Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: Problem s koncentracijom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Peterlin na literaturi.
    I svima na pomoći. Nekako, kao da ste me suočile s istinom.. koju teško prihvaćam jer sam iscrpljena.
    Naručila sam se na dijagnostiku kod privat psihologice po preporuci pa ćemo vidjeti što dalje.
    Svakako da trebam raditi s njima i ne bježim od toga (jednostavno živimo u takvom okruženju/školstvu gdje to moraš, rijetki sretnici ne). Ljuta sam jer moram raditi s njima više nego neki koji nemaju ništa. Naravno, ima i puno groznijih i težih dijagnoza. Ja tu dramim i sramim se radi toga, ali ne mogu si pomoći.
    Konkretno: jučer sam s njim do 22 rješavala matematiku, prirodu i hrvatski. Ukinula mu igrice na mobitelu (tog nema već neko vrijeme), uzela daljinski i joysticke sa sobom na posao. Popodnevni turnus nam je dodatni problem po putu. Danas ga nazvala 2 puta da mi ponovi Hrv i dala mu upute što će raditi sljedeće (ugrij si ručak, spemi si sve stvari za školu,..). Moram još te slatkiše nekako riješiti iz kuće.
    Sve bi to bilo lakše da ne radim i da se s njima bavim. Ovako je teže, samo se moram nekako izorganizirati (pomagati njima se organizirati).
    Odustajem od neurofeedbacka i sl.điđa. Hvala Čokolada.
    Čovjek se nada da ako platiš 5.000 kn ti mogu riješiti djetetov problem. Ali to očito nejde. Nekako u primozgu sam to i znala, ali ti je trebao netko, tko je prolazio kroz sve ovo, i potvrditi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemoj plaćati ništa privatno.
    javi se njima:
    centar za zadravlje mladih
    heinzelova 62 a
    6468 333

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    Danas ga nazvala 2 puta da mi ponovi Hrv i dala mu upute što će raditi sljedeće (ugrij si ručak, spemi si sve stvari za školu,..). Moram još te slatkiše nekako riješiti iz kuće.
    Ožujak,

a zašto ne probaš ostaviti mu te upute napisane na nekom njemu vidljivom mjestu umjesto da ga zvrcaš?Ovako se on oslanja da ćeš ga ti podsjetiti na sve.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ožujak,

a zašto ne probaš ostaviti mu te upute napisane na nekom njemu vidljivom mjestu umjesto da ga zvrcaš?Ovako se on oslanja da ćeš ga ti podsjetiti na sve.
    Zato jer to dijete ne čita, isto kao što moj E. ne čita. Može 100x pisati, ako L. nije doma da pročita (iako i on zna preskočiti), za E. ta informacija ne postoji.

Nakon puno vremena dosjetila sam se jadu i riješila problem u trenutku kad je dobio pametni mobitel - čita poruke. Ono što je napisano na papiru (pogotovo rukopis) NE čita.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Razumijem ali moj je četvrti razred, i na testu nije bilo nikakvih znakova disleksije ni disgrafije. To su mi odmah rekli, da sigurno nije nesto od toga. Uostalom uci paralelno dva strana jezika i tu mu isto ide relativno ok, osim sto i na njemackom pokazuje konstantno da zaboravi rijeci koje nije ponavljao nedavno. Njegova vlastita uciteljica mi je rekla da ponekad ima osjećaj kao da mu je hrvatski strani jezik...

Nema mislim puno koristi od samog testiranja nego će krenuti u tretman (malo je nezgodan termin taman pred kraj skole) pa onda još i početkom petog, pa ćemo vidjeti ima li napretka... Nadam se i nekim uputama za vježbanje preko praznika...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •