-
Nešto što sam usvojila:
- kava, maslinovo ulje, svi začini, čaj, zobene, mahunarke, i ostala hrana u rinfuzi, čokolada crna koja dolazi u papiru i aluminiju, ne polietilenu
- voće i povrće u platnenim vrećicama ili posudicama
- pranje tanjura lufom (ima i neka konjac spužva), kupovina detergenata u rinfuzi
- pranje kose šamponom u sapunu, tijela sapunom, zube ajona pastom (jer je tuba metal), kreme za lice u metalnim tubama, kozmetiku ne koristim, parfem s oglasnika preprodaja
- odjeća i obuća iz trgovina rabljene odjeće, ili oglasnika, pa i dosta toga što nije odjeća i obuća isto
- metalne boce za vodu
- metalne slamke
- menstrualna čašica
- drvene četkice
- drvene igračke i što manje stvari općenito / minimalizam (nažalost tu bijem bitke sa skupljačem)
- zet kartica koju nadopunim umjesto hrpe papira
- iskorištavanje svakog papira od računa i sl. da djeca bojaju prije nego bacim
- podjela stvari koje više ne koristim umjesto bacanja u otpad. Uvijek se nađe netko tko zna što će s tim.
- muška britvica
Što planiram uvesti
- usb električni upaljač jer ovih običnih na plin se brzo nakupi
- mašinica za tijesto
- heklanje od plastičnih vrećica
- folija za hranu od voska
- ugl sam izbacila, ali ako zatreba drveni štapići za uši
- toaletno sjedalo koje ima ugrađen bide
- lula umjesto cigareta na filter
- lopta/sredstvo koje se stavi u perilicu rublja pa to skuplja plastične mucice da ne idu u odvod
Voljela bih da mogu dodati platnene pelene, ali maloj je izbijao osip na svako stavljanje. Pokušala sam sve. Iskuhati ih u sodi bikarboni pa oprati u perilici s minimalno detergenta. Nije upalilo. Sad su mi pelene glavni dio miješanog otpada.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.01.2020. at 16:16
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma