Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Ljudi bi trebali općenito vodit računa o svome zdravlju, pa mi je tako posve normalno da podjednako paze i na svoje mentalno zdravlje. Da si mogu priuštiti financijski i vremenski, išla bih 1x tjedno na psihoterapiju, smatram da je dobrodošla većini ljudi.

riri je napisala:
Psihoterapija jeste oblik mentalne higijene u nekim društvima, ali ja je ne vidim tako. Daleko od toga da nije potrebna, znam ljude kojima je itekako pomogla. Ali isto kao što ne idemo kod doktora čim zakašljemo (valjda, ja ne idem), pretpostavljam da ne bi trebali ići na terapije čim nam se dogodi problem u životu. Problemi su jednostavno dio života i mislim da bismo trebali prvo dati priliku sebi da se s njima izborimo, a tek onda potražiti pomoć. Tako da evo, da mi terapija treba, išla bih. Barem se nadam da bih shvatila da imam problem i da mi je to potrebno. Ali da bih išla onako redovno, na tjednoj bazi, ne bih.
je li stvarno potrebno ici jednom tjedno (dvaput mjesecno/xy puta godisnje) na razgovor s terapeutom, iako ne postoje neki konkretni problemi, vec cisto da se odrzava mentalna higijena?
moze li razgovor s prijateljicom/nekom bliskom osobom posluziti u tu svrhu tj dostojno zamijeniti razgovor sa strucnjakom?