Ja imam sličan problem, ne znam radim li stvari ispravno. Naime moj mali je od početka sisao jako kratko ( izuzev prva dva tjedna ), dakle nikad duže od 10 min, a sve češće po 5 min. Jako je proždrljiv i on to nekako brzo popapa. Nismo imali nikakvih problema sa hranjenjem i težinom sve do prošlog tjedna ( što je ujedno i 10 tjedan njegova života - skok u razovju? možda). Dakle počeo je plakati i vrištati poslije svakog hranjenja, kao da ima kolike ( inače se malo mučio sa prduckanjem i kakanjem, ali se to izgleda stabiliziralo). Bili smo kod doktorice, vadili krv i sve je u redu, nije bolestan, nikakve upale. Dala mi je prijedlog prema svom iskustvu da ako mali sisa samo 5 min da možda ne popije dovoljno te da mu probam dati izdojeno mlijeko. Isto sam počela prakticirati od petka 03.07. i od tada mali nakon sike ( koju ne želi uvijek uzeti) pojede još od 60 pa do 90 mil po obroku, a bude ih oko 9 u 24 sata. Kakica mu je postala redovita, svaki dan ( prije je imao svaki drugi i to po 3 obilne kakice).
Da se vratim na kilažu.
Sa mj dana je imao 5 kila, da bi onda 12.06. imao 5515 kn, a zatim u periodu od 3 tjedna je dobio samo 300 grama. Beba izvrsno napreduje motorički, jako je snažan, guguta, razvija neke interese i prije ''predviđenog razdoblja razvoja beba''. Jako je narastao, u mj dana 5 cm. Jeli možda zbog toga i njegove aktivnosti kilaža manja?
Kako se izdajem i dajem mu mlijeko manje plače i fino papa no to mi je dosta problematično s obzirom da on bude budan i po sat i pol, nekad dva, i jedva se stižem izdojiti, maksimalno 110 mil kad je dojka bila puna jer nije jeo s nje. Izdajam na način da jednu izdojim, a drugu ostavim i ponudim ju kad se probudi te nakon njegovog jela ili ne jela izdojim i tu drugu i tako u krug, pretpostavljam da ne izdojim do kraja jer imam ručnu izdajalicu pa vjerojatno ne izvuče sve.

Molim Vas za savjet po pitanju izdajanja, radim li to ispravno ( nikako da se količina mlijeka poveča), također, zbilja bih voljela da nastavi sisati, ne znam kako ga natjerati da više pojede sa sike ( a mlijeka očito ima). Također, ako u 5 min izdojim 60 mil, popije li on toliko kad siki u 5 min, mogu li se time viditi ili ipak ne

Hvala