Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Medveščak ili Vjeverica?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Medveščak ili Vjeverica?

ima li iskustava?

upali smo sigurno u Vjevericu na Šalati (redovni program) i najvjerojatnije u Medveščak u Voćarskoj.

i ja već danima razmišljam i ne mogu odlučiti u koji da upišem zaru :/

Šalata mi je mrvicu bliže, prostor i okoliš su mi ok, tete mi djeluju ok.
    Voćarska je centralni objekt i to mi se jako sviđa, rade po programu Korak po korak.

što mi preporučate?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kako misliš, najvjerojatnije? ja sam jučer bila u voćarskoj, još nisu izvjesili popis.

ne znam kakva je vjeverica, ali ako upadnemo u medveščak i vedre dane odlučiti ću se za medveščak (vjerojatno donji objekti).

najviše zbog tweetinih hvalospjeva tetama i programu. a znam još jednu mamu koja je isto prezadovoljna.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica - sad sam ja u čuđenju. Moji su u Voćarskoj i nisam znala da rade Korak po korak (u stvari nisam sigurna što to znači).

Sada gledam starost tvog djeteta, pa ne znam hoće li ući s mojom K. u grupu. Ja sam njenim tetama prezadovoljna, ali moje starije dijete stvarno nema sreće s tetama . Mislim da je on stvarno dobio najlošiju varijantu. Tak da iz svog iskustva ti mogu reći da stvarno sve najviše ovisi o tetama koje zapadnu skupinu.

Meni se u Voćarskoj jako sviđa dvorište a sada još i objekt nadograđuju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"najvjerojatnije" zato što su mi kod predaje papira rekli da kod njih (voćarska, ne donji objekti) uvijek ima premalo djece tako da uvijek svi upadnu.

o "korak po korak" imaš na njihovom sajtu http://www.d-v-medvescak.hr/programi.htm

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa onda se možda u voćarskoj složi forumska ekipa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inače, meni je u konačnici bilo, između ostalog, užasno važno da vrtić ima svoje veliko travnato dvorište i da je okružen zelenilom.
    zato mi je od vrtića Medveščak odgovarala jedino voćarska. a i vjeverica na šalati je u prekrasnom zelenilu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada se ja sramim. Kada sam zadnje gledala web stranica im nije radila.

Idem čitati - već sam prepoznala neku djecu na slikama (ne svoju).

Dvorište je za 5.

jasličari ljeti (ova godina je na žalost jako kišovita) ljeti budu po cijele dane vali. čak vani i jedu, samo u sobu idu spavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dvorište je za 5.
    jasličari ljeti (ova godina je na žalost jako kišovita) ljeti budu po cijele dane vali. čak vani i jedu, samo u sobu idu spavati

ovo mi se jako sviđa!!!!
    novi plus za medveščak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kad pročitaš javi koliko si primijetila da to i primijenjuju?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    "najvjerojatnije" zato što su mi kod predaje papira rekli da kod njih (voćarska, ne donji objekti) uvijek ima premalo djece tako da uvijek svi upadnu.
    To su rekli i MM kada je predavao papire. Neki dan nas je zvala tajnica i rekla da im se ove godine po prvi put dogodilo da imaju više predanih molbi nego mjesta, i da mi naš Mali vjerojatno nece biti primljen. Mi smo predali prijavu za jaslice, na znam kako je za starije uzraste.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvil!

a je li ti rekla kad će biti gotovi popisi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj.
    nas nisu zvali, pa se nadam da smo upali :?

MM je bio u petak tamo i njemu su rekli da će 15. staviti popis.

ali 15. je neradni dan??

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    cvil!

a je li ti rekla kad će biti gotovi popisi?
    Iza 15.6.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čak i ak ste na listi čekanja, odnosno ispod crte,vjerojatnost je velika da vas prime.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Čak i ak ste na listi čekanja, odnosno ispod crte,vjerojatnost je velika da vas prime.
    Da, i to mi je rekla (da me malo oraspoloži). Ona smatra da su roditelji predavali papire u više vrtića i da će mnogi odustati, tako da će se na kraju oni koji su zaista zainteresirani uspjeti upisati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u tom vrtiću 3,5 godine i do sada je bilo tako. Ne da te utješim, nego je tako i bilo.
    E, stvarno, ne mogu pretpostaviti kako će biti ove godine.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove godine se, ako sve bude po planu, gasi objekt u vlaškoj 97 (tri grupe). umjesto toga se radi nadogradnja u voćarskoj.
    ravnateljica se dosta žalila na jurkovićevu (samo sam slušala jednim uhom jer mi taj podatak nije bio bitan pa sad ne znam što će s njom biti).bilo kako bilo mislim da se ova godina upisa neće moći mjeriti s ostalima.
    + radovi bi trebali biti gotovi do rujna, ali je ravnateljica već sad izrazila svoju sumnju u to.

u svakom slučaju, hajvi i lut, nadam se da ćete upasti tamo gdje želite.
    ustvari nadam se da ćete upasti u voćarsku pa da ja imam pomoć oko molbe za uređenjem parka u voćarskoj 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ove godine se, ako sve bude po planu, gasi objekt u vlaškoj 97 (tri grupe). umjesto toga se radi nadogradnja u voćarskoj.
    ravnateljica se dosta žalila na jurkovićevu (samo sam slušala jednim uhom jer mi taj podatak nije bio bitan pa sad ne znam što će s njom biti).bilo kako bilo mislim da se ova godina upisa neće moći mjeriti s ostalima.
    + radovi bi trebali biti gotovi do rujna, ali je ravnateljica već sad izrazila svoju sumnju u to.

u svakom slučaju, hajvi i lut, nadam se da ćete upasti tamo gdje želite.
    ustvari nadam se da ćete upasti u voćarsku pa da ja imam pomoć oko molbe za uređenjem parka u voćarskoj 8)
    ustvari nadam se da ćete upasti u vojnovićevu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da ja imam pomoć oko molbe za uređenjem parka u vojnovićevoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi ja tamo, ja bi samo u voćarsku...
    ak ne upadnemo u voćarsku, šalata mi je sigurna :jupijej:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi ja tamo, ja bi samo u voćarsku...
    ak ne upadnemo u voćarsku, šalata mi je sigurna :jupijej:
    e onda bi ja da vas upišu u vojnovićevu, a na šalatu ne
    šalim se, nek bude di je najbolje za zarčicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Medveščak ili Vjeverica?

rade po programu Korak po korak.

Već sam to spomenula u nekom drugom topicu (mislim "Vrtići u centru") - 99 posto vrtića danas radi po polazištima programa Korak po korak samo što to neki verbaliziraju, a drugi ne jer je to nešto što se podrazumijeva. Korak je jedan od pedagoških načela "novijeg" usmjerenja koji se odavno primjenjuje.

Oni ostaci "stare" pedagogije su vidljivi kod pojedinih odgajatelja, a ne vrtića kao kuće.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lut, trebaš argument za voćarsku? pa mi idemo tamo
    a imat će i novu kuhinju.

nama su iz vjeverice javili prije tjedan dana da nema mjesta pa nam je otpala varijanta bijeničke koja nas se i tako nije dojmila. voćarska nam po svemu odgovara samo je teta lutrija, a to mi je najvažnije.

maleno, možemo li tražiti da lada upadne kod neke određene tete u grupu? kakva su tvoja iskustva? ne znam je li to uobičajena praksa, ali ne vidim zašto bi to bio problem. ispada da je ono što je najvažnije pitanje sreće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    maleno, možemo li tražiti da lada upadne kod neke određene tete u grupu? kakva su tvoja iskustva? ne znam je li to uobičajena praksa, ali ne vidim zašto bi to bio problem. ispada da je ono što je najvažnije pitanje sreće.
    Znam za par slučajeva kada su roditelji tražili baš određene odgajatelje i dobili ih, ali mislim da su tu radile i neke veze.
    Ako ti odgajatelj kojeg želiš ima baš taj uzrast (otprilike) koji je i Lada onda imaš velike šanse. Uostalom-ja bi na tvojem mjestu tražila pa ak me poslušaju-fenomenalno a ako ne bar sam probala

Sve više ima kvalitetnih odgajatelja tako da se lutrija polako okreće u potpunosti na stranu djece i roditelja. A i politika većine vrtića ti je ako postoji manje ok odgajatelj onda ga obavezno stave u tim s onim koji slovi kao jači stručnjak u svom poslu (i dopadljiviji djeci).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pinocchio, tvoja Lada je kao moja K., možda upadne u našu grupu. Tete su fenomenalne!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kažem ja da će se skupiti ekipa.

još da tweety nagovorimo da prebaci frana gore pa možemo imati zpd-grupu! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no čens!
    jedino ako nagovorite i tetu suzi i nadu
    upravo sam srela mamu, čija mišica ide u vojnovićevu. počeli su uređivati park.
    sad moram saznati, gdje se intervenira za postavljanje ležećih policajaca.
    sad sam se sjetila da želim i vertikalnu signalizaciju!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odoh tražiti vezu za vojnovićevu

(i ja sam jučer primijetila nove klupe, baš mi je drago da su počeli!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odoh tražiti vezu za vojnovićevu

(i ja sam jučer primijetila nove klupe, baš mi je drago da su počeli!)
    a tek kad mi dodjemo dolje pa ih počnemo naganjavati.
    pa dajte napravite ovo, pa dajte ono!
    jedva čekam
    jupi ja ja jupi jupi ja ja jupi ja ja jupi jupi ja

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

duo aždaja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer se jedna mama žalila kako je već ne znam koliko dugo jadna, jer su kupili televizore u grupe zbog edukacije, a sad stalno gledaju crtiće.
    Rekla samo joj da je žalim, jer ja sigurno ne bi toliko trpjela, nema šanse da bi mi dijete gledalo crtiće u vrtiću. Priznala sam pred svim roditeljima da bi ja nakon prvog puta poludjela.
    Ajvi, mislim da će ljudi, tete i ravnateljica počet bježat od mene uskoro, pa mi treba pojačanje u obliku tebe slatke, krhke, rječite, ali za razliku od mene sa puno takta.
    u našoj, je grupi sve u redu pa sam počela pisat pravila po drugim grupama, misliš li da pretjerujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

duo aždaja
    zato jedva čekam da se pridružiš.
    ja sam fakat divljakuša treba mi netko tko će mi zakamuflirati primjedbe

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Ajvi, mislim da će ljudi, tete i ravnateljica počet bježat od mene uskoro, pa mi treba pojačanje u obliku tebe slatke, krhke, rječite, ali za razliku od mene sa puno takta.
    muahahahaaa, prvi dio je SASVIM točan :beeeelj:, ali puno takta..! ja sam slatka samo dok se ne počnem svađati.

u našoj, je grupi sve u redu pa sam počela pisat pravila po drugim grupama, misliš li da pretjerujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel kimaš glavom ili odvaljuješ

molim te vrati se na opisne

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:smajli ima muskulfiber u trbušnim mišićima od cerekanja a istovremeno je jako ponosan što si tako angažirana i želi doći u vašu grupu:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:smajli ima muskulfiber u trbušnim mišićima od cerekanja a istovremeno je jako ponosan što si tako angažirana i želi doći u vašu grupu:
    oduvijek sam volontirala, osim ove zadnje tri godine, pa me sad pukla energija i volja za to

ali da se vratimo na temu.
    vjeverica ili medveščak

da opet biram, opet bi u medveščak, iako ni ne znam kakva je vjeverica

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, tweety, jel znaš da je jučer bio sastanak za izbor roditelja u upravno vijeće?

E da, zbog televizora sam ja ljuta na tete u F. grupi i ove godine sam bila fina, al spremam napad za sljedeću. Kod nas je jedan tata poklonio TV, i onda, valjda po programu korak po korak, djeci daju izbor, a izbor je i TV, pa oni tak lijepo bulje u crtiće.

Sada sam ja skroz skrenula s teme, al baš ste me piknuli u ranu s televizorom.

jasličke grupe nemaju TVe i tu ću poduzeti sve da ga nikada niti nemaju.

Obično ja idem na sve roditeljske, ali baš kada je bio taj na kojem se pričalo o TVu bio je MM, a i dosta drugih tata, pa se to provuklo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, tweety, jel znaš da je jučer bio sastanak za izbor roditelja u upravno vijeće?

E da, zbog televizora sam ja ljuta na tete u F. grupi i ove godine sam bila fina, al spremam napad za sljedeću. Kod nas je jedan tata poklonio TV, i onda, valjda po programu korak po korak, djeci daju izbor, a izbor je i TV, pa oni tak lijepo bulje u crtiće.

Sada sam ja skroz skrenula s teme, al baš ste me piknuli u ranu s televizorom.

jasličke grupe nemaju TVe i tu ću poduzeti sve da ga nikada niti nemaju.

Obično ja idem na sve roditeljske, ali baš kada je bio taj na kojem se pričalo o TVu bio je MM, a i dosta drugih tata, pa se to provuklo.

ne brini se nano i beba
    ja sam te jučer zastupala.
    jasni i glasno (bez da sam poludila) rekla sam da da se u našoj grupi gledaju crtići, ja bi poludila odmah a ne sljedeće godine.
    bilo je tužno što je roditelja bilo 16 (od 340 upisane djece), a poziv je stajao tjedan dana na oglasnoj ploči.
    ako ti je problem reći za TV reci meni, meni nije problem. kao što rekoh u našoj je grupi sve ok, pa mi nije problem pametovati po drugim grupama.
    Uostalom možda će baš vaša teta sutra doći franu na zamjenu. zato mislim da nisu moja posla samo franova grupa, već i sve ostalo što vidim da u vrtiću ne štima.
    svaka moja primjedba pala je na plodno tlo i zato imam razloga verovati da će i tvoja. nema razloga šutjeti i skupljati bjes do sljedeće godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

p.s. korak po korak je po meni dobra metoda, a ne anarhija.
    isto kao što je sva dobro, a može biti i loše, ovisno tko i kako to primjenjuje.

iako rade po koraku, i naše tete ipak neće dopustiti da fran jede na wc (iako je to možda njegov trenutni izbor)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nije me frka.
    Samo me tete uvjeravaju da oni ne gledaju "previše"TVa. U priči sa drugim roditeljima već smo došli do nekih zaključaka, ali nismo imali roditeljski. Pojedinačno nije urodilo plodom, odnosno ja sam mislila da su drugi roditelji za taj TV (jer su djeca od doma nosila DVDe s crtićima). Na početku sljedeće godine ću sigurno ozbiljnije reagirati. Malo sam bila inertna, priznajem.

I tko je izabran u vijeće?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nije me frka.
    Samo me tete uvjeravaju da oni ne gledaju "previše"TVa. U priči sa drugim roditeljima već smo došli do nekih zaključaka, ali nismo imali roditeljski. Pojedinačno nije urodilo plodom, odnosno ja sam mislila da su drugi roditelji za taj TV (jer su djeca od doma nosila DVDe s crtićima). Na početku sljedeće godine ću sigurno ozbiljnije reagirati. Malo sam bila inertna, priznajem.

I tko je izabran u vijeće?
    na temu toga (koja se isto potegla) da roditelji donose crtiće, rekla sam da roditelji mogu donijeti i cigarete pa im tete to neće dati.
    smatram da se tete, roditeljima trebaju lijepo zahvaliti i objasniti kakav materijal mogo donositi (a to je isključivo edukativan primjeren dobi). isto tako su naše tete molile da se ne donose čipsevi,flipsevi i ini -ipsevi, već suho voće, prepečenac.
    ja sam za frana rekla da ne želim ni paštetu i cao-cao.

Čak i ako mu dozvolim crtić kod kuće, ili flips u posebnim prilikama ne želim da to dobiva u vrtiću.

izabrana je ista ona gospodja koja je bila i do sad svi smo digli ruku. s tim da sam joj ja obećala da ću joj puhati za vratom.
    kaže da nije imala vremena (mala beba i tako to) a i da roditelji nisu bili od akcije.
    Ne znam, meni se čini da ako radiš taj "posao" moraš inzistirati na kooperaciji sa roditeljima dok god je ne postigneš. ako znaš da nećeš imati vremena, palicu predaš na neko vrijeme nekom drugom jer je to prevažna rabota da bi se ugasila na godinu dana.
    pored roditelja u upravnom odboru, dogovorili smo se da će dotična gospođa sastaviti savijet roditelja, sačinjen od roditelja iz svih objekata.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, s njom sam imala jedan incident, da bi poslije ispalo da su njena curica i moja K. postale najbolje prijateljice.?!

Ja inače nisam tak inertna - to oko crtića, al malo ću se pokrenuti. Dala sam si oduška u anketi, iako sam skužila da te ankete nitko ne čita.
    Ja stalno spominjem izbacivanje paštete iz prehrane, a ona je na jelovniku gotovo svakog ponedjeljka. Pa se ja borim tako da djecu dobro ujutro nahranim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, s njom sam imala jedan incident, da bi poslije ispalo da su njena curica i moja K. postale najbolje prijateljice.?!
    uh, nezgodno.
    ja ne volim incidente, ali vidjela sam da je ponosna što smo je izabrali.
    to je super i dobro. sad se samo mora pokrenuti i shvatiti da je dobila roditelje koji očekuju nešto od tog člana odbora.
    ne zanima me što pričaju na odboru, ali mi je važno da svaki roditelj može izreći svoje mišljenje o nečemu posebno ako je posrijedi problem i da to mora doći do ravnateljice.
    Nekim roditeljima je neugodno govoriti da se ne bi zamjerili, a po meni toga ne bi smjelo biti. S druge stran, sigurna sam da bi i ravnateljici bilo drago da na sažet način dobije glas naroda.Vjerujem da je naporno kad je roditelji stalno zvrckaju.
    Meni je nemarno da mi nismo znali da postoji roditelj koji je u UO.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se s tobom slažem - meni nije neugodno i čak sam mislila , nakon što sam tetama rekla protiv TVa, ići ravnateljici, ali mi se to činilo nefer, pa sam odlučila pričekati roditeljski sastanak. U međuvremenu se vrijeme proljepšalo, pa su djeca više vani i ne gledaju TV, a i moj F. je skužio da sam ja protiv TVa pa mi je prestao govoriti kada ga gledaju.

Incident nije bio velik, neg je bio čudan (ak hoćeš mogu ti napisati na PP) pa si sada mislim kakvi su uopće stavovi dotične mame.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam išla do vrtića:

medveščak još nema objavljenu listu,
    a na šalati sam vidjela da je zara upala u grupu od 6-oro djece (što mi je super odlično da ih je tako malo), ali isto tako od tih 6 je ona jedina djevojčica (što mi je malo bezveze).

btw, imaju još 16 praznih mjesta u tom vrtiću!!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje je uopće lociran taj vrtić?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

između teniskih terena i medicinskog faksa, tamo je neka šumica i u njoj vrtić

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, uopće nisam znala. Onda kada nam je trebalo, tak da je anš izbor bila Voćarska.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

između teniskih terena i medicinskog faksa, tamo je neka šumica i u njoj vrtić
    Sad sam se i ja toga sjetila. Bila sam tamo na dodatnim edukacijama kod tih odgajatelja i tamo se stvarno trude oko djece i načina rada, a i dvorište je super! :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Medvešćaku su izvjesili liste.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •