Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2968

Tema: Testiranje tijela vježbanjem, trčanjem, plivanjem, plesanjem i vožnjom 2020

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ledja su mi uvjerljivo najslabiji dio sto se tice fleksibilnosti, moram ma tome poraditi, no svi ti back bendovi mi stvaraju neku posebnu nelagodu u tijelu, recimo kad radim most i tomu slicno.
    Znala sam da je bilo nešto što sam htjela komentirati, samo mi je malo trebalo dok nađem...ja bih ti rekla da usporiš. Ima puno blažih varijanti back bandova, most je žestok. A leđa nisu za se zezat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo Cubana i MB

Jesu bolje dječica MB i betty blue?

Zaboravih prijavak: jučer sam išla kod mehaničara po auto, pa sam do tamo dotrčala, a onda još morala pričekat, pa sam za to vrijeme još protrčkarala malo i skupilo se 7km, ukradenih od čekanja servisa
    Volim te usputne trkove kad nešto i obavljam.

vertex, ja sam nekad taj most bez problema radila, al isto su mi sad leđa kruća, imaš neki hint kako postupno vratit tu gipkost i lijepi izdignuti most?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, ja sam nekad taj most bez problema radila, al isto su mi sad leđa kruća, imaš neki hint kako postupno vratit tu gipkost i lijepi izdignuti most?
    Mislim da je glavni hint postupno...cat-cow ubacit često, onda sfinga (koja je stvarno jednostavna, ali radi na savitljivosti gornjeg dijela leđa, što mislim da je važno - da ne bude samo lomljenje u struku) kobra, up dog (serija plank - chataranga - up dog ili kobra - down dog pa ispočetka)...onda luk (bow) je odličan za savitljivost leđa, ja bi i lord of the dance radila prije mosta. Fish bi isto radila prije mosta, iako ona može biti i teška odnosno mislim da treba oprezno s njom, pogotovo u varijanti gdje se ne oslanja na laktove, nego se ruke naslone na tijelo. Ovdje su back bandovi (svaka ima objašnjenje, video, nivo težine i svašta nešto kad se klikne): https://www.yogajournal.com/poses/types/backbends
    Ja bih radila bi i one vježbe s torzijom u kralježnici - revolved side angle, revolved triangle, Marichi, half lord of the fishes....https://www.yogajournal.com/poses/types/twists

Ili potraži šta Adriene o tome kaže, sto posto ima koji video na zadanu temu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •