-
MusicBee, ne mora dijete nužno imati glazbenu školu 4 puta tjedno.
Naše najmlađe ima glazbenu dva puta tjedno, uspjeli smo "pospojiti" instrument i solfeggio, uz zaista minimalno ili nikakvo čekanje između. Ali to zahtjeva pažljivo planiranje na početku školske godine, dolazak na dogovor za termine prije svih
, da si prvi na redu za biranje... uz eventualno preslagivanje drugih obaveza i/ili boravka. U našoj glazbenoj školi ima dosta termina i grupa za solfeggio pa se uvijek može nešto iskombinirati uz instrument, naročito u nižim razredima glazbene škole, kad je i satnica i opterećenje manje.
Naše je iskustvo s djecom (svi su u glazbenoj, što osnovnoj, što srednjoj) da se i profesori trude pomoći djeci i roditeljima s terminima. Uvijek smo se dogovarali, nikad nam djeca nisu u nižim razredima glazbene škole bila u jednom tjednu u četiri različita termina.
Sve dogovaraš u rujnu, kad počne škola i imaš neke rasporede, a možeš i promijeniti termine i grupe ako se pokažu neizvedivi.
Ne znam je li vam opcija za dramsku subota, jedno moje dijete je išlo subotom baš zato da ima samo jedan termin tjedno.
Ako dijete ima lošiju koncentraciju, a veliku želju za glazbenom školom, mišljenja sam da biste svakako trebali probati, ali uz vaš angažman oko slaganja rasporeda, da bude što manje opterećujući i da ostavi djetetu vremena i za odmor i za slobodna popodneva u kojima nema obaveza. Mislim da bi to trebalo vrijediti za svu djecu, ne samo za djecu koja idu u glazbenu školu, i da je bolje grupirati aktivnosti i ne pretjerivati s njima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma