Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1313

Tema: Odbrojavanje 1/2020 by Character & Hula.hop

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BornToRun avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2020

Početno

Kod mene najbezvezniji dio ciklusa. Menga 5.dan, dosadno.
    Ajd, napokon mi danas bbt pala s 36,57 na 36,18. Menga mi je došla 29.dan ciklusa, bez trakica ne bih nikad pretpostavila da mi je ovulacija 20.dan cca.
    Kad menga prođe, krećemo u bitku![emoji41]

Poslano sa mog SM-T580 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2019

Početno

Citiraj BornToRun prvotno napisa Vidi poruku
    Ajd, napokon mi danas bbt pala s 36,57 na 36,18. Menga mi je došla 29.dan ciklusa, bez trakica ne bih nikad pretpostavila da mi je ovulacija 20.dan cca.

Vidjeti ćeš hoće i ovaj ciklus biti tako kasno..
    Ljube mi je malo objašnjavala za tu drugu fazu da mora biti duža..
    Ona će ti bolje sve napisati..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj BornToRun prvotno napisa Vidi poruku

Ako ti je lutealna faza samo 9 dana to nije dobro za ostvariti trudnoću.
    Sada nije vrijeme da posjećuješ ginekologa kako bi ti odredio ovulaciju, ali pažljivim mjerenjem i bilježenjem bazalne temperature kroz iduća 3 mjeseca ćeš dobiti bolji uvid u sboje tijelo. Do tada će valjda i ginekolozi norma lno raditi.
    Znači, svako jutro u isto vrijeme, prije bilo kakvih pokreta, prije dizamja i nakon bar 7 sati sna, stavi obični toplomjer pod jezik i mjeri 5 minuta. Zapiši. Temp će biti manja od 36,5 sve do dana ovulacije. Odmah idući dan će temp skočiti za batem 0,5 ili više stupnjevs i ostati tako 14 dana. Na dan kad ujutro padne temp za barem 0,5 stupnja, doći će menstruacija. Ako temp ostane povišena i 16.dan vjerojatno je došlo do trudnoće. U normalnom ciklusu, gdje svi hormoni rade kako treba, mora biti tako. Prvi dio ciklusa se može za koji dan produžiti ili skratiti, to je fiziološki, drugi dio mora biti u dan točan, da bi značio da je za reprodukcijom sve u redu.

Važno je biti jako točna u mjerenju temp. Ili, ako se žele koristiti trakice, raditi striktno po uputstvims, pazeći na lijekove ili hranu koja bi mogla dati krivi rezultat.

No, ako nije neka hitnja za trudnoću, najbolje je voditi ljubav svaki dan i uživati u tome. Nema bolje terapije
    (nakon što su isključene bolesti reprodukcijskih dijelova oba partnera)

BornToRun avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2020

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti je lutealna faza samo 9 dana to nije dobro za ostvariti trudnoću.
    Sada nije vrijeme da posjećuješ ginekologa kako bi ti odredio ovulaciju, ali pažljivim mjerenjem i bilježenjem bazalne temperature kroz iduća 3 mjeseca ćeš dobiti bolji uvid u sboje tijelo. Do tada će valjda i ginekolozi norma lno raditi.
    Znači, svako jutro u isto vrijeme, prije bilo kakvih pokreta, prije dizamja i nakon bar 7 sati sna, stavi obični toplomjer pod jezik i mjeri 5 minuta. Zapiši. Temp će biti manja od 36,5 sve do dana ovulacije. Odmah idući dan će temp skočiti za batem 0,5 ili više stupnjevs i ostati tako 14 dana. Na dan kad ujutro padne temp za barem 0,5 stupnja, doći će menstruacija.

Tnx na odgovoru.[emoji3526] I mene brine da mi nešto s ciklusom nije ok pa da nećemo moći sami do trudnoće.

Zanimljivo je da mi se temperatura spustila 14.dan nakon ovulacije, samo što nije prvi nego peti dan menge.[emoji3166]
    Ovo mi je prvi mjesec da sam uredno pratila bbt i lh trakice, slažem se da treba još par mjeseci to popratiti da se točno vidi kakvo je stanje. Nadam se da je u pitanju samo neki čudan ciklus koji se neće ponoviti.
    Iako smo hrabre i naizgled je sve ok, pod gadnim smo stresom radi cijele situacije i ne bi me čudilo da nas to koči.

Poslano sa mog SM-A320FL koristeći Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •