Pozdrav,

naš mlađi sin ima problem s koncentracijom.. ide u 4.raz i jučer mi je učiteljica na informacijama rekla da nešto učinimo u vidu ili terapija ili vježbi doma (kakvih vježba?? Sve što nalazim je za malu dječicu ili odrasle ).
Da primjećuje da zna gradivo, ali na ispitima je dekoncentriran, kao i na nastavi (ne često, ali dosta).
Primjećujemo i doma da se ne može fokusirati u obavljanju obaveza.. pisanje domaće zadaće zna potrajati (uglavnom prodaje zjake za stolom, igra se s gumicom i olovkama,..), izmišlja razloge da se izmigolji pa ide piškiti, nahraniti mačku i sl.). Kada ju napiše, to je prilično ofrlje i nabrzake da je se riješi što prije.
Inače je vesel, društven, simpatičan beskrajno i jedini zdravstveni problem, odnosno problemi ikakvi koje je imao, je bila strašna alergija kao mali.

Obzirom da su se ocjene srozale dosta u zadnje vrijeme (a to je zato što ne provodim s njim puno vremena kao prije, obzirom da pomažem starijem petašu, disleksičaru) i obzirom da mi je sad učiteljica prilično ozbiljno i zabrinuto rekla da ima neki problem s koncentracijom, odnosno da moramo s njim vježbati, ići negdje (???)... javljam vam se za pomoć.

Bili smo u UMO igraonici na prvom susretu još u 11.mj prošle god. i tamo su nam rekli da je on slučaj za Neurofeedback. Mene s 2. str. dijagnoze nisu impresionirali jer većinu toga nisam shvatila osim dole zaključka da bi mu pomogao. Također, cijena je poprilična.. A i na kraju mi je poznanica rekla da njenom malom ništa nije neurofeedback pomogao i da je bacila novce. Tako da na kraju nismo na to krenuli.
Postoji i nekakav Biofeedback u Mensani. A postoji i Play Attention sustav u EduBalansu.
Postoji svašta. I sve to puno košta, a ja ne nalazim iskustva, osim onih s njihovih stranica, koji mogu biti i plaćeni.

Bili smo i kod psihologice u Klaićevoj koja mu je održala slovo o tome da mora svoje obveze izvršavati i sl. I naručila nas na kontrolu za mjesec dana da vidi da li se popravio.

Molim pomoć! Jeste li imali s vašom djecom problem u koncentraciji i kako ste ga riješili?
Da li ste imali iskustva s ovim gore spomenutim metodama - kakva su?
Imate li nešto drugo za preporučiti?

Hvala!