Pokazuje rezultate 1 do 50 od 477

Tema: Psihoterapija i dozivljaj iste u drustvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja pretpostavljam da i psihijatri moraju imati odredjeni odmak, inače bi i njihova psiha jako nastradala da su 100% full " in" u svakom slučaju s kojim se susreću.Vide odredjeni napredak kod pacijenta, al ne vide ono iza kako je ostatku obitelji živjeti s takvom osobom 24h dnevno.

Ja ne znam jel postoji mogućnost i radi li se to u praksi da psihijatar nekad pozove na razgovor članove obitelji jer je život pacijenta u uskoj korelacijom s njima odnosno njihovim odnosom i suživotom.
    Možda će bolje netko iz obitelji reći kako pacijent podnosi lijek nego sam pacijent (psih.bolesnik koji prima tu terapiju).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam jel postoji mogućnost i radi li se to u praksi da psihijatar nekad pozove na razgovor članove obitelji jer je život pacijenta u uskoj korelacijom s njima odnosno njihovim odnosom i suživotom.
    Možda će bolje netko iz obitelji reći kako pacijent podnosi lijek nego sam pacijent (psih.bolesnik koji prima tu terapiju).
    Da; kod nas barem. Vjerujem da nije lako koordinirati taj odnos (ni psihijatru, ni psihologu/drugom terapeutu). Njima je njihov pacijent jedina obaveza, tako da je komunikacija vrlo jednostrana. Recimo, najlakse je objasniti tako da mi odgovaramo na pitanja, a feedback je u rasponu nepostojeceg i minimalnog (nema u principu nikakvih komentara van normalne kurtoazije). I to je ok; to nije nas terapeut. Nakon jednog od razgovora s psihijatrom mi je doslo da se sama prijavim na lijecenje, cisto zbog meni-tad-cudnog nacina razgovora sa mnom.

Uglavnom, kao clan obitelji, smijem/mogu/traze me da posaljem sto zelim, kad zelim, ili da nazovem pa da me saslusa medicinska sestra. Pomazu im takve informacije.

Za hands-on razgovore s cijelom obitelji, za to postoji family therapy. To cemo vjerojatno uskoro; do sad nije bilo smisla, s obzirom da je trebalo prvo dovesti u red kriticnu situaciju/osobu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •