkom prosinca. Ako otvaram dopust u prosincu, ta plaća mi ne ulazi u prosjek?
3. Doktorica mi je napisala da se na dan kada želim otvoriti dopust javim njoj u ambulantu. No ovdje nalazim informaciju iz rujna 2019. da se izvješće o očekivanom terminu porođaja HZZO-u predaje najkasnije 15 dana prije početka korištenja obveznog rodiljnog dopusta. Što je ispravno? Da nisam našla ovu informaciju, očekivala bih da se porodiljni otvara u jednom danu.
4. Ja sam prijavljena na staroj adresi, muž na novoj na kojoj trenutno živimo. Dijete bismo prijavili na novu. Hoću li imati problema radi toga? Ako da, je li dovoljno da se prijavim na novu adresu ili moram vaditi novu osobnu?

Unaprijed hvala.