Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: Problem s koncentracijom

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se odmah uzrujam kad se roditelj tako detaljno bavi djetetovim knjigama i biljeskama pa onda uzrujava oko rukopisa.
    Logoped vecinom nece prepoznati poremecaj paznje ako je dijete motivorano i inteligentno. Vecina ih ne prepoznaje ni vece poteskoce kod suradljive djece.
    Moze dijete imati super sposobnosti i moze svasta, ali ako su izvrsne funkcije u pitanju tamo gdje mu je tesko rezultat ce biti klimav. Ili ako mu je los dan biti ce klimav.
    nisam sigurna da shvaćam ovaj komentar o pregledavanju knjiga jer nama je još u prvom razredu jasno rečeno da se od roditelja očekuje da vikendom pregledaju knjige i stave svoj potpis, a nekako mi je to i normalno bez da mi se kaže...pa kako inače da znam što se radi i s čim mi dijete ima poteškoće, odnosno što treba doma malo proći? a pogotovo u slučaju djeteta koje možda ima, a možda i nema poteškoće, ali ga treba dodatno poticati...
    ali što se tiče stručne službe škole, iskreno sam se iznendaila, odreagirali su odmah na moj poziv iako im nitko nikad nije spomenuo da s mojim djetetom ima poteškoća, logopedica me nazvala nakon 1. dana kad ju uzela i odmah rekla da jasno vidi zašto sam ih kontaktirala i tražila dodatne odgovore od mene...obećala je raditi s njom do kraja gdoine, pa da se čujemo ima li tu nečega da nas pošalje na daljnje obrade ili nema...

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    MusicBee, vidi ovdje https://malisvijet.hr/logoped/74-brzopletost
    Tekst savršeno opisuje mene kakva sam bila u mladosti. Ni danas nemam strpljenja za dugotrajne aktivnosti.
    dobar tekst, u nekim dijelovima pronalazim svoju E, ali ona ako nešto nema, nema problema s govorom...osim pretjeranog ta je još u vrtiću verbalno uništavala i djecu i tete, problem je samo što se ne gasi.... a i u svakom društvu je glavna, ili kako uči kaže, omiljena... ona je drago i dobroćudno dijete (me zato što je moja, jel ), ne ulazi u sukobe i svakome se zna približiti, tako da socijalizacijom nikad nije bilo problema..
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne dijelim savjete, ali moji sinovi su prošli roditeljski terorizam tijekom kojeg smo otkrili da starijem sinu dobro čini masaža, a mlađem je bolje odgovarala fizička aktivnost i pametni pokreti (brain gym https://www.centar-logos.hr/brain-gy...ezbi-za-mozak/ ). Uostalom, na Rodinom portalu ima materijala o tome https://www.roda.hr/portal/djeca/zdr...mo-glavom.html Od ostalih preporuka - strukturirani dan (vremenski okvir, raspored na vidljivom mjestu, podsjetnici, popisi obveza u vidu check lista s rokovima), strukturirano radno mjesto (ukloniti ometače pažnje). Još jedna stvar - razina šećera u krvi također je jedan od ometača pažnje. Rafinirane slatkiše i škrob treba ukinuti ili ograničiti na vikende i posebne prilike. Od suplemenata odličan je omega3 (nekad su djeci davali riblje ulje i to nije bez razloga). Ne zaboraviti hidrirati organizam, odnosno često piti VODU, a ne slatke sokove.
    e vidiš, za većinu ovih stvari već znam, ali nisam znala kako omega djeluje na klince....znam da magnezij pomaže funciji živčanog sustava, ali baš ću istražiti i probati tu omegu....zbilja se trudim raditi s njom, paziti na uvjete rada i sve što joj može olakšati da se fokusira i poboljša koncentraciju...nikad ju nisam trpala slatkišima, pojede, ali ne puno i stalno, vodu ju češće moram podsjećati, sokove rijetko pije, sad nam samo ostaje probati sa suplementima...tnx!
    Posljednje uređivanje od MusicBee : 17.05.2022. at 09:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •