e da, vertex, meni je taj tvoj balet wooooow
svaka cast!
Hvala
Shvatile ste da na onoj snimci nisam ja, nego neka djeca, i to ruska?Meni se balet ne čini toliko egzotičnim jer sam ipak dugo (mada davno) plesala što balet, što jazz. Ali me fasciniraju kolegice s plesa koje su totalne početnice u odrasloj dobi, i kako mnogima dobro ide.
Balet ima jako puno elemenata - fizički je tu i snaga i kondicija, fleksibilnost, ravnoteža, koordinacija, preciznost, čistoća pokreta - ova čistoća ima za mene neku vrstu terapeutskog učinka, možda bih rekla i duhovnog da sam od tog đira, ali recimo nešto slično kao u jogi - kad imaš poravnavanje dijelova tijela i svjesnost gdje ti je što, to mi stvara mir u glavi i tjelesni užitak. Onda povezivanje pokreta i glazbe, i na kraju neki vlastiti izraz u svemu - uh, divota.
summer, ja se zaželim jazza, ali ne bi odgovarali vaši treninzi. Previše mi je drila, koji je naravno izvrstan trening i izvrsna priprema, al' sad bih baš da mi je sve plesno...nama su i trbušnjaci plesni, kad ih svako toliko ciljano radimo :D
ovo si baš lijepo opisala
a propos ovog što saša kaže, sjećam se da smo davno raspravljali na tu temi i da je opći koncenzus bio da mišići imaju svoj određeni potencijal (primjerice za vretenastost (?) ) i da bavljenje određenim sportovima može taj feature doći do izražaja ali nikad npr od nevretenastih mišića se ne mogu napraviti vretenasti. I sjećam se da je Vikki o tome pričala.
on topik, od mene ništa, sinoć se s temperaturom vratila doma, jutros bez temperature al i dalje bolesna na posao