Naručiti ću se privat kod psihologa na još jedno mišljenje.
Hvala vam..![]()
Naručiti ću se privat kod psihologa na još jedno mišljenje.
Hvala vam..![]()
Iz iskustva - prvi pregled rijetko kad donese neki značajan pomak, jer tek kad odeš više puta, cijela priča dobije smisao. Mi smo išli s mlađim sinom i u PC Medveščak i u Suvag, a sa starijim samo u Suvag. Prvi dojmovi su često ovakvi kako opisuješ... Ja sam se isto digla na stražnje noge kad mi je logopedica u Suvagu napisala nešto o površnosti i brzopletosti, ali kasnije se pokazalo da je ona odličan logoped. U prvom susretu nismo uspjeli uspostaviti sjajan kontakt, ali kasnije je to sjelo na svoje mjesto. Ja sam shvatila da mi je njezin nalaz ukazao na probleme koje nisam sama uočila, a ona je u kasnijim nalazima davala mišljenja koja su bolje opisivala probleme našeg djeteta i upućivala nas što treba činiti kako bi se oni ublažili.
Stariji je išao drugoj osobi u istoj instituciji, zbog drugih smetnji (slušanje i govor, tek kasnije smetnje koncentracije i teškoće čitanja..) i to je od prve funkcioniralo.
Tek puno kasnije shvatila sam da ne treba zanemariti ni utjecaj karaktera moje djece - stariji je izrazito suradljiv, a mlađi... paaaa... skloniji istjerivanju maka na konac i ne uvijek poslušan, pa se to odražavalo i na nalazima logopeda i psihologa.
Kako god bilo - moraš naći osobu u koju imaš povjerenja i koja se dobro slaže s tvojim djetetom. To je puno važnije za terapiju nego za dijagnostiku. Na dijagnostiku se ide 1-2x godišnje, a za terapiju je izrazito važno da se logoped ili psiholog i dijete dobro slažu, jer samo tako možeš očekivati pomake na bolje.