Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
kako su se testirali na kraju
i što su zapravo dobili time da su nešto dokazali?
Privatno u Breyeru, na strep. Dobio je antibiotik sa zakasnjenjem od recimo 7 dana. Imao je klasican sarlah osip (gatalajaizamerike po slikama i iskustvu ), ali slali su ga doma jer, eto, grlo mu nije crveno (redovna pedijatrica, pedijatrica na zamjeni, Klaiceva). Paralelno s tim, otac mu je bio na antibioticima zbog - streptokoknog grla (potvrdjenog brisom, cak nisu ni gatali iz kave). Naravno da su to rekli u svakom hodocascu. Od nalaza u Breyeru do antibiotika je opet proslo X dana jer Breyer ne moze prepisati antibiotik, a ovi sto mogu su rekli da to nije nis', sigurno je samo kliconosa. Napokon su mu nesto dali kad je dobio temperaturu 39+ po tisucuiosamstoti put. Jedino sto su svaki put radili je vadjenje krvi, valjda iz ljubavi prema brojanju krvnih zrnaca. :/

Na pola puta do izljecenja od streptokoka, sestra (ne moja; njegova) dobila gripu... koju su njoj izgatali iz kave (ali ajde, izgleda da su pogodili). Mali je opet dobio temperaturu 39, opet povracanje, opet ovo ono. Opet pedijatru, bas im je zao sto mu je lose. No ovaj put su uspjeli dobiti uputnicu za kompletnu obradu na zaraznoj jer je mali oborio valjda sve rekorde povracanja, osipanja, temperature, kaslja, cureceg nosa, pa opet sve ispocetka, s obzirom da je to trajalo nekih 30+ dana.

I nasli mu tamo, napokon, influenzu B koju bi vjerojatno izbjegao, ili bi bila blaza da su mu pomogli oko streptokoka.

Dokazivanjem su dobili malo mira--valjda kad znas sto je, znas i sto mozes ocekivati, a i kako se lijeci.

Mislim, bez ikakve zezancije, tu nema nikakve sanse da ti netko upise u karton da imas gripu/streptokok/kozu u stali, a da nisu provjerili dostupnim testovima. Sa stajalista razmazenosti Amerikom, zapravo mi nije jasno ni kako Zavodu za javno zdravstvo (ako vec nikom drugom) nije bitno prebrojati identificirane slucajeve gripe, smrtnost, zarazu, djelotvornost cjepiva, sto god. Na kraju krajeva, sto rade rizicne skupine, ako nemaju pojma tko ima, na primjer, gripu? Sumnjam da je bas svima moguce presjediti cijelu sezonu bolesti na bolovanju. Ovaj moj kucni bolesnik bi vjerojatno otegnuo papke. :/