Pokazuje rezultate 1 do 50 od 477

Tema: Psihoterapija i dozivljaj iste u drustvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi bi trebali općenito vodit računa o svome zdravlju, pa mi je tako posve normalno da podjednako paze i na svoje mentalno zdravlje. Da si mogu priuštiti financijski i vremenski, išla bih 1x tjedno na psihoterapiju, smatram da je dobrodošla većini ljudi.

riri je napisala:
    Psihoterapija jeste oblik mentalne higijene u nekim društvima, ali ja je ne vidim tako. Daleko od toga da nije potrebna, znam ljude kojima je itekako pomogla. Ali isto kao što ne idemo kod doktora čim zakašljemo (valjda, ja ne idem), pretpostavljam da ne bi trebali ići na terapije čim nam se dogodi problem u životu. Problemi su jednostavno dio života i mislim da bismo trebali prvo dati priliku sebi da se s njima izborimo, a tek onda potražiti pomoć. Tako da evo, da mi terapija treba, išla bih. Barem se nadam da bih shvatila da imam problem i da mi je to potrebno. Ali da bih išla onako redovno, na tjednoj bazi, ne bih.
    je li stvarno potrebno ici jednom tjedno (dvaput mjesecno/xy puta godisnje) na razgovor s terapeutom, iako ne postoje neki konkretni problemi, vec cisto da se odrzava mentalna higijena?
    moze li razgovor s prijateljicom/nekom bliskom osobom posluziti u tu svrhu tj dostojno zamijeniti razgovor sa strucnjakom?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    riri je napisala:

je li stvarno potrebno ici jednom tjedno (dvaput mjesecno/xy puta godisnje) na razgovor s terapeutom, iako ne postoje neki konkretni problemi, vec cisto da se odrzava mentalna higijena?
    moze li razgovor s prijateljicom/nekom bliskom osobom posluziti u tu svrhu tj dostojno zamijeniti razgovor sa strucnjakom?
    Ovisi o čemu se radi. imaš npr. u životu par problematičnih situacija, zabrinuta si, pričaš s prijateljicom, mužem, bilo kim i to prođe. Imaš par problematičnih situacija, razviješ panični poremećaj, e teško da će ti pomoći razgovor s prijateljicom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    riri je napisala:

Jooooj! Meni je to (na osnovu jednog jedinog iskustva) milion puta bolje!!!!
    Terapeut samo sluša tebe i tebe. Sluša te, i čuje te. Ne priča ti o svojim problemima. Ne banalizira “ma nemoj brinuti”. Ne uspoređuje tvoj problem sa svojim ili problemima babe Mande.
    Tako je predivno da ti ne mogu opisati .
    Prijateljice su prebliske, subjektivne... terapeut zna upiknut bas prstom u pekmez.
    To znam jer i privatno znam neke, oni uvijek od prve skuze sto ti zapravo govoriš .
    Mislim, to govorim ja koja (valjda) nemam ozbiljnih psihičkim problema, nego sam otišla u jednom trenutku jer nisam znala spojiti kraj s krajem.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evo Ina je napisala isto dok ja natipkam svoje kilometarske postove.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Jooooj! Meni je to (na osnovu jednog jedinog iskustva) milion puta bolje!!!!
    Terapeut samo sluša tebe i tebe. Sluša te, i čuje te. Ne priča ti o svojim problemima. Ne banalizira “ma nemoj brinuti”. Ne uspoređuje tvoj problem sa svojim ili problemima babe Mande.
    Tako je predivno da ti ne mogu opisati .
    Prijateljice su prebliske, subjektivne... terapeut zna upiknut bas prstom u pekmez.
    To znam jer i privatno znam neke, oni uvijek od prve skuze sto ti zapravo govoriš .
    Mislim, to govorim ja koja (valjda) nemam ozbiljnih psihičkim problema, nego sam otišla u jednom trenutku jer nisam znala spojiti kraj s krajem.
    Ovakvo iskustvo imam i ja. Nisu bili ozbiljni problemi, ali se svega skupilo pa sam pucala po šavovima.
    Pričam ja i pričam i psihoterapeutica mi nakon sve te priče postavi jedno pitanje i ono kao da mi se sve razjasnilo. Zapravo, znaš to i sam ali jednostavno nisi dovoljno dobro da sam do toga dođeš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •