Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2968

Tema: Testiranje tijela vježbanjem, trčanjem, plivanjem, plesanjem i vožnjom 2020

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Peterlin zeznuta je ta genetika :/ Ja sam izgleda isto od mame naslijedila probleme s kralješcima u donjem lumbalnom dijelu.
    kli kli da pojasnim.

Znači nakon selidbe i napora u srpnju, zezala me križa, otišla na more u kolovozu, radila vježbe, plivala sve prošlo. Vratila se u ured i nakon 1 dana sjedenja na poslu, počela odmah osjećat donji dio ledja.

S obzirom da me to poprililično naživciralo jer nisam navikla imat ikakve boljke, odlučila sam ozbiljnije tome pristupit. Obavila privatno magnetnu, pregled kod neurokirurga i prošli tjedan išla na dekompresije/istezanje kralježnice, neivanzivna metoda ali skupa. Tako ću još ovaj tjedan odradit dekompresije (paket je 10 komada)+ pokazuju mi vježbice. Više nema dizanja velikih težina, kaže mi fizioterapeut da otkako je cross fit postao popularan da oni imaju sve više posla jer tamo ima puno trzaja i velike težine se dižu. Mislim da me više CF neće vidjet.

Sport se preporuča dapače (vježbe snage al bez velikih opterećenja, trčanje, plivanje, biciklizam i dr.), sjedenje ne (al hebiga imam uredski posao) tako da jedva čekam da završim s dekompresijama i krenem trenirat. Navikla sam biti fizički puno aktivnija, al imala sam sad i puno obveza s početkom škol.godine tako da mi se to ok poklopilo. Ne znam kad bih trening i ubacila, svaki dan neka obveza popodne.

Svima koji imaju probleme s lumbalnim dijelom kralježnice toplo preporučam dekompresije, meni je to mraak , osjećaj poslije ko da si bio na 3 masaže odjednom (iako ja nisam došla u akutnoj fazi s bolovima k njima nego sam došla radi dijagnostike (da vidim jel neki živac ili kralježak) i da dugotrajnije riješim ovaj issue). Znalo me nekad presjeć u nekim glupim položajima npr naglo se sagnem otvorit pećnicu i sl.

Uglavnom nadam se da će mi ova terapija polučiti dobre rezultate i naravno moram nastavit bit redovna s vježbicama.

Evo link koga zanima kako to izgleda: https://bodybalance.hr/usluge/fizika...1600247161.259 (ne idem u ovu polikliniku, no tu se vidi taj uredjaj).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.09.2020. at 11:08

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin zeznuta je ta genetika :/ Ja sam izgleda isto od mame naslijedila probleme s kralješcima u donjem lumbalnom dijelu.
    kli kli da pojasnim.

Znači nakon selidbe i napora u srpnju, zezala me križa, otišla na more u kolovozu, radila vježbe, plivala sve prošlo. Vratila se u ured i nakon 1 dana sjedenja na poslu, počela odmah osjećat donji dio ledja.

S obzirom da me to poprililično naživciralo jer nisam navikla imat ikakve boljke, odlučila sam ozbiljnije tome pristupit. Obavila privatno magnetnu, pregled kod neurokirurga i prošli tjedan išla na dekompresije/istezanje kralježnice, neivanzivna metoda ali skupa. Tako ću još ovaj tjedan odradit dekompresije (paket je 10 komada)+ pokazuju mi vježbice. Više nema dizanja velikih težina, kaže mi fizioterapeut da otkako je cross fit postao popularan da oni imaju sve više posla jer tamo ima puno trzaja i velike težine se dižu. Mislim da me više CF neće vidjet.

Sport se preporuča dapače (vježbe snage al bez velikih opterećenja, trčanje, plivanje, biciklizam i dr.), sjedenje ne (al hebiga imam uredski posao) tako da jedva čekam da završim s dekompresijama i krenem trenirat. Navikla sam biti fizički puno aktivnija, al imala sam sad i puno obveza s početkom škol.godine tako da mi se to ok poklopilo. Ne znam kad bih trening i ubacila, svaki dan neka obveza popodne.

Svima koji imaju probleme s lumbalnim dijelom kralježnice toplo preporučam dekompresije, meni je to mraak , osjećaj poslije ko da si bio na 3 masaže odjednom (iako ja nisam došla u akutnoj fazi s bolovima k njima nego sam došla radi dijagnostike (da vidim jel neki živac ili kralježak) i da dugotrajnije riješim ovaj issue). Znalo me nekad presjeć u nekim glupim položajima npr naglo se sagnem otvorit pećnicu i sl.

Uglavnom nadam se da će mi ova terapija polučiti dobre rezultate i naravno moram nastavit bit redovna s vježbicama.

Evo link koga zanima kako to izgleda: https://bodybalance.hr/usluge/fizika...1600247161.259 (ne idem u ovu polikliniku, no tu se vidi taj uredjaj).
    Lili, suosjećam... imam i ja veselje s lumbalnom kralježnicom.

Teško je na poslu raditi vježbe za to, jer one uglavnom traže ležeći položaj (koljeno prema bradi, mačka, podizanje križa, križno-lateralni pokreti u ležećem položaju, bočne torzije...)
    ali bilo kakvo razgibavanje bolje je nego nikakvo. Treba voditi računa da sjediš u ispravnom položaju, na dobroj visini i slično. Kod mene trećina ljudi ima lopte i na njima povremeno sjedi tijekom radnog vremena, jer te lopta tjera da držiš leđa ravno. Meni to baš ne odgovara, ali imam štap (dršku od metle) za razgibavanje ramena. Za lumbalni dio možeš raditi bilo koji položaj da se istegneš u kontra smjeru. Ne mogu nigdje naći sliku, pa moram opisati: ustaneš ispred stolca (ali ne smije imati kotače) i staneš u stav stopala malo šire od širine kukova. Izdahneš. Ruke možeš prekrižiti na potiljku i privući glavu bradom na prsa. Idući položaj je da tijekom udaha rukama napraviš krug, uhvatiš se iza leđa za rukohvate stolca, pa zabaciš glavu (ne samo vrat nego cijelu kralježnicu u luk), brada prema stropu. Leđa se moraju savinuti u kontra stranu (trbuh van, križa unutra). Probaj, možda ti nešto pomogne. Moraš paziti gdje je težište, to reguliraš položajem kukova. Probat ću naći neku sliku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lili, evo - našla sam sličnu vježbu ovdje, samo je ja ne radim sa sjedanjem iako se može i tako: https://www.fitness.com.hr/vjezbe/sa...e-u-uredu.aspx, ali stolac na slici ima kotače - to je mana, ali vrag odniJo, ako nemaš drugi - dobro je i to, samo pripazi da ne padneš...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Više nema dizanja velikih težina, kaže mi fizioterapeut da otkako je cross fit postao popularan da oni imaju sve više posla jer tamo ima puno trzaja i velike težine se dižu.
    Tako meni prijateljica koja radi masaže i vodi rekreacije kaže da joj stalno s ashtanga joge dolaze s ozlijeđenim kralježnicama. A i trčanjem se "usreći" onaj tko nema konstituciju za dugotrajna i intenzivna trčanja. Generalno, izgubio se osjećaj za umjerenost, mislim da to nije prepametno.
    Što se vježbanja tiče, plivala sam ovog ljeta, ne nešto puno, ali dovoljno. Kroz lipanj sam išla na neki basic pilates (naučila neke stvari koje nisam znala, npr baš za taj lumbalni dio, koliko ga sabijam u nekim vježbama gdje ga se uvija) pa je trenerica na rastanku rekla: "Nemojte mi "plivat" preko ljeta. Pliva se barem 20 minuta u kontinuitetu da bi to bio trening." Pa sam ja po pola sata, što mi je bilo dosta da se umorim i da mi se tresu noge po izlasku.
    Kroz srpanj je bila joga sa summer (vinyasa), i evo nastavile od prošlog tjedna. Prilično zahtjevna, ali možemo mi to :D.
    Nadam se baletu od 1. listopada, jako se nadam baletu. Iako, žao mi je ovu jogu ostavit...krasno bi bilo oboje, ali previše vremena bi otišlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •