-
Količina koju izdojiš nije realan pokazatelj koliko imaš mlijeka u sisi. Moj primjer: nisam mogla izdojiti ni 20 ml ni jednom u posljednje dvije godine, a dijete uredno naraslo od dojenja. Obrati se rodinim savjetnicama koje možeš naći na fb rodina sos grupa za dojenje ili telefon.
Bebe katkad od umora neće prihvatiti cicu. Tako moja najmanja nije htjela dojiti osim u ovim situacijama koje i ti navodiš, spavanje i polusan. Preaktivna je curica. Druga stvar je da se nakon bočice ulijene i radije prihvaćaju bocu za koju se ne moraju puno truditi vući i raditi vakuum svojim ustima i jezikom.
Nemoj si predbacivati ako vam sada trenutačno ne ide. Svaka je hrana dobra. Bitno je da je dijete sito. Možete se vratiti na dojenje u svakom času, ali polako i postepeno. Ako dobiva ad on se mora pomalo smanjivati, a ne odjednom. Kroz to će te voditi savjetnice. One će te tražiti i da vodiš dnevnik, koliko dijete često cica, koliko piški, koliko je dobivala na masi, koliko je davano ad-a, pa si to negdje zabilježi.
-
Ja imam sličan problem, ne znam radim li stvari ispravno. Naime moj mali je od početka sisao jako kratko ( izuzev prva dva tjedna ), dakle nikad duže od 10 min, a sve češće po 5 min. Jako je proždrljiv i on to nekako brzo popapa. Nismo imali nikakvih problema sa hranjenjem i težinom sve do prošlog tjedna ( što je ujedno i 10 tjedan njegova života - skok u razovju? možda). Dakle počeo je plakati i vrištati poslije svakog hranjenja, kao da ima kolike ( inače se malo mučio sa prduckanjem i kakanjem, ali se to izgleda stabiliziralo). Bili smo kod doktorice, vadili krv i sve je u redu, nije bolestan, nikakve upale. Dala mi je prijedlog prema svom iskustvu da ako mali sisa samo 5 min da možda ne popije dovoljno te da mu probam dati izdojeno mlijeko. Isto sam počela prakticirati od petka 03.07. i od tada mali nakon sike ( koju ne želi uvijek uzeti) pojede još od 60 pa do 90 mil po obroku, a bude ih oko 9 u 24 sata. Kakica mu je postala redovita, svaki dan ( prije je imao svaki drugi i to po 3 obilne kakice).
Da se vratim na kilažu.
Sa mj dana je imao 5 kila, da bi onda 12.06. imao 5515 kn, a zatim u periodu od 3 tjedna je dobio samo 300 grama. Beba izvrsno napreduje motorički, jako je snažan, guguta, razvija neke interese i prije ''predviđenog razdoblja razvoja beba''. Jako je narastao, u mj dana 5 cm. Jeli možda zbog toga i njegove aktivnosti kilaža manja?
Kako se izdajem i dajem mu mlijeko manje plače i fino papa no to mi je dosta problematično s obzirom da on bude budan i po sat i pol, nekad dva, i jedva se stižem izdojiti, maksimalno 110 mil kad je dojka bila puna jer nije jeo s nje. Izdajam na način da jednu izdojim, a drugu ostavim i ponudim ju kad se probudi te nakon njegovog jela ili ne jela izdojim i tu drugu i tako u krug, pretpostavljam da ne izdojim do kraja jer imam ručnu izdajalicu pa vjerojatno ne izvuče sve.
Molim Vas za savjet po pitanju izdajanja, radim li to ispravno ( nikako da se količina mlijeka poveča), također, zbilja bih voljela da nastavi sisati, ne znam kako ga natjerati da više pojede sa sike ( a mlijeka očito ima). Također, ako u 5 min izdojim 60 mil, popije li on toliko kad siki u 5 min, mogu li se time viditi ili ipak ne 
Hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma