-
Mislim da ti sestra baš i nema sreće s dječjim doktorom, doktorica moje kćeri je isto imala brzi bris na streptkok u ambulanti (koji se posebno plaćao), ali je slala i u laboratorij bez problema.
Streptokoknu upalu grla se većinom može ustanoviti i običnim pregledom.
Druga je stvar što pedijatri 'ne vole' dati terapiju ako je dijete samo kliconoša, mi smo imali i tu situaciju kad je ķći bila kliconoša a ja sam dobivala upalu jednu za drugom. Tu pedijatrica nije baš bila oduševljena da kći dobije antibiotik, ali je svejedno slala i u labos i dala terapiju.
Za gripu isto ne vidim smisla u testiranju.
-
Osoblje foruma
Inace, u svakom sustavu klinicki pregled i klinicka slika je osnova. Onda epidemioloska slika. I tek onda pretrage koje su samo pomoc uz sve to.
Nikad u zivotu mi djeca nisu radila brzi bris na streprokoka. U odredenim situacijama su radili obicni bris kao potvrdu, ali slika je bila prilicno jasna i bez toga.
Sto se tice krvi ...ako vec vadim vlastitoj djeci kod nejasne klinicke slike tada preferiram posteno vadenje krvi iz vene za vise upalnih parametara ( barem kks i crp) . Samo leukociti iz prstica najcesece bas i nisu neki putokaz. Svasta moze promaknuti.
Inace, dva puta sam dijagnosticirala sarlah djeci samo na osnovu klinicke slike. Tako da vjerujem da to moze napraviti i svaki iskusniji lijecnik u vecini slucajeva.
Posljednje uređivanje od sirius : 16.02.2020. at 17:22
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma